"Лирекс БГ" ще спасява машинното гласуване

Фирмата работи в сферата на информационните технологии от 25 г.
22 фев 2017 19:23, Анисия Иванова
23
"Лирекс БГ" ще спасява машинното гласуване
Архив: Булфото

Подадена е една оферта в ЦИК за доставка на устройства за машинно гласуване - на компанията "Лирекс БГ" ООД, съобщи пред журналисти Мартин Райков, член на Централната избирателна комисия и председател на комисията за разглеждане на обществената поръчка за доставка на машини за гласуване.

Офертата е постъпила в 16:17 часа днес. Крайният срок за оферти беше 17:30 часа. Предстои преглед на техническите параметри на офертата и чак сред това ще се обсъждат финансови параметри. Това е състезателна процедура с договаряне, уточни Александър Андреев, член и говорител на ЦИК.

Още по темата

Манол Илиев, управител на "Лирекс БГ", каза, че в компанията ще направят всичко, за да може тази процедура да завърши успешно. Той избегна отговорите на въпроси по всички търговски детайли на предложението.

Такава поръчка от близо 13 хиляди машини са колона около два километра от ТИР-ове за доставка на устройствата. Те могат да бъдат произведени за пет работни дни, но компонентите за тях могат да бъдат проблем, допълни той, цитиран от БТА.

Предложението на фирмата ще е за машини, ново производство, каза Илиев. В деня когато чухме, че е излязло решението на ВАС, получихме пратка с такава машина, тя беше предназначена за друга държава, където ще има избори през есента.

Това беше пълна случайност, но ние имаме необходимия софтуер за гласуване, само за ден той беше изваден от архива и проверен според изискванията за гласуване в България и за съответната машина. От тази гледна точка сме напълно готови, каза той.

Фирма "Лирекс БТ" работи в сферата на информационните технологии от 25 години и досега е имала много проекти у нас и в чужбина - Македония, Сърбия и др., каза Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
софтуерът е направен така: НАТИСКАШ РБ, ИЗЛИЗА ГЕРБ, НАТИСКАШ ВОЛЯ, ИЗЛИЗА ГЕРБ И ВСЕ ТАКА.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали беше случайност, че преди около месец, Бойко предложи на Герджиков машините да се изработят в България. За такова късо време това разбира се е невъзможно, но явно е имало подготовка. И Бойко я е знаел. Какво ли още знае предварително?
17
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Абе, я оставете тая работа за следващите избори, че бързата *** слепи ги ражда. Досега се справяхме без машини, пак ще го направим
16
0
 
1
 
! Отговори
lele преди 7 години
Баси наглостта!
15
1
 
6
 
! Отговори
Хахахахах преди 7 години
Седя си аз на балкона и си играя с една машина от Али експрес и не щеш ли - излезе обществена поръчка баш за такава. Че на туй отгоре не за 1 ами за 15 хиляди. "Наречи го Бог, наречи го Енергия", както се казва в един филм :-))) Ясно, че няма как някой гаражен телевизионен сервиз да участва и не трябва, ама само един участник е много предопределен изходът. Ако беше взето решение навреме можеха и други (пак ченгесарски) фирми да участват за цвят.
14
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тая ситуация най-виновни са в ЦИК и оня женорал Гумен Гадев
13
2
 
5
 
! Отговори
Българина преди 7 години
До тук добре, но машини в турция не трябва да пращаме, все едно в сирия либия или ирак да има гласуване.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще вземат под наем изборни машини на чужда държава и ще ги дадат под наем на българската за 1000 лева бройката. Така може едни машини да обикалят и обслужват цял свят.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софтуера е лесната работа, компонентите дали ще успеят да докарат от Китай е въпроса, също и да ги слобят, инсталират и тестват...
10
5
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Ами защо не си се явил ти та да станат двама кандидати ?! Много често се случва просто илиДа няма никой мераклия или да е само един за различни поръчки. Фирми за такива неща в такъв срок и хиляди проблеми - няма много. Така че една фирма, една - да слагат машините и готово.
9
14
 
9
 
! Отговори
Ралина преди 7 години
Кажете кой БСП-ар е зад фирмата кандидат,така в последния момент за да няма реак.ия от нито една институия си е направо пеалба от тотото.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха ченгесарската фирма
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задават се едни чудесни избори, причките пеят, ручейчетата ромолят.
6
1
 
40
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Лирекс обслужват половината държавни органи и цялата секюрити система на рудника за злато в Челопеч, Мтел, АЕЦ Козлодуй, Лукаойл, Петрол, Американското посолство и др подобни.Мислите ли, че просто са супер талантливи късметлии?
5
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Както всички знаем лирекс е бившата натурела, която е само и единствено основана от ченгета (бивши). Смятайте какво ще е гласуването.
4
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май пак ще гоним комунистите с протести, ама да видим...
3
3
 
31
 
! Отговори
agronoma преди 7 години
Да бе случайно имали готови машини, а ние тука пасем доматите с колците.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се проверят всички връзки - семейни, приятелски, партийни, спонсорски. Както и резултатите от използването на машините и софтуера в други страни. При един явил се по същество няма конкурс. Има монопол. Но в нашата страна е пълно с този тип "избор".
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слочаенос? Не мисла!

Спонсорирани публикации