Филип Киркоров иска Русия да се откаже от "Евровизия"

Настоява за промяна на правилата на песенния конкурс
21 апр 2017 14:52, Елка Василева
93
Филип Киркоров иска Русия да се откаже от "Евровизия"
Филип Киркоров. Снимка: архив, Reuters

Популярният руски изпълнител Филип Киркоров предлага Русия да прекрати участието си в "Евровизия", докато организаторите не променят правилата на конкурса, ощетяващи страната му, съобщава ТАСС.

"Още преди забраната за участие на Юлия Самойлова аз не бях привърженик на присъствието на Русия в конкурса при съществуващите правила за оценка на участниците, изтъква певецът. - Не може да има изравняване на оценките 50 на 50 на милионите зрители и на петте членове на журито. Хората, гласуващи със собствените си пари, поставиха миналата година нашия участник Сергей Лазарев на първо място, а пристрастното жури, на което му шепнат в слушалките, го изпрати на последно!"

Според Киркоров, ако не беше принизен зрителският вот, Русия щеше да спечели песенната надпревара.

Той е убеден, че оценките трябва да се правят или изцяло въз основа на гласуването на зрителите, или в краен случай в съотношение 70:30 или 80:20 в полза на зрителския вот спрямо този на журито. "Дотогава просто е безсмислено да участваме в "Евровизия", изтъква певецът.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
22
 
! Отговори
Умник преди 6 години
То беше очевидно, че украинската песен спечели от съжаление миналия конкурс. Сега копаят дъното, като забраняват на един инвалид да изпее една песен. И не, въобще не съм фен на Русия или нейната политика, просто конкурсът е крайно манипулируем.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арменски глупчо. По нахални от българските арменци са само българските евреи.
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия, Беларус, Армения - да си направят Евразиявизия. Къде са тръгнали с "еврогейците"? Единствените, който пеят добре, са италианците; в рока - англичаните.Има и изключения, естествено.
4
1
 
3
 
! Отговори
- №3 преди 6 години
Е нали и аз това казвам ;)
3
1
 
9
 
! Отговори
До - преди 6 години
То това е основния порок на целия конкурс.Не само Русия е голяма държава. Да гласуват българи и германци и да се броят после е безумие. Ако пък е изцяло на жури ще е стане съвсем полит-коректна глупост.
2
18
 
13
 
! Отговори
- преди 6 години
А господин Киркоров замислил ли се е, че една такава промяна в регламента осигурява безкрайно първо място на руския представител именно благодарение на същите тези милиони, които съвсем сигурно ще си гласуват за техния човек? Евровизия е една машина за пари, тоест лансират се по възможност млади харесвани изпълнители, за да са лесни за манипулиране с атрактивна визия и задължително от богата държава. Накратко перспективни, снасящи златни яйца кокошки. Руснаците не се вписват съвсем в тази рамка.
1
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пък, иска с руските хакери да печели!

Спонсорирани публикации