Румен Радев: Не искам България да се превърне в гето за мигранти!

Кандидатът за президент на БСП бе във Варна
22 окт 2016 14:13,
96
Румен Радев: Не искам България да се превърне в гето за мигранти!
Снимка: БСП

Ако всички ние се обединим и застанем зад каузата България, ние сме сила и няма какво да ни спре. Затова страхът ще остане за другите. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев във Варна, където бе посрещнат от негови и на кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова симпатизанти и поддръжници, препълнили Двореца на младежта и спорта.

"Именно заради нашата кауза, ние сме обречени на успех и на победа, защото се борим децата ни да останат тук, не защото ние сме им казали, а защото те така са избрали", заяви кандидатът за президент.

Пред събралите се ген. Радев каза също, че не иска България да се превърне в европейско гето за имигранти. "Защо се приема постановление на Министерски съвет, за приемане на наредба за настаняване на бежанци, на чужди граждани, която се разпространява до кметове. Какво мислят за това хората в България и някой попита ли ги?", попита ген. Радев.

Той продължи, обяснявайки какво се случва в държавата ни. "Цецка Цачева се обяви за падане на санкциите срещу Русия, а няколко часа по-късно, нейният лидер - премиерът се обяви за затягане на санкциите. Вчера премиерът обяви, че няма по-голям демократ от него. Но колко от нас искат визи за Канада и колко от нас искат да тъпчат децата си с ГМО? След като те са демократи, защо не питат какво мислят хората?", попита още ген. Радев.

"Време е да дадем път на човек, който се е клел в едно единствено нещо – в отечеството, и никога на чужди господари. Време е истинският генерал, достйният чоевек, да върне суверенитета на държавата, да ни върне гордостта, като българи - ген. Румен Радев като президент на България и Илияна Йотова като вицепрезидент на страната ни", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на срещата.

"Не искаме начело на държавата да стоят хора, които ни унижават, защото точно това направиха, когато смениха Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Не искаме да ни управляват хора, които подменят историческата ни памет и културна идентичност. Не искаме да ни управляват хора, които обезличават българската нация. Това се случи, когато се взе решение да се заселват бежанци в общините ни. Не искаме хора, които убиват българското земеделие, подкрепяйки санкциите срещу Русия", заяви лидерът на левицата.

Тя бе категорична, че обществото не трябва да се разделя. "Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева разделя хората на такива с мозък и без мозък. Госпожо Цачева, ще срещнете гнева на стотици хиляди в България и на милиони в Европа и по света. Ще срещнете нашият гняв, защото ние имаме кауза, и тя е - солидарност, справедливост, равни възможности и искаме да сме свободни хора", каза тя.

Според нея, когато един политик спре да говори с народа си, отиде при господарите си и получава заповеди от там, това е краят му. "Днес Борисов от Брюксел каза: "Издигнали там генерал. Те генералите са умни, красиви, интелигентни, но какво да правим ние, политиците, ако генералите влязат в политиката? Да ходим да маршируваме ли?" Това го казал политикът-генерал Бойко Борисов. Той ни пита какво да прави на 14 ноември. И ние му отговаряме – време е да излезе от политиката", каза още Корнелия Нинова и призова всички, които искат промяна, да гласуват с бюлетина номер 13.

По-рано през деня кандидатът за президент се срещна и с офицери и сержанти от запаса в гр. Варна, които заявиха своята категорична подкрепа за него и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
иван няголов преди 7 години
ГОЛЩЯМ ЛЪЖЕЦ БИ ТОЗИ БИВШ ГЕНЕРАЛ КАЗВА ,ЧЕ СИ БИЛ ПОДАЛ ОСТАВКАТА,ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕН,А ТОЙ ПОДАЛ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ,ЗА МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ГОЛЕМИЯТ ПОЙ ЗАПЛАТИ ПОЛАЧГАЩИ СЕ ПРТИ ПЕНСИОНИРАНЕ.КАЗВА,ЧЕ БИЛ ВЕТЕН СЪПРУГ,А ТОЙ Е ИМАЛ ЛЮБОВНИЦА.КАЗВА ,ЧЕ Е НАПРАВИЛ МНОГО ЗА АВИАЦИЯТА,А ТЯ ИЗНЕМОГВА И СЕ НАЛга чужди летци с рчужди самолети да пазят родното небе.
68
0
 
1
 
! Отговори
3та нац. катастрофа преди 7 години
Уважаеми ген. Радев защо сме на?:* 222 - място по раждаемост в света - демогравска катастрофа* 3 - място по смъртност в света - невероятен РЕКОРД пред Афганистан и Сомалия!* последно място - по продължителност на живота в Европа* първо място по младежка безработица в Европа* последно място по доходи в Европа* първо място по корупция - в Европа* първо място по нещастие в света* 136 място по свобода на словото в света* 129-о място по пътища в света* 1во за най-*** Столица в ЕвропаТърсят се отрговори на следните въпроси:1.Как в държави, в които се води война и в д
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми тези дето се крият зад широкия гръб на Бойко. Борисов ако се оттегли от политиката (мисля че това скоро ще стане) с ГЕРБ е свършено.....само че преди това трябва да понесат отговорност за всичко онова което надробиха. И стига сте плюли Радев , като не го познавате . Аз също не го познавам, за него чух за пръв път когато го номинираха за президент. Но за тези два месеца си създадох добро впечатление за него и ще го подкрепя, защото всички други вече ги знаем. и знаем колко милеят за народа си
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** кои са тези, дето се крият в тъмната част вляво на челното фото
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то отдавна е едно гето бе генерале, ама за там нищо не казваш е аз пък няма ти кажа за кой ще гласувам.
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-л Гумен Гадев ли ? Абе стига бесепарски циркове!!!
63
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУМЕН РАДЕВНяма да е лошо,преди да препоръчваш на някого да върши нещо,самият ти да си го направил и то,както трябва! Както е при теб например с правописа!!!
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВинетуКаква е базата за сравнение, която имаш не знам, но едно-езичната горила, която обожавате и разхождате из Европа за срам на всички ни, със сигурност не става! И ваш,та майка също.
61
7
 
7
 
! Отговори
МАКЕДОНСКИ БЪЛГАРИН преди 7 години
Очевидно тук бъка от сгомнясани комунисти и предатели -русофили.-А Радев е една нещастна руска марионетка,която лъже и заиграва със страховете на хората. Само че нито Пеги-мигъл червенокосата ,нито КУРнелчето нито дъртия Ст. Данаилов-Нафталинов ще му помогнат. Радев -губиш тези избори. *** си с добро. .България няма нужда от нови предатели. Пътят на България е в ЕС и НАТО. По-далеч от Русия . .
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези,които още подкрепят ГЕРБ или са безмозъчни или са облагодетелствани от голямото крадене .Такива са например всички бивши вложители на КТБ , които целуват ръцете на ББ че им спаси паричките с държавно заемче, които останалите балъци ще изплащат
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако стане е още по-голяма.
58
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ходих на предизборен митинг на Радев.Исках да го видя отблизо,да чуя как говори,какъв човек е.Говори около 50 минути сам на сцената -без да се запъне,без да заекне,без да чете.Говори човешки без превъзнасяне,без цампи.Наистина незнам дали ще стане президент но този човек е много умен,спокоен ,разсъдлив,има аналитично мислене.Наистина златните си медали и отличията сам си ги е спечелил,без покровители.Останах впечатлен.Жалко ако не стане президент,голяма загуба за България.
57
1
 
5
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До Хризантема 59 Цвете мило посочи 1(една) "партия", която да не е вредна и опасна за България.
56
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТИНАТАЧервеното русофилско влечуго Радев няма да стане президент на РБ.
55
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Не искаш, ама се превръща. След 50 г България ще трябва да се закрива, защото ще сме малцинство.
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И вече не е генерал, а О.Р. (който се интересува, може да провери какво означава това).-----ОР- офицер от реквизита нали?
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудно ми е как генерала от реквизита ще върне сина на Нинова...хахаха
52
2
 
16
 
! Отговори
До бай фидан преди 7 години
Я питай леля ти Цецка къде е нейния син и тогава говори за другите.Ако не знаеш,ще ти кажа-в Америка,а какви ги върши там далече от опеката на майка си,прочети тук-там и ще разбереш.
51
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Радев е човека!Трябва да признаем на БСП сполучливата находка и въпреки,че досега не съм гласувал за тях,ще подкрепя генерала,защото е мъжкар,а такива в нашите географски ширини все по-рядко се срещат.
50
3
 
10
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Кой Трайчо,бе?Оня ли дето мънка и срича и дето беше изгонен от ГЕРБ,а на балотажа пак ще клекне на Боко.

Спонсорирани публикации