Вяра Панталеева за маскарада на сцената и в живота

Интервю с певицата пред Az-jenata.bg
16 ное 2016 10:52, Илияна Николова
6
Вяра Панталеева за маскарада на сцената и в живота
Снимка: личен архив

Вяра Панталеева е един от различните таланти на българската певческа сцена. Наскоро тя зарадва своите почитатели с новото си парче "Маскарад". Преди броени дни Вяра официално представи видеото към песента. Парчето е пореден сингъл след голямото завръщане на певицата на музикалната сцена у нас и следва двете версии на "Копнеж", с които Вяра зарадва феновете си по-рано тази година.

Вяра е позната на широката аудитория още от участието си в телевизионния формат "Стар академи". В кариерата ѝ следват пътешествия и работа в чужбина, предложения за участие в чуждестранни проекти, както и участия на родна земя.

Днес Вяра вече е и горда майка, а през последните години се занимава и със своята детска вокална група. Ето какво разказа тя специално пред Az-jenata.bg за музиката, живота и вдъхновенията в сърцето си.

Какво те върна отново на музикалното поприще след 4-годишна творческа пауза? 

Само през тази година това е третата песен, която пускам – двата варианта на песента ми „Копнеж“, а сега и „Маскарад“. През последните няколко години вложих цялата си енергия и време в грижи за моето прекрасно момиченце. Тя е на 2 години и половина и се казва Рая. Имам и още едно друго дете, за което отдавам също толкова сили, време и енергия. Това е моята детска вокална група Мики Маус, която след няколко месеца ще стане на 5 години. В един момент обаче почувствах липса и нужда да направя нещо и за себе си. Това ме накара да потърся начин, въпреки забързаното и затрупано ежедневие, в което живея и на собствените си емоционални нужди. През тези години научих доста уроци, както всеки един човек учи в живота си. И вече мога да кажа, че „се намерих“ в музиката след доста години на лутане и търсене.
Защо избра името „Маскарад“ за новото си парче? Какво е посланието на песента?
 
Една вечер, разговаряйки с моя съпруг Чавдар Цолов му разказах как бих искала да изпея песен, с която да разкажа и насоча вниманието на по-дълбоко мислещите. Песен за това, че сме се загубили и скрили зад своите маски, за да бъдем част от едно объркано общество, в което всеки иска и обвинява в неискреност, но не е готов да свали своята маска. Името „Маскарад“ дойде от моя съпруг. Той написа текста, както и музиката. Аранжиментът е на Петър Рангелов.
 
Ти самата слагаш ли маска пред другите?
 
Няма човек, който да не слага маска в обществото. Разбира се, и аз не съм изключение. С годините ми се наложи да се науча да слагам своята маска... Само хората, които са ми най-близки, ме виждат без маска. Такава, каквато съм, с всичките ми положителни и отрицателни черти. Пред тях мога да си позволя да съм на 100% себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
НТ преди 7 години
Я, каква симпатична госпожица - много целувки от мен!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До морякаПотърси помощ СПЕШНО Е

Спонсорирани публикации