Защо сексът може да е болезнен през менопаузата?

Промените в организма на жената изискват грижа
5 ное 2016 21:01, Eкип на Puls.bg
12
 Защо сексът може да е болезнен през менопаузата?
Източник: Reuters
Всички сме чували клишето, че „любовта боли“. Истината обаче е, че сексът може да физически болезнен. Около половината жени, достигнали периода на менопауза, имат оплаквания от болка по време на секс. 
 
Защо се случва болката при секс?
 
Хормонални промени. Намаляването на естрогена е причина номер едно за болка по време на секс при жените в средна възраст и след това. Хормоналната промяна изтънява вагиналната тъкан и я прави по-суха. Сухотата увеличава триенето. Освен това вагината намалява от еластичността си, поради което става по-тясна.
 
Страх и притеснение – след един случай на болезнен секс е нормално жената да има опасения от повторен такъв. Притеснението може допълнително да стегне мускулите и да увеличи сухотата.
Здравословен проблем. Причината не трябва категорично да се свързва с менопаузата. Болката по време на секс може да се дължи на Вулводиния - хронична болка в областта около отвора на вагината (вулвата). Уроинфекции и гъбични инфекции също могат да са причина за болка.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
хехехе преди 7 години
Така е - сека гадория си има край - и мандърсането също. Затова, тъпкачите-придържайте се към кифли - евтинки, недорасли, обилно подмокрящи се с плътно наситен с гъби, и прочее хубосии мокреж. Друго си е да пипнеш гъби и хламидийки от евтинка вчерашна парцалеса. И кажете на дъртите си татювци да оставят на мира дъртите ви майки поне на старини! А за това, че сте ги оставили намира, жените в менопауза ще кажат по една благодарствена молитва тия дни. О рода " що не си ... родителката в менопауза"
5
1
 
3
 
! Отговори
46862 преди 7 години
До Анонименмайка ти ползваше такъв кочан и докато баща ти я "желаеше" да я мандърса - и ти си резултатът!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха! преди 7 години
Пълни глупости! Ако сте възбудили жената достатъчно- всичко си е ок!!!!!!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Плюмчете, ве! :D
2
2
 
9
 
! Отговори
Извод преди 7 години
И вероятно след такъв болезнен секс дамата е нервна и не постъпва много разумно.Та, значи, имайте това предвид като гласувате утре!
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото става много сух цилиндъра и много трие буталото!

Спонсорирани публикации