Отвъд панелките: Музиката за нелицеприятната реалност

Рапърът Alex P за комерсиалността и смисълът на творчеството
2 май 2017 10:45,
10

Той е Александър Пелтеков, по-познат на своите фенове като Alex P. Емблема на най-големия софийски квартал, разказващ в стихове за живота отвъд тунела - онзи, свързаващ "Люлин" с центъра на София.

Александър се ражда и твори в "Люлин", а дълго време съчетава музиката с работата като фитнес инструктор. По този начин в началото на кариетата си той финансира голяма част от музикалните си проекти.

Днес Alex P има хиляди фенове, които далеч надхвърлят "Люлин", а текстовете на парчетата му говорят за българската действителност - онази истинската, често нелицеприятна за някои като самите панелни блокове в "Люлин".

"Периодът, в който аз се влюбих в рапа всеки артист искаше да внесе някаква промяна. Сега артистите гледат чисто финансово на музиката", сподели той пред Bulgaria ON AIR по повод разликата в труда, който са полагали артистите в този стил преди и сега.

Макар да знае, че да бягаш от комерсиалното означава да бягаш от парите, Александър избира да прави музиката, в която намира смисъл и с която да разказва истории. Това означава да уважаваш труда си, смята той.

А музиката, за нея няма граници - тя не се побира в панелни реалности, защото е по-голяма от всеки вид реалност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рапери мапери ама блъскат в чалготеката "100 патрона " , "Рибна фиеста" !
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Негр0идна получовешка "култура", която буди отвращение с циничната си арогантност имитираща склонност към бунт.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съседа купи на щерка си музикална уредба. Търпях около месец стената да ми се тресе от пайнер-кючеци. Казах му - Абе, Вие /цензуриран израз/ ли сте ? Перманентно Банго Васил ли празнувате ? Охлюва нещо ми се одърви - ще си слушаме квото си искаме...всеки има право да...Ей, фес му казах и го сгънах по стълбите. Терора с пайнер-кючеци приключи.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам доколко е рапър, като го гледам ми прилича по-скоро на приятна компания за по бира и трева, а такива в България бол и без да се кичат със званието "рапър".
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква мизерия тоя не е виждал мизерия.Гражданите като престанат да си хвърлят отпадъците през прозорците и да ги трупат пред входовете както и като почнат да си боядисват блоковете както и да подържат градинките нещата ще заприличат на човешки.
3
6
 
9
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 години
Добре е при деморакцията да има рапъри като Алекс Пи които да канализрат недоволството на хората, да се успокояват и да работят здраво за да могат да отидат в мола. Това на Запад отдавна се прави, всяко гето си има по рапър, така е при демокрацията. Рапърите като Алекс Пи трябва да се подкрепят от бизнеса и от фирмите, защото без тях хората ще се вдигнат на бунт или ще се невротирзират от мизерията и няма работят ефективно.
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път го чувам...надявам се и за последен.
1
13
 
11
 
! Отговори
Nfx преди 6 години
Тц тц, май наистина няма вече за какво да пишете! Кък рапър, кви 5 лева и с какви тъпотии ни занимавате бе!

Спонсорирани публикации