Петима сигурни играчи за следващия парламент, ГЕРБ – първи

Борбата до последно ще е за гласовете на 1/5 колебаещи се
314
Петима сигурни играчи за следващия парламент, ГЕРБ – първи
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ остава първа политическа сила с 29,8% вот сред заявилите, че ще отидат до урните. БСП я следва на дистанция от 1,9% и с 27,9% подкрепа, показват данни от национално представително проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа".

На трето място се нареждат Обединени патриоти с 10,2% от гласовете, следвани от ДПС (8,7%) и "Воля" (7,3%).

Това са петте партии, които със сигурност ще имат представителство в следващото Народно събрание, казват социолозите от "Тренд".

Анкетираните са получили от социолозите пълния списък от всички регистрирани партии в ЦИК с техните номера и са посочвали своя избор.

Според изследователите Реформаторският блок запазва най-големи шансове за преминаването на парламентарната бариера, събирайки 3,8% от тези, които заявяват, че ще гласуват.

Коалицията между АБВ и Движение 21 получава 2,6% подкрепа. "Нова република" и "Да, България" са съответно с 2,3% и 2,2%.

Опцията: "Не подкрепям никого" предпочитат 3,1%.

Според социолозите от "Тренд", които от началото на годината всеки месец провеждат национални представителни проучвания, няма определена тенденция и съществена динамика в последните три месеца, в която и да е от основните партии.

Малко над 2/3 от всички анкетирани вече са решили за кого ще гласуват, докато една пета все още не.

Повече от половината респонденти не следят предизборната кампания, докато 45% я следят. Най-младите са най-незаинтересовани от кампанията, докато над две трети от хората над 60 години я следят.

Личностите, които са в листата на партията, са по-важни за 46%, отколкото самата партия (35%).

Сред електората на социалистите обаче тази пропорция е обърната, като над половината от тях посочват самата партия като по-важен фактор.

Въпреки очертаващата се сложна парламентарна конфигурация в 44-то Народно събрание повече от половината запитани са на мнение, че след предсрочните парламентарни избори ще се състави правителство, докато само една пета са на обратното мнение.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е възложено и финансирано от националното печатно издание - вестник "24 часа". Изследването е изпълнено от Изследователски център "Тренд" в периода 10.03-16.03.2017 г. чрез двустепенна гнездова извадка след предварителна стратификация по региони, сред 1004 лица на възраст над 18 години и е представително за пълнолетното население на страната. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю.


314
Напиши коментар Коментари
260
10
 
1
 
! Отговори
охааа преди 2 месеца
БСП опардява кочаня.
259
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цацата да каже къде скриха тефтерчето на Красьо Черния?
258
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
то тея нямат 300 броя читатели, интервютата са вземани сигурно на някоя масовка на ГЕРБ дето са инструктирали как да гласуват изборните им наблюдатели срещу някакво заплащане.
257
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Края на такива свинари, опс простаци е описан в историята на България. Една простакеса му смачква главата с камък.
256
0
 
11
 
! Отговори
Баба Мара преди 2 месеца
То и Цачева щеше дае първа ама....
255
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''' Всички си заминаваме и ще оставим тази територия на ГЕРБаджиите и вожда им! Може да си я прекръстят ГЕРБария или Боколенд! Аз отивам да живея при нормалните хора, преди да са затворили границите на резервата '''

Много късно си се сетил. Вече навсякъде е едно и също.
Просто си зле информиран.
254
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скритата цел и резултат от управлението
на крадливия Борисов е да превърне
България в марионетка на САЩ и Турция.
Той няма право да участва в парламентарни избори
без проверка на имотно състояние след
излизане от властта.
253
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''' Да се отървем от БСП веднъж завинаги.Това е най-крадливата партия за целия преход.Ако отново дойдат на власт ще ни довършат ''

Да, за отрепките ще бъде много лошо.
252
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''' Гласуваш за Нинова,получаваш Делян Пеевски и ДОСТ взети заедно.Да са ви честити. '''
Май искаш да скриеш националния предател Борисов.
251
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гласуваш за Нинова,получаваш Делян Пеевски и ДОСТ взети заедно.Да са ви честити.
250
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се отървем от БСП веднъж завинаги.Това е най-крадливата партия за целия преход.Ако отново дойдат на власт ще ни довършат
249
16
 
2
 
! Отговори
0 преди 2 месеца
Който гласува за БСП гласува за това децата му да бъдат избити от турската армия подготвяща инвазия в България със съгласието на ЕС САЩ и Израел .Гласува за официализиран турски в училищата и за още по голяма бедност.Бюлетина 11 за Борисов за да видя мутрата на шафрантията Курнелия
248
12
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
БСП може и да не влязат в Парламента.Никой не иска простащината да е на власт. Тези поръчкови данни никого не интересуват.Както и в."24 часа" ,който вече никой не чете. Поне от 10г. този вестник е умрял!До сега не съм чул някой да си е дал мнението и то по телефона на някого.А всеки ден някакви тарикати публикуват абсурдни данни.Платена работа.
247
10
 
3
 
! Отговори
Татко БЪлгария преди 2 месеца
Интерпол и службите за сигурност да вземат мерки за блокиране достъпа до парламент аи министерски съвет на доказани престъпници ограбвали и увреждали БЪлгария вкл като МИнистри ,премиери и депутати.
Не е редно НИнова и обкръжение да се допускат до избори.Нанесоха щети на народа за десетки милиарди живи левове и евра харчени предимно по НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ
246
8
 
4
 
! Отговори
Майка БЪлгария преди 2 месеца
Интерпол и службите за сигурност да вземат мерки за блокиране достъпа до парламент аи министерски съвет на доказани престъпници ограбвали и увреждали БЪлгария вкл като МИнистри ,премиери и депутати.
Не е редно БОрисов и обкръжение да се допускат до избори.Нанесоха щети на народа за десетки милиарди живи левове и евра харчени предимно по НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ
245
3
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
Герб може и да не влязат в Парламента.Никой не иска простащината да е на власт. Тези поръчкови данни никого не интересуват.Както и в."24 часа" ,който вече никой не чете. Поне от 10г. този вестник е умрял!До сега не съм чул някой да си е дал мнението и то по телефона на някого.А всеки ден някакви тарикати публикуват абсурдни данни.Платена работа.
244
0
 
8
 
! Отговори
Reuters :) преди 2 месеца
До Анонимен ииииии КОИ со в ДКЕВР Ъ ?
Крайно време е закриване на ДКЕВР и АВТОМАТИЧНО определяне на цената според БОРСИТЕ (задължителна не като при бензина)
243
1
 
12
 
! Отговори
Reuters :} преди 2 месеца
АГА, Гроб 1ви ли? Човек ПРЕДПОЛАГА , Господ РАЗПОЛАГА
242
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който гласува за ГЕРб гласува за това децата му да бъдат избити от турската армия подготвяща инвазия в България със съгласието на ЕС САЩ и Израел .Гласува за официализиран турски в училищата и за още по голяма бедност.Бюлетина 10 за Корнелия за да видя мутрата на холестероловият крал на пръднята под магноолиите
241
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде честито,30% увеличение на газа почти прието от ДКЕВР, КАКА КОРНА ВИ ПОЗДРАВЯВА,следва скок в цената на парното и 5 лв.увеличени пенции ЧЕСТИТО ГЛАМАРИ

Спонсорирани публикации