Вреди ли Wi-fi на здравето ни?

За какви здравословни проблеми да се съмняваме
Обновена: 17 окт 2016 18:42 | 17 окт 2016 18:26,
8
Вреди ли Wi-fi на здравето ни?
Източник: Reuters
Wi-Fi интернетът се превръна в неизменна част от живота ни, за добро или за лошо. Малко останаха хората, които нямат рутер вкъщи или смартфон, чрез който са в непрекъсната интернет връзка.
 
Доколко безопасни са обаче новите технологии за здравето ни. През последните години особено много се говори за вредата от мобилните телефони и за това причиняват ли рак. 
 
Учените и досега продължават с изследванията, за да стигнат до консенсус за това колко опасни за всеки един от нас са модерните "джаджи". 
 
С развитието на съвременните технологии, експертите все по-често си задават въпроса дали всичко това е безопасно или крие рискове, за които може дори да не подозираме. Именно тези съмнения карат учени и изследователи да работят много в търсене на отговорите. 
 
Към момента резултатите от десетките проучвания по темата са противоречиви. Според някои е изключено да се прави връзка между използването на мобилни телефони например и развитието на мозъчни тумори. 
 
Група американски учени обаче е на различно мнение. Изследователи от няколко университета в САЩ смятат, че мобилните устройства и wi-fi имат негативно влияние върху здравословното състояние на човека. По-конкретно, те нарушават обменните процеси в организма и предизвикват развитието на ракови клетки при здрав човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: здраветехнологии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сп??нсе, той един рутер колко да изразходва...
6
0
 
3
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Не знам колко са вредни, но е голяма загуба на енергия, сутрин пред блока няма нито една кола и вкъщи са си само 2-*** пенсионера, но телефона ми засича 15-тина мрежи (в радиус от поне 150м нямаме нищо около блока )....
5
0
 
3
 
! Отговори
Робот преди 7 години
Технологиите си се развиват за себе си. На тях може хората да са им вредни. Как тЕй ща ограничават излъчванията. На всеки човек може да се имплантират антени, чипове, работи, такова. И той ще се чувства щастлив.
4
0
 
6
 
! Отговори
dp преди 7 години
Има си хас да са безвредни.Нали е пълно с полуграмотни специалисти на които да се продава надежда, защита, шапки от алуминиево фолио и т.н.Кой ще тръгне да смята мощности, енергии и т.н., тия работи са за загубеяците дето не носят станиолени шапки.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мобилният интернет е много вреден. Направете опит сами. Поставете 20-30 бобени дзърна върху мокър памук в близост до рутер и навлажнявайте памука от време на време. След две седмици зърната покълват. Сложени обаче до рутера не пониква НИТО ЕДНО.В света се увеличават болните от т.н. радиоалергия, породена от замърсяването с излъчвания на средата от мобилни телефони, интернет, дистанционни, микровълнови печки и др.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че са вредни излъчванията! По този начин направиха всеки един човек служител на радиолокационна станция. Но докато за тях има специфични защити, смени, и т.н. рутерите облъчват денонощно. А и никой на РЛС не стои пред антената, а в екранирано помещение.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"смятат" е едно, "доказаха" съвсем друго.

Спонсорирани публикации