22 бона месечно за разбирачи от облачни услуги. Къде ги дават?

Топ 10 на най-търсените умения - от 17 500 лв. до 22 бона заплата. Найс?
24 ное 2016 09:52,
15
22 бона месечно за разбирачи от облачни услуги. Къде ги дават?
Източник: Reuters

Облачните услуги бавно, но славно превземат технологичния свят. Това, естествено, води и до по-голямото търсене на хора с умения в тази сфера. В тази връзка компанията NovelAspect решава да направи собствено проучване кои са най-търсените умения и колко се плаща за тях.

Тя събира обяви за работа от 50-те най-големи градове в Щатите, публикувани в сайта Indeed, а след това проучва над 200 софтуерни платформи, за да провери кои умения са най-нужни на компаниите, пише Business Insider.

Ако говорим за технически умения, стандартните Excel и PowerPoint все още са на върха в списъка с нужните умения, като свободната работа със софтуер като Google Analytics също си е кажи-речи задължително. Обаче, когато става въпрос за уменията конкретно на разработчиците, облачните услуги доминират и то най-вече тези на Amazon. Пресмятанията в левове са приблизителни и са направени към днешния курс на долара:

#10: Amazon Elastic Beanstalk, $114,219 годишно

Този инструмент е нещо като шесторъката Шива. Той помага на клиентите да управляват едновременно своите AWS (Amazon Web Service) услуги - отдалчените компютърни услуги на компанията, които реално създават облачната компютинг плаформа. Сред тях са наемането на компютри, складово пространство, изпращането на нотификации, добавянето на нови устройства за следене и други. Месечна заплата - около 17,530лв.

#9: Openstack, $116,605 годишно

Openstack е технология, която е разработена от консорсиум от търговци, за да се конкурира директно с Amazon и се предлага се от компании като Cisco и HPE. Нейното предназначение е да позволи на компаниите е да трансформират своите частни дейта центрове в автоматизирани, ефективни и публични облаци. Също така им помага и за споделянето на данни от частните центрове към публични облаци. Месечна заплата - около 17,900лв.

#8: Apache Kafka, $117,234 годишно

Това е проект с отворен код, който се управлява от фондацията Apache Software. Kafka стриймва големи обеми от данни наистина бързо и в реално време. Първоначално е бил създаден, за да управлява съобщенията в LinkedIn, а в днешно време се използва за всякакви приложения в облака, например информацията от мултиплеър игрите. Месечна заплата - около 18,000лв.

#7: Amazon Key Management Service, $117,297 годишно

Тази услуга позволява на бизнеса да управлява ключовете, които (де)криптират данните им, които се съхраняват в облака на Amazon. Месечна заплата - около 18,010лв.

#6: Amazon Kinesis, $121,429 годишно

Kinesis стриймва данни в реално време. Това е директният конкурент на Apache Kafka и отговорът на Amazon. Естествено, услугата е създадана по начин, който позволява много по-лесната интеграция с кажи-речи всички Amazon услуги. Месечна заплата - около 18,640лв.

#5: Amazon Lambda, $121,481 годишно

Тази услуга е известна като "изчислителна платформа без сървър", което означава, че разработчиците могат да качат своите приложения на тази платформа, а тя автоматично осигурява компютърните ресурси, нужни за тяхното функциониране. Това е най-полезно при критични събития, например огромни пикове в потребителските посещения. Месечна заплата: около 18,650лв.

#4: Amazon CloudWatch, $121,980 годишно

Това е облачният мониторингов софтуер на Amazon. Той позволява на хората, които ползват уеб услугите на компанията да проследяват различни показатели, да проверяват за проблеми с производителността, да си слагат аларми или пък да настроят какви ресурси да ползват AWS (Amazon Web Services). Месечна заплата - около 18,720лв.

#3: Amazon CloudFormation, $132,308 годишно

CloudFormation е още един инструмент, който позволява на IT гурута автоматично да упрявляват няколко AWS облачни услуги и най-общо казано, да осигури плавната работа между приложенията на дивелъпърите и услугите на Amazon. Месечна заплата - около 20,310лв.

#2: Amazon ElastiCache, $136,250 годишно

Тази уеб услуга дава възможност на дивелъпърите да управляват част от приложенията си в страшно бърза "in-memory" облачна услуга, която подобрява функционирането им, просто защото ползват повече памет от ElastiCache. Месечна заплата - около 20,910лв.

#1: Amazon DynamoDB, $141,813 годишно

И върхът в класацията се оглавява от DynamoDB - NoSQL базата от данни на Amazon, която е една от многото видове бази данни на пазара и съхранява всякакви видове данни и във всякакви формати. Месечна заплата - около 21,770лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България ИТтата се смятат за богати, на всякъде другаде по БЕЛИЯ свят, това си е просто работа... ни повече ни по-малко. Затова и много приемат тези безобразия в България, стига да са с по-висока покупателна способност - много често това е само в болните им умове.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
програмистчетата взеха да си мерят - "моя татко ще набие твоя татко" :)
11
0
 
15
 
! Отговори
jjk преди 7 години
Сега тази "статия" ще я гледат някакви охранители в супермаркет и продавач-консултантки и ще цъкат с език :D
10
1
 
14
 
! Отговори
тест преди 7 години
Общо взето сте прави. Само че 55 000 евро са малко над 3 000 чисто. Квартирата обаче ако намериш за 1 000 ще си голям късметлия. Повече е :)Иначе тези заплати са в щатски долари бруто. Като се сложи данък остават много по малко, плюс това цените там са брутално високи.Тази статия е много пошла
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5 AgentaПрограмист да си в България, бате. Съотношението заплата/стандарт е много много по-добро от другаде в Европа. Да не говорим, че можеш да работиш дистанционно директно в евра или долари.Мен ме бяха офертирали за Германия, но като си направих сметката се оказа че щях да взимам примерно макс 1000лв отгоре. Какъв е смисъла? Тук си живея като цар и след 5-6 години ще си построя къща край София БЕЗ КРЕДИТ. Там щях да съм никой.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6: Научете се, че е Силициева, силиконова е тук в Бъгария
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измама!!! Затова, ще си стоя в кочинката в Люлин и ще си троля за 20 кинти дневно, които ми ги дава БСП-то!
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тръмп сега като дойде и им връчи на цялата Силиконова долина по една права лопата номер 13 и само на облаци ще станат! Затова треперят от страх в Калифорния от него, щото май забравиха хляба как се прави и свикнаха да живеят на гърба на другите. А сега здраво копане до откат. Ах, пусти глад...!
5
3
 
37
 
! Отговори
Agenta преди 7 години
Бях на интервю в амазон Дъблин и всеки трети въпрос беше "работиш ли след края на работното време", яко експлатация. Да предложиха ми 55 000 евро годишно, но след данъците това са 2700 евро на месец, като си платиш квартирата 1000 евро и ти остават 1700 да живееш като скот. Само за сравнение билета за трамвая е 2.4 евро, бирата 4-5 евро по баровте. Като плащам високи данъци в БГ, колкото и малко да е помагам на родината си.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е облачни услуги, за мента с мастика ли иде реч?
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така си е, не е като 8000левчета годишна заплата на драскачите (джурналистите) в днеса
2
0
 
33
 
! Отговори
Jj преди 7 години
.. защото много от тези компании оперират в района на Сан Франциско, където като ви ударят с наем от $3000 на месец и разноски по транспорт, осигуряване и т.н. накрая може да се окаже, че заплатите просто отговарят на по-скъпия стандард на живот в района ;)
1
0
 
28
 
! Отговори
Jj преди 7 години
Нека направим някои уточнения, а :) Първо, трябва да се вземе предвид данъчното облагане. Второ, тези заплати трябва да се индексират към PPP, за да се направи реална оценка на покупвателната способност, която осигуряват (може да се окаже, че всъщност тя е по-висока от стойностите в лева, които са описани тук) ... Въобще не може да се гледа еквивалента на годишна заплата / 12 и след това обърната в лева...

Спонсорирани публикации