ДПС щяла да е третата сила след ГЕРБ и БСП

Дали движението да си партнира с ГЕРБ трябвало да го решат хората
2
ДПС щяла да е третата сила след ГЕРБ и БСП
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ДПС ще бъде трета политическа сила, каза пред БНР Янко Янков, член на ръководството на движението и кандидат за депутат.

Още по темата

Според него "щетите", които ДПС е получило от агресивната кампания на ДОСТ, ще бъдат сериозно компенсирани от хора, които разбират, че движението не е правило компромис с националните интереси на страната.

В отговор на въпрос, какво биха правили, ако ГЕРБ потърси ДПС за евентуално участие в следващо управление под една или друга форма, Янков каза, че това трябва да се обсъди с ръководството на движението и по места.

Ние ясно сме заявили, че нашата цел е в максимална степен да реализираме това, което е записано в предизборната ни програма, увери той.

Янков отсече, че ще се търси най-добрият вариант за максимално реализиране на ангажиментите на ДПС пред избирателите.

"Как точно ще стане е въпрос на време и реалност в следващия парламент, на комуникация с другите политически сили", допълни той.

Дали би било проблем ДПС да участва в правителство с Обединените патриоти Янков коментира, че сега ситуацията е такава, че в България е нужно правителство на националното спасение.

"Ние също считаме, че патриотизмът трябва да обединява и в зависимост какви цели ще си постави правителството и ако те отговарят на интересите на България и съвпада с нашите идеи за развитие, всичко е възможно", добави Янков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Дост ще изметем комунистите и мафиотите от България. За кратко време се създаде Дост следващите избори дпс ще свърши.ДОСТ разби монолитния вот на ДПС Монолитният вот на ДПС, който партията успяваше да държи години наред в парламентарните избори, този път е разбит от създадената от отлъчения от ДПС Лютви Местан партия ДОСТ, а част от гласовете на етническите турци са се разпилели и към други политически сили

Спонсорирани публикации