Шестото чувство си има ген

Откриха учените
2 окт 2016 17:16,
5
Шестото чувство си има ген
Източник: Reuters
Генът, който е отговорен за шестото чувство, е установен, твърдят изследователи. Генът, познат като PIEZO2 и за първи път се споменава в медицински издания преди годино. 
 
Въпреки това, на учените не им беше ясно доколко разчитаме на него за контрола на докосването и проприоцепцията – шестото чувство, което се отнася към осъзнаването на тялото в пространството. 
 
Специалистите от Националния здравен институт в САЩ изследат начина, по който този ген може да бъде по-изявен сред някои хора. Данните са резултат от изучаване на две независими пациентки, едината от които е на 9, а другата на 19 години. 
 
При тях мутации на гена водят до проблеми, свързани с движението и баланса, както и загуба на някои форми на докосване. 
 
Момичетата имат затруднение с ходенето, деформации в областта на бедрата, пръстите и стъпалата, както и анормално извит гръбнак. 
 
Въпреки техните трудности, и двете пациентки се справят с предизвикателствата в живота си, разчитайки на зрението и други сетива. Оказва се, че 19-годишното момиче, което е олимпийска гимнастичка, несъмнено има и нещо друго, което помага на мозъка ѝ да „накара“ тялото да изпълни определени движения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: шесто чувствоген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прошка има за ***, за простака никога!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъж с ген на п р о с т а к! Безгранично!!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Също така има ген на простотията който бичува близо 90% от българите! Този ген съвсем успешно се задържа и пре-проектира ДНК-то на голяма част от младото българско поколение и както виждам ще продължава и за напред! Дано интелектуалното подрастващо малцинство го разруши!

Спонсорирани публикации