Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута

Възможно е да се видим утре отново, заяви Трифонов
29 мар 2017 09:00, Александър Попов
212
Монолози в черно: Слави тръгна в последната минута
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

След свалено предаване и извънредна пресконференция срещу цензурата, "Шоуто на Слави Трифонов" все пак се появи в ефира на bTV.

Водещият не прочете писмото си, което се превърна в раздор между него и ръководството на телевизията. В него той настоява новоизбраният парламент да започне до две седмици работа по референдума, организиран от него. В противен случай ще протестира като гражданин пред Народното събрание.

Вместо това той събра сценаристите си на една маса. Облечени в черно, те коментираха свободата на словото в България или по-точно нейната липса. И дадоха примери с нападки срещу СЕМ, с цитати от известни личности, статистиката, която ни отрежда 113-то място в света и последно в ЕС.

Предаването бе направено на запис и на няколко пъти всички изразиха съмнение дали ще видят ефир. Ръководството пък взе в последния момент решение то да се появи.

Още по темата

"Спирали са ни преди 20 години по времето на Жан Виденов, както и преди 19 години по времето на Иван Костов. Непонятно ми е как може това да се случи сега, през 2017 година", заяви в началото Слави.

Той и сценаристите му изразиха позицията си, че спирането на "Шоуто на Слави" е цензура.

Иван Кулеков дори на няколко пъти изрази съмнение, че това ще бъде последното му публично изказване, при което Трифонов го сряза и заяви твърдо, че независимо от развитието на ситуацията ще имат ефир.

"Ние правим телевизия и от това разбираме", категоричен бе шоуменът.

Той се бе заканил, че и ако снощи бъдат спрени неговият адвокат ще се занимава с казуса и не изключи вариант да прекрати договора си с bTV. По време на монолозите в черно, Слави на няколко пъти уточни, че те са партньори на телевизията, не служители. И не приемат тезата, че изразяването на гражданска позиция трябва да се случва само в публицистичните предавания.

"Защо, когато казват времето има смешки? Това прави ли го информационно-развлекателно предаване", запита Сиромахов.

"Уважаеми зрители, възможно е да се видим утре", заяви на финал Слави Трифонов.

Междувременно в социалните мрежи хиляди изразиха подкрепата си за Трифонов и се изказаха против цензурата в родните телевизии.

Само в един от постовете съотношението подкрепа срещу нехаресване на действията на Слави Трифонов бе 50 000 към 3000. И всичките гласове бяха събрани по-малко за час.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: bTVСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
1
 
! Отговори
Пинокио преди 7 години
Е как го подкрепят хората,и какви са тези съотношения? Или аз съм сляп,или и Вие пропагандирате
181
3
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Отдавна не го гледам, откак се заигра с политиката. Крайно време е да го пенсионират от БТВ. Не ми харесва да ни натрапва идеите си така нагло. На референдума гласувах твърдо против мажоритарния вот, аз също имам гражданска позиция.
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после този ще се махне от ефир !Предаването се поддържаше от Доган и Гергов от 15 години!
179
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бареков2.
178
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринКаква промяна е славчовата? Ще влезнат в парламента само от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това ли е промяната? Само дето излъгаха хората че е задължително да гласуват на референдума и им бутаха бюлетините в ръцете.
177
9
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Явно наистина си заслужаваме съдбата!Не разбираме от политика,но даваме акъл.Имаше някаква малка надежда най-сетне нещо в тази зациклили страна да се промени.Но не!Пак сме против,без да го разбираме.Слави се опитва нещо да промени-и пак НЕ-ами издържайте ги още тези политици,ходете си бедни и оръфани,пък тези дето крадат от всички нас,нека са си добре.Ние такива си ги избрахме,ще се сърдим на себе си...
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ot 109Успех с това ,което сте решили.
175
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия 2 милиона и половина дето казали ДА са важни за него, а останалите 4 милиона дето казаха НЕ---------Кои 4 милиона?? Гласуваха 3.5 милиона, ние с бебета сме 7.5 милиона по официални данни силно завишени.Нека с право на глас да са 6.4 млн ( 6.9 според ЦИК - пълна лудост?!?)2.7 млн са в чужбина и електронното гласуване не бе разрешено. Ако 3% от тях успяха да гласуват е щедро даже. Тоест можеха да гласуват 6.4 - 2.7 = 3.7 млн българи.глсуваха 3.5 ! Кое не ти е ясно?!?
174
1
 
2
 
! Отговори
ot 109 преди 7 години
Не държа да ми отговаряте. Аз не съм толкова голям, за да давам готови отговори, мога само да задавам въпроси.------------------Защо Ви е да задавата въпрос, като не искате отговор?!?! Как ще накажеш партия? - може би като не гласуваш за нея, но междувременно нейните членове вече са се пребоядисали и са в следващата партия, в която българинът е повярвали и гласува и тези метаморфози не са една и две, сменят си цветовете по често от долните ***....
173
15
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Славчо к'во иска ? Референдума е невалиден, какво повече иска ?
172
6
 
10
 
! Отговори
... преди 7 години
Бре имам чувството, че и тука 99% от ората въоще не знаят за какво е бил референдума, но въпреки това са против него! Бре пичове референдума освен прословутия мажоритарен вот съдържаш и други въпроси ! Та като чета, тия дето сте против, оставам с вчепетлението, че искате партиите да получават даже повече субсидии от държавата! Отделно, че не искате да гласувате ами искат и да е задължително като не гласувате да можете определяте пътя на развитие на държавата! Ай ше ви се не види и ***!
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 109Благодаря за отговора, но краят на вашя коментар ме наведе на още един въпрос, след като ВИЕ смятате че сме стадо, защо искате непосилни за стадото неща?Не ли? Например да си представи "личност" и да гласува за нея, защото личността можела да носи отговорност. Защо не може да искаме отговорност от партии, а от личност може.Не държа да ми отговаряте. Аз не съм толкова голям, за да давам готови отговори, мога само да задавам въпроси.
170
5
 
6
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
И последно: тия 2 милиона и половина дето казали ДА са важни за него, а останалите 4 милиона дето казаха НЕ или както в моя случай умишлено не гласувахме за да не е задължителен референдума и да се обсъди по-надълго и по-нашироко тая промяна преди да се вземе решение касащо съдбата на децата ни?
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе каква ви мажоритарна система ,че то почти всички до сега станали ,премиери, неформално са избрани по този начин . Костов , Сакскобургготски,Борисов - РЕКЛАМНИ ЛИЦА ! Мажоритарният вот е това- избираш определен човек по популярност без да те интересува партията ! И какво излиза, че неформално мажоритарен вот ИМА И СЕГА! Какво се прави на шашав този ,да не би аз да съм рекламирал и агитирал за тия ***!!!! Трифонов беше с тях докато не ги почна да ги дразни.
168
1
 
14
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
И като става дума за цензура, Слави Трифонов колко пъти покани събеседници или излъчи мнения различни от неговото за прословутия референдум. Цензурата е точно това - да не излъчваш неща които не се харесват на определни хора!
167
3
 
6
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
Въобще не става въпрос за свобода на словото! Става въпрос, че БТВ не иска да се въвлича в политически проекти. Никой не го е спрял да си разправя глупостите из всички телевизии, но когато имаш договор да вършиш определена работа, а го обръщаш на политика, работодателят ти може да прекрати отношения с теб и това няма нищо общо със свободата на словото!
166
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен ми хареса как нареди репортерката на Атака :)))
165
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как сегашната избирателна система пречи на политиците да изпълнят, това което са обещали?---------------Те нищо не са обещали, те просто са се наредили в един лист и докъдет е ударена чертата- някой в парламента, другите чакат следващото разиграване на тотото...При мажоритарния вот се гласува за човек, който отговаря сам за себе си..знам ,че на стадото в България му е трудно да си представи какво е лична отговорност, но има общества където това съществува. Защо сте против промяната?Аргументи?
164
3
 
7
 
! Отговори
Тц.... преди 7 години
.....чета и виждам че повече от половината не разбирате от МАЖУРИТАРЕН ВОТ. ......справка Франция и Льо Пен....тя има повече гласове и. ..по малко места в Парламента. ...Симпатяги не коментирайте без да сте "в час".....Сладурковци........
163
0
 
4
 
! Отговори
един от народа преди 7 години
И трето, защото днешната пропорционална система дава огромно предимство на етническите партии. Тя насъсква едни слоеве от населението срещу други. Тя действа центробежно на нацията, насърчава нейното разпадане, което се извършва пред очите ни. А тук сме на Балканите, длъжни сме да обезвредим тази бомба.

Спонсорирани публикации