"Аз, моя милост и ЕС": Кризата на евроидентичността

Италианският фотограф Алекс Майоли с първа изложба в България
10 май 2017 11:15,
2

Аз, моя милост и ЕС. Това е името на новата изложба на италианския фотограф Алекс Майоли. Тя поставя акцент върху кризата на европейската идентичност и съвременните проблеми пред Стария континент.

Миграция. Тероризъм. Ксенофобия. Все думи, които бележат съвремието - за едни това е всекидневната реалност, за други - телевизионната. На 9 май - Денят на Европа и публиката в София стана част от тези световни процеси, като погледна през фотоокото на италианеца Алекс Майоли. В 35 черно-бели снимки авторът представя именно най-наболелите политически и социални проблеми пред Европейския съюз.

"Изложбата е посветена на кризата на европейската идентичност. Бежанската вълна също е част от това явление, но само по себе си не е криза, а един феномен, пред който Европа се изправя и трябва да успее да приеме. Затова и мигрантите са съществена част от изложбата. Но основната цел е да се замислим над традициите и идеологиите - в едно търсене на душата на Европа", споделя пред Bulgaria ON AIR италианският фотограф Алекс Майоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено русофилите имат криза с идентичността. *** знаят българи или руснаци са, българските интереси ли да защитават или руските. И накрая защитават само руските, превръщайки се в най-огвратителните национални предатели, които са съществували някога!

Спонсорирани публикации