Как да се справим с киселините в стомаха?

Защо се появява неприятното усещане
25 сеп 2016 12:12, Eкип на Puls.bg
8
Как да се справим с киселините в стомаха?
Източник: Reuters
Почти на всеки човек се е случвало след консумацията на определена храна да изпитва неприятното усещане, което причиняват стомашните киселини. Когато се нахраним и поетото ястие стигне до стомаха ни, започва отделянето на стомашните киселини (част от стомашния сок), които имат много важна функция за нашия организъм. Те са незаменима част от имунната ни защита, тъй като унищожават постъпилите заедно с храната бактерии и паразити.
 
Стомашните киселини са и много важни за храносмилателния процес. Когато човек се храни, още в устната кухина започва обработката на поетата храна, като тя се раздробява на малки парченца благодарение на дъвкателния процес, т.е. подлага се на механична обработка, а в слюнката има ензими, които започват и химическата обработка на веществата.
 
Основна роля, за да може приетата храна да се усвои по най-добрия начин, играе стомашната киселина, която я дораздробява и я прави подходяща за преминаване в по-долните етажи на храносмилателната система.
 
Също така солната киселина служи за активирането на някои ензими, които се отделят в неактивна форма, като например пепсинът. Без „лечебното” свойство на стомашните киселини храната ще бъде опасна за организма ни и няма да можем да си набавяме необходимите хранителни вещества от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: стомашни киселини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краставица след ядене , оригнеш си и си супер
3
0
 
13
 
! Отговори
Vv преди 7 години
Заглавието е "как да се справим с киселините.." А никъде ме водях как ?? Не ми е ясно защо сте избрали това заглавие ????
2
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Едно лъжица сода и си готов.Хи,хи....!
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една мента ледена и стопирвате всичко. За по-тегави случаи- мастика на кристали 50 грама.

Спонсорирани публикации