Петима сигурни играчи за следващия парламент, ГЕРБ – първи

Борбата до последно ще е за гласовете на 1/5 колебаещи се
314
Петима сигурни играчи за следващия парламент, ГЕРБ – първи
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ остава първа политическа сила с 29,8% вот сред заявилите, че ще отидат до урните. БСП я следва на дистанция от 1,9% и с 27,9% подкрепа, показват данни от национално представително проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа".

На трето място се нареждат Обединени патриоти с 10,2% от гласовете, следвани от ДПС (8,7%) и "Воля" (7,3%).

Това са петте партии, които със сигурност ще имат представителство в следващото Народно събрание, казват социолозите от "Тренд".

Анкетираните са получили от социолозите пълния списък от всички регистрирани партии в ЦИК с техните номера и са посочвали своя избор.

Според изследователите Реформаторският блок запазва най-големи шансове за преминаването на парламентарната бариера, събирайки 3,8% от тези, които заявяват, че ще гласуват.

Коалицията между АБВ и Движение 21 получава 2,6% подкрепа. "Нова република" и "Да, България" са съответно с 2,3% и 2,2%.

Опцията: "Не подкрепям никого" предпочитат 3,1%.

Според социолозите от "Тренд", които от началото на годината всеки месец провеждат национални представителни проучвания, няма определена тенденция и съществена динамика в последните три месеца, в която и да е от основните партии.

Малко над 2/3 от всички анкетирани вече са решили за кого ще гласуват, докато една пета все още не.

Повече от половината респонденти не следят предизборната кампания, докато 45% я следят. Най-младите са най-незаинтересовани от кампанията, докато над две трети от хората над 60 години я следят.

Личностите, които са в листата на партията, са по-важни за 46%, отколкото самата партия (35%).

Сред електората на социалистите обаче тази пропорция е обърната, като над половината от тях посочват самата партия като по-важен фактор.

Въпреки очертаващата се сложна парламентарна конфигурация в 44-то Народно събрание повече от половината запитани са на мнение, че след предсрочните парламентарни избори ще се състави правителство, докато само една пета са на обратното мнение.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е възложено и финансирано от националното печатно издание - вестник "24 часа". Изследването е изпълнено от Изследователски център "Тренд" в периода 10.03-16.03.2017 г. чрез двустепенна гнездова извадка след предварителна стратификация по региони, сред 1004 лица на възраст над 18 години и е представително за пълнолетното население на страната. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю.


314
Напиши коментар Коментари
220
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тези са като Алфа Рисърч до последно лъгаха за президентските избори, и сега така ще стане, и после Боко ще гледа като пре.....пиакно мушкато....
219
2
 
8
 
! Отговори
Oxoo преди 2 месеца
Стига с тази емиграция и "споделена информация" за добре живеещи куриери, с безработни жени, в Германия. Я ги питайте колко пъти за завели семейството си на ресторант или на кино като живеят толкова добре....Да живееш в споделена квартира, да работиш за мазен немски турчин и да ядеш спагети с кетчуп и да стискаш, за да не ти се смеят съседите ако се върнеш тук, описват успелия живот на 70% от емигрантите. Тези които успяват са добре образовани и много работливи и все по-често се реализират и тук
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МИСЛЯ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ВЪН, А ТЕЗИ ВЪШКИ ПРОДАЖНИ СА САМО ПИОНКИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
217
3
 
10
 
! Отговори
Милчо преди 2 месеца
Виждам само един изход от ситуацията. Имиграция в някоя нормална развита държава.

Не искам да живея повече в България. Не виждам бъдеща за мен и за моето семейство тук.
Корумпираните политици и мафията превърнаха моята родина в страна от третия свят.

Не желая още 30 години да чакам нещата да се оправят. Щом досега нищо добро не се случи, не вярвам, че през следващите 20-30 години нещо ще се промени.

Искам да живея в правова държава с установен ред.
216
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДОЛНА ЛЪЖА, ГРОБ СА ВТОРИ НА ИЗБОРИТЕ.
215
5
 
13
 
! Отговори
zoro преди 2 месеца
Всички си заминаваме и ще оставим тази територия на ГЕРБаджиите и вожда им! Може да си я прекръстят ГЕРБария или Боколенд! Аз отивам да живея при нормалните хора, преди да са затворили границите на резервата ;)
214
10
 
6
 
! Отговори
ДОСТ преди 2 месеца
Дост дост дост време е за дост!
213
7
 
16
 
! Отговори
инженера преди 2 месеца
Ако боеко и шайката му се върнат заминавам със семейството си в Германия. Тук ще се върна единствено за да продам това-онова. Не владея немски, но мой братовчед заминаха преди две години и всеки ден съжалявам, че не го последвах още тогава. Работи като куриер в Щутгард и живеят чудесно въпреки, че съпругата му не работи. Поне една трета от познатите ми (колеги и приятели) обмислят същото без да е имало някаква агитация, внушения или нещо такова..просто споделят.
212
7
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 2 месеца
Дост, дост, дост заманъ..а, вие си манипулирайте!
211
4
 
9
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 2 месеца
До 215 Анонимен

За мен БКП е минало и факт! Има си своето място в историята и не е с негативно звучене! С миналото злоупотребяват Борисов, Цачева, .... ГЕРБерастите! Чети по-долу поста на Странджата!
210
3
 
12
 
! Отговори
Ot Ewropa преди 2 месеца
В "бедна" Холандия при 20 милиона население имат 150 депутати, а в нашата мила родна "богата" страна трябва да са не 240 , а 80(осемдесет)!
209
1
 
7
 
! Отговори
уса преди 2 месеца
До Странджа 203
Що не одиш да трошиш петолъчката на турскио байряк, че да видиш как ша ти мушнат под 32-ия прешлен един месен полумесец.А пъкако речеш да плюеш по хамериканския флаг, че там са 50 звезди на брой, голям кютек те чака!
208
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радиоактивни вещества са открити на борда на самолет, който се е движил по маршрута Армения – България. Радиационния фон е бил надвишен 250 ПЪТИ
Веществата са били засечени по време на престой на летателния апарат в беларуския град Гомел, съобщи председателят на Държавната погранична
комисия Антон Бъйчковски.
207
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До антигерб. Стига с това "Всички са комунисти", вече е банално и тъ.по.
206
2
 
5
 
! Отговори
магаревъд преди 2 месеца
***/index/2017/03/20/petima-sigurni-igrachi-za-sledvashtiia-parlament-gerb-pyrvi.335438
магаревъд
А ето бе... Второ изследване за днес, как познах.
Резултатите същите като в първото и пак с малко повече от 1000 респондента.
Да не забравите да гласувате, ей. И никакви такива като "не подкрепям никого".
Ако няма за кого да гласувате - гласувайте против.
И ще пратим боцко Сеир-Сандък-Кахър-Сурат-Бабаита и гербавите в историята.
205
0
 
4
 
! Отговори
MAKEDON преди 2 месеца
I vas Bolgarite vi treba TRETA golema partija a ako e mozno da e i nekoja NOVA partija uste podobro.......
204
2
 
10
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 2 месеца
До СТРАНДЖАТА

Лъжеш като вожда си! В последователността на фактите нещо ти убягва! БСП са партия от 25т год., както и СДС, както и ГЕРБ. всити са все наследници на БКП!


пп. Странджа Що пренебрегваш родовата връзка на останалите, като я преписваш единствено на БСП, м? Всите са се възползвали от наследството на старата БКП!
203
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След два недовършени мандата и мантрата "предишните са виновни" какво трябва да очакваме? Толкова си може готвачът, такива манджи прави, пак ще е същата!
202
11
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 2 месеца
Как само о.с.ра.х.а нета руските тролове. Вместо нета да е място на свободна обмяна на идеи, възгледи и предложения на свободни хора сме длъжни да търпим малоумията на путинските тролове. МИЛИОНИ постове ***! Милиони! Може книга да се напише за хибридката.Гнусна работа.
201
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАЧЕЛО НА БСП СЕДИ БЕЗРОДЕН СЪСЕЛ, КОЙТО ЩЕ СТАНЕ НА ПОСТЕЛКА ЗА ДА СИ ИЗТРИВАТ БЪЛГАРИТЕ КРАКАТА

Спонсорирани публикации