Ferrari слага край на механичните скоростни кутии

Всички бъдещи модели на марката ще бъдат с 2 педала
10 окт 2016 16:52, Красимир Ангелов
7
Ferrari слага край на механичните скоростни кутии
Снимка: Reuters

Италианският производител на спортни коли Ferrari не планира да поставя традиционните механични скоростни кутии на своите автомобили. Всички нови модели на компанията ще бъдат оборудвани с автоматични трансмисии, съобщава изданието Motoring, което се позовава на разговор с шефове на Ferrari по време на автосалона в Париж.

Един от тях – Михаел Хуго Лайтерс, който е начело на отдела за разработки на Ferrari, е признал, че повече механични скоростни кутии няма да бъдат използвани. Основната причина е, че нито една ръчна трансмисия не може да осигури същата динамика, която предлага автоматикът с 2 съединителя.

На същото мнение е и шефът на маркетинговия отдел на италианската компания – Никола Боари. По негови думи, за последно механична скоростна кутия е поставяна на предишната версия на купе-кабролета California, при това само в неговата базова версия. От този вариант на модела обаче са били поръчани едва няколко бройки и почти веднага тази версия е спряна от производство.

"За всички, които искат сами да сменят скоростите си, автоматичната трансмисия предлага и ръчен режим с лостчета на волана. Те са поставени на удобно място, така че няма никакъм проблем нашите клиенти сами да избират предавките", коментира Боари.

Още автомобилни новини четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ferrari слага край на механичните скоростни кутии" - и тракторите ли които произвеждат ще са автоматик, или просто автора си няма хабер когато пише заглавията?
5
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Тъкмо събрах пари от увеличението на заплатата. Е, няма да си купя Ферари!
4
0
 
14
 
! Отговори
Педеренко преди 7 години
Е то обикновено в такива коли има само по два ***
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да го...... тогава !
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да мина на левия бряг и т'ва е
1
1
 
23
 
! Отговори
Куре преди 7 години
Ми нема да си зема ферари тогава...

Спонсорирани публикации