Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ

За Турция, той коментира: При мен това нямаше да се случи
Обновена: 25 мар 2017 06:25 | 24 мар 2017 09:31, Петя Славова
477
Борисов прогнозира: След вота в неделя - разединен народ
Снимка: архив, Булфото

"След вота в неделя ще получим тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата”, заяви бившият премиер Бойко Борисов.

"БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той пред Нова тв.

Борисов категорично отрече да е изпращал SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.

Още по темата

"Категорично с ДОСТ нямаме нито уговорки, нито смятаме да управляваме заедно”, каза още той и добави, че ГЕРБ са предизвикали изборите, за да успокоят държавата. По думите му се е усещало напрежение в страната.

Борисов коментира малката прогнозна разлика на социологическите агенция между ГЕРБ и БСП с думите, че в България обикновено след управление "всичко живо се срива”.

За намесата на Турция в изборите у нас, той отсече: "Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”.

"Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

По думите му, БСП винаги се възползвали на изборите от това, че техният електорат е проруски. "По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция”, посочи Борисов.

"Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

За делото срещу Нинова, той  отбеляза: "Без да вдигам много шум заведох дело срещу Корнелия Нинова. Когато бях 4-и клас, се качих на джанка, но дойде собственикът, след което толкова бой изядох от баща си. Оттогава не съм помислил и да открадна нещо. Защитих Делян Добрев, може би не трябваше да го правя толкова гласно, но ще се видим в съда и там всичко ще се реши".

За взаимоотношенията си с Елена Йончева той каза, че са се разбирали, но сега тя била напрегната заради изгонването й от Президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


477
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велики мисли на велик пожарникар.
392
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Тия агенции са социологически проучвания са голям смях. Днес който даде повече е с един нос преди другите, утре пак наддават. Като гледам кой е начело сега и като слушам какво говорят хората, нещо не ми се връзва мисълта. Че ще е разединен народа, ще е. Колко партийки са се нацвъкали и всяка сигурно е с различна платформа. Едно ги обединява-празните обещания. Ако имах възможност щях да учредя такава, на празните обещания. Хората щяха да гласуват за нея, защото знаят че няма лъжа.
391
1
 
5
 
! Отговори
MAD преди 7 години
Бойко вземай си приятелчето Местан и се Разкарайте от Парламента народа не ви иска Запомнете го
390
1
 
6
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Бойко, ти избяга като заек и заряза България, защото ти е през ####работа!Ако влезеш като опозиция ще бойкотираш всеки ден парламента- това вече го имахме.Ако направиш правителство ще избягаш до2-2,5години за да не осъществиш обещанията. И това го видяхме няколко пъти.Кому си нужен Бойко? Ясно е - на мутрите! В прочем кой подари на Цв.Василев ресторант Кристал за да си направи апартамент? И кой фалира КТБ за да не се върнат кредитите?
389
0
 
3
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
До 416Тъ-па-нар! Имигрант си когато дойдеш в страната, а емигрант като я напуснеш.Слаба ракия! Разкарай се да минеш чиниите в чужбина!
388
1
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 416 потенциален имигрант,Братле, да те питам нещо. Знаеш ли каква е разликата между емигрант и имигрант? Защо ползваш думи, чиито значение не знаеш? С това владеене на родния език си представям как владееш чужди. С такава грамотност си потенциален чистач на ***.
387
3
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Борисов, България политически е в най- мощният съюз; военно е в най-силният съюз; икономически - като стандарт България никога не е била толкова добре от 44- та ! За какво плачеш? Не плашете хората! Стъпваме върху това което имаме,а то е много и продължаваме. Напред , по този път!
386
21
 
9
 
! Отговори
Не гласувайте за БСП преди 7 години
Българино, не забравяй, че в неделя времето се сменя с един час напред, а не с 70 назад
385
6
 
21
 
! Отговори
Янонимен преди 7 години
До философАко срещнеш гладен Комунист-Гербер Борисов, дай му храна. Ако срещнеш жаден Комунист-Гербер Борисов, дай му вода. Ако срещнеш гол Комунист-Гербер Борисов, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на Комунист-Гербер Борисов, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси освен управляващия Комунист-Гербер Борисов.
384
19
 
14
 
! Отговори
Комунизмът-болест преди 7 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими! Червени па*разити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.
383
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DOST STANA PRI TEB.K.T.B PRI TEB FALIRA I 16 MILQRDA OT ZAPADNI BANKI TI VZE OSCHTE ISKASCH LI?
382
2
 
17
 
! Отговори
Днес, преди 7 години
защо ми натрисате *** и протяжни реклами, които не мога да спра и съм длъжна да гледам, нищо, че не пия бира, ай,сиктир, има и други сайтове !
381
7
 
11
 
! Отговори
Потенциален Имигрант преди 7 години
От изборите се вижда, че отново ще дойдат на власт същите престъпници.Последната ми надежда, държавата да се оправи, ми се изпари.Виждам само един изход...да напусна страната и да заживея в нормална държава, там на Запад.Оставам зад гърба си корумпирана държава, която ограбва своя народ. Оставам своята родина, своите близки и приятели, за да осигуря светло бъдеще на моето семейство и моите деца.Съжалявам, че съм се родил в държавата България. Винаги ще милея за своята родина, но нямам избор.
380
2
 
24
 
! Отговори
куката преди 7 години
Бих казал, че ще получите шут в дебелите крадливи дирници!
379
4
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Сещамсе за приказката за трите прасенца! Според дърготрайността на построеното/положеният асфалт от Свинкята ББ кое от трите прасенца е?
378
4
 
19
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
До 391 АнонименКво е туй интеграл? Аз Банкянският цър.вул - маркучодържач незнай как се държи линийка, пергел, кривка, .... ! ! Ножицата е единственият инструмент с който боравя! Сградите падат, асфалта се цепи!
377
3
 
19
 
! Отговори
оли.френен народ преди 7 години
До АнонименДобър,лош,води ни към сигурна смърт.Атой си има жилище в сащ и ще се чупи,като тука тане турско.
376
5
 
24
 
! Отговори
123 преди 7 години
Айде да минават тези избори,че тия гербаджии бая се охарчиха да плащат на чужди и наши медии да ги хвалят. У тях пари бол,ама все пак дожалява ми като гледам какво харчене пада-на вестници,на телевизии,на сайтове,на ***,на социолози,абе тя върволицата е дълга край няма ,пък и нуждаещи се много.
375
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добър, лош, Бойко води най-българската партия. Останалото е рускотурска продажна мафия.
374
3
 
18
 
! Отговори
ист преди 7 години
17 партии и коалиции няма да седнат в пленарната зала, но ще седнат на шведската маса наречена парламентарна субсидия. За шведската маса се борят 80% от листата.

Спонсорирани публикации