След конфликта Европа – Турция: Дошло ли е време разделно?

Не е изключено да говорим за войни, смята наш бивш консул в Одрин
17 мар 2017 10:45,
49
След конфликта Европа – Турция: Дошло ли е време разделно?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Какъв сценарий се очаква от ескалирането на дипломатичните отношения между Турция и Европа, коментира Георги Димов, бивш консул на България в Одрин, пред Bulgaria ON AIR.

"Никак не е изключено да говорим за войни. "Време разделно" наистина е настанало", сподели Димов.

На въпрос дали тези думи са преекспонирани, гостът отговори, че намесата на южната ни съседка в нашата политика е прекалено грубо.

Още по темата

"Изявленията на турския министър за нашите избори дали са преекспонирани? Грубата намеса на Сюлейман Гьокче дали е преекспонирана? Планът на Турция е да продължи да се меси в нашата политика. Целта е референдума на 16 април в Турция е за смяна на формата на управление", обясни той.

За действията, които трябва да предприемем, за да противодействаме на това вмешателство в политиката ни, бившият ни консул обясни, че партиите и държавата трябва да предприемат няколко конкретни стъпки.

"Има най-малко по 3 стъпки, които трябва да предприемем: консолидиране на всички български партии за грубата намеса на Турция в политиката ни. Абсолютно внимание и следене на секциите в Турция и изборния туризъм. Засилен контрол по границата преди по време и след изборите. Днешна Турция е инкубатор на тероризъм".

По отношение на взаимоотношенията между Европа и Турция, Димов коментира, че се очаква референдумът в Турция да мине.

"Очаква се референдумът да мине, но дори и да не мине той ще послужи за разделение на обществото - който е против Ердоган е обявяван за терорист и не-турчин. Най лошото е използването на религията за политически цели."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
9
 
! Отговори
----- преди 7 години
Ауууу според модераторчетата думата народен съд била забранена - ти да видиш - да се не припознахте кат обвиняеми :)))))))
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой допусна това да стане го обяснете на бедния и ограбен българин от 26 годишния криминален преход
31
2
 
8
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Търсете виновника за всичко случващо се на запад.Мнооого на запад,чак отвъд голямата вода.Ердоган нямаше да го вади голям,ако беше сам.Казах.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган дори да блъфира и да няма бежанци които да ни пусне,достатъчно е само да подкукуроса турците в нас и другите страни да се вдигнат Обстановката изобщо не е за подценяване
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С този национализъм до къде,национализма винаги вреди,това ще го видите но връщане назад няма
28
2
 
17
 
! Отговори
Старата школа преди 7 години
Искате ли да ви светна малко: в Турция ИЗОБЩО НЯМА 5 милиона бежанци! Четох в един руски сайт изказване на ген.Конашенков, който казва, че в лагерите около границата на Турция със Сирия са само жени, деца и баби, т.е. истински бежанци. Всичката останала *** от млади и здрави мъже са в Европа вече. Колкото до биомасата от Африка, то те са си в Европа, но не и в Турция. Така че не трябва политиците да се връзват на страшилките на Ердоган. Не трябва да му мълчат изобщо. За Тиквун Буда не говоря..
27
5
 
16
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Изборна година е, за това е всичко. Играят си със страховете на хората за да изберат хората на статуквото във Франция и Германия. В холандия успяха вече. Доброто и лошото ченге.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33не се страхувай, силата е в нас НАРОДА - стига да знаем как да я използваме
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много страхувам идват лоши времена , както е било едно време бедност, глад, и несигурност.
24
3
 
12
 
! Отговори
един преди 7 години
Европа я заляха всичко и всички ...... Прилича на САЩ 19 век .......Може да се стигне до гражданска война,но след това ЕС ще е водеща сила в света ........
23
15
 
7
 
! Отговори
е преди 7 години
Ислямистите били заляли ЕС.Ами източно европейците не заляха ли за хляб и пари ЕС. Какво ни касаело вика един ....Ами касае ни страхливецо.
22
2
 
28
 
! Отговори
Действие преди 7 години
Да се арестува Местан и да се изгони от България! Да се забрани на него и на семейството да се връщат тук!
21
5
 
8
 
! Отговори
спомени от ДСБ преди 7 години
Радан предаде Москов ,а стоя зад него .
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган заля Европа с бежанци за да ги използва да ислямизира Европа . Вчера пък един техен министър призова за свещена война пак тук , нарича фашисти ,нацисти европейците, а насреща му няма един нормален който да го спре . Идват лоши времена и сами сме си виновни , че търпим такива управници и гласуваме за либерали .
19
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даам, а партия ГЕРБ, воглаве със своя командир мълчи, мълчи защото се бяха договорили с ердоган, не сме забравили как без съд, в пълно противоречие на всякакви правни и европейски норми, Буда рднолично разпореди да се върнат на ердоганя, бегълците от неговия режим...
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗАЩО ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕя кажи че има и такива като мен дето не знаят
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15питай тиквата той знае как стоят тези неща :) кафенца, гости това онова нали
16
5
 
12
 
! Отговори
Спартак преди 7 години
Айде стига ревахте на чужди гробища - какво ни интересува нас конфликта Европа-Турция, ние нали сме на най-бавната скорост в ЕС, и затова нас конфликтът ни касае най-бавно. Простата Меркел и гейят Рюте да се бухват с първа космическа в каквито си искат конфликти. Политиката им е безкрайно безмозъчна и самоубийствена, но то тъпотията се наказва и скоро ще станем свидетели на това.
15
1
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 7 години
Защо не напишете какво се е случило при откриването на новата бензиностанция на Марешки в София???Всички знаят, освен вас...
14
3
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Държанието на Ердоган е просто последица на мекушавостта на евроатлантическите бюрократи.Ислямизацията на Европа е факт !Ердоган видя, че Брюксел е неадекватен и използва умело момента.Хитро не се противопостави на Русия и сега няма кой да го спре да си играе с Европа .Интересното тепърва предстои.Лошото е, че ние пак сме от страната на булката ...80 милионна Турция може да залее Европа с 5-6 милиона бежанци ...Кой ще ги спре ?Меките китки от ЕС ли ?Ха-ха-ха !

Спонсорирани публикации