Битката на Борисов с Нинова – сериозна! Мъжка, доста се озорил

Изборите показали, че ГЕРБ трябва да управлява, ще постъпи разумно
Обновена: 26 мар 2017 22:06 | 26 мар 2017 21:52, Камелия Цветанова
255

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, партията която стана първа политическа сила, отсече, че ще вземе мандат за съставяне на правителство, защото това е волята на избирателите и ще седне на масата за преговори с лидери на други политически сили за формиране на коалиция.
Още по темата

Кои политически формации обаче са най-вероятните коалиционни партньори на ГЕРБ, засега не стана ясно.

Борисов отказа да коментира с кого би управлявал с мотива, че все още няма окончателни резултати от изборите.

Той благодари на всички, които са отишли до урните в изборния ден и не само на симпатизантите на ГЕРБ, а и на тези, които са пуснали бюлетина за останалите партии, участвали в битката за парламента. 

"С ясното съзнание, че още нямаме окончателни резултати да поздравя колегите от БСП и лично г-жа Нинова за тази сериозна, мъжка битка, както тя каза, и доста време се озорихме", призна Борисов.

"Иначе демокрацията винаги е била най - важна за нас и имаше съмнение и подвиквания в парламента "Оставка!", а волята на мнозинството е това, което управлява държавата и заради това морално подадохме оставка и се преброихте. Този резултат потвърди, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението", отсече експремиерът.

Той увери, че неговите съпартийци, както и той самият, ще положат огромни усилия, "дано този път да били с малки компромиси, а не както предишния - много и тежки", на базата на програмите на политическите сили, да намерят партньор за коалиция.

"Важно е да видим и резултатите по градове, села, млади, възрастни, образовани, по-малко образовани и за да може в преговорите с потенциалните партньори, когато се приключи с броенето на гласове и има окончателни резултати, в едни спокойни преговори да се направи бързо правителство, което да отговори на очакванията на хората и във вътрешен план и в тази тежка международна обстановка", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че утре ще свика заседание на Изпълнителната комисия на партията в разширен състав, която да вземе решения, с които да влезе в преговори. Борисов отказа да коментира детайли около евентуалните решения.

"В следващите дни, когато имаме окончателни резултати, ще отговоря на всички останали въпроси, защото съдържат толкова много условности към момента, че би могло да се промени всичко", обеща той.

"Според мен не е честно и правилно, а и от доста години съм в политиката, да говорим от името на другите хора преди да сме направили консултации и да чуем какво искат те, да им поставяме условия от екрана. Те са наши партньори, като видим резултатите, тогава ще седнем и ще коментираме", посочи той.

Бившият премиер, който хвърли оставка и така предизвика днешния предсрочен вот, отсече още, че резултатите от изборите показват, че ГЕРБ е длъжен да състави правителство, защото всяко друго решение като това кабинетът да бъде оставен в ръцете на втората или третата политическа сила, е повтаряне на времето на Пламен Орешарски, който си отиде под натиска на уличните протести.

"Отчитайки всички грешки и неразумни компромиси, които сме правили, надявам се и моите колеги от другите партии да си направят тези изводи", направи уговорката Борисов.

В крайна сметка той не пропусна да се похвали, че за пореден път десницата в България, партията от ЕНП - ГЕРБ, категорично победи социалистите към този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жени с повече опит от Нинова казват,че Бойко можел да повтаря и да потретя- ще го покаже и на нея ако се наложи!
164
0
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Защо да се коментират очевидни неща- синове, внуци и близки на комунягету спучулехя изборите. САМИЯТ бб Е ***. тОВА НЕ СА КОМУНИСТИ, ТОВА СА ТЕХНИТЕ ***, КОИТО В ИМЕТО НА СОБСТВЕНОТО СИ АЗ, ПОГУБИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОГУБВАТ БЪЛГАРИЯ ! СЕЗОНЪТ НА НОВИТЕ ПРОСТОТИИ ЗАПОЧВА !
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краденето ( санирането) да започне сега!!!!
162
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май забравихте кой стана Президент, сегна на Му....трьо хич няма да му е лесно, ирландската пастирка го гледаше в очите и само скимтеше и не смееше да гъкне, има вече и друг център на властта, който няма да може да за се заобиколи лесно, да се държи сметка за обещанията на бащицата напр.за 1500 лв заплата в края на мандата, който може отново да е две години....
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да са ни честите новите привилегировани съграждани от Авганистан, Иран, Ирак и т.н. После да не се чудите защо изтегляме нови милиарди заем, за да ги храним и да им осигурим безплатни жилища. Аз не гласувах за БСП и сега съжалявам.
160
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега вече ще е лесно с краденето ще се дели на 2
159
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде сте другариии...пахте ли добре? :)
158
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ги позитанските плъхове, а толкова е хубаво да ги слушаш как плачат.
157
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
50 процента не сме гласували защото не вярваме на никой догодина новиизбори новото нс веднага да отмени двойното гражданство защото севидя че дост работи работи против българия
156
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са смешни цоциалистите, миличките....Бият ги на всички избори като шкембе у дувар :)))))
155
5
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Уж тиквата е по-малкото зло проблема е ,че разликата между гербавите *** и червената върхушка е никаква въпроса сега се свежда до това кога да очакваме следващата оставка на тиквата интересно ми е каква ли ще е тогава причината за да си бие камшика кой ли пак ще му е виновен.
154
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай генерале смешниците на ***.
153
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започва соц. плача :)))))) Кутевската *** е в несвяст на колене :)
152
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари с тези опорни точки загубихте изборите. Сега пак ги повтаряте същите и ставате за смях . Само ГЕРБ има над един милион гласоподаватели , това не ви ли стига да млъкнете или се научихте от г-жа Лъжа да дърдорите празни приказки . Разберете БСП повече никога няма да управлява България. НИКОГА .
151
7
 
6
 
! Отговори
Хе-хе преди 7 години
Голям зор ще да е= на 16 милиарда /нов дълг/
150
1
 
12
 
! Отговори
nina преди 7 години
Г-н Борисов, предизборно обещате да напрвите ин витро безплатно /без ограничение в броя пъти/ за всички нуждаещи се. Ще го направите ли?
149
4
 
4
 
! Отговори
друг начин няма преди 7 години
От Бойко Местан и Доган оттърваването е само по един начин......................
148
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще подклякаме на Ердоган и Меркел.
147
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, как няма да бягат младите при тия % за комунистите... Не се живее лесно и съвместно с 27% Tъпанаpи в малка България...
146
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избрахме си Баце, бравос! Значи оградата по границата няма да бъде довършена и Постановление 208 няма да бъде отменено. Само за протокола да кажа, че Унгария строи втора ограда, която ще бъде готова през май и категорично заявява, че няма да приема никакви бежанци, а Сърбия праща нови военни части по нашата и македонската граница, поради опасения от нова бежанска вълна, това съобщи Фокус преди два дни.

Спонсорирани публикации