"Без будилник": Море, планина... "По въздух" за мечтаната почивка

Вижте полезните съвети на националния авиопревозвач България Ер
15 юни 2017 17:45, Екип на Dnes.bg
7
"Без будилник": Море, планина... "По въздух" за мечтаната почивка
Снимка: Bulgaria Air

Пътуването със самолет, освен удобно, през последните години става все по-достъпно. Какви обаче са тенденциите при предлагането на самолетни билети, в кои сезони е най-евтино да летим и до кои дестинации – вижте в днешния "Без будилник" съветите на експертите от търговския отдел на националния авиопревозвач България Ер!

Ако искате пътуването ви да излезе възможно най-изгодно, най-добре е да го организирате по-рано, съветват от българската авиокомпания.

В случай, че сте от тези, които не могат да отсъстват дълго време от работа или да планират отдалеч, от превозвача препоръчват да следите промоциите и да сте готови бързо да вземате решения.

Най-големи намаления има около празниците. През лятото пък пътуването с България Ер излиза най-бюджетно до Атина, Италия и Виена – около 300 лв. са двупосочните самолетни билети по тези линии.

Полетите в двете посоки между София, Варна и Бургас също не са за изпускане и са на специални цени, показа справка в уебсайта на националния превозвач.

Трудно е да се фиксира конкретен срок, в който е най-евтино да се резервира билет, защото това зависи от сезона, от това колко активно е търсенето, а също така и от дестинацията. Колкото по-рано се резервира, толкова по-евтин ще бъде билетът. Най-общо казано между 3 и 4 месеца по-рано е най-добрият вариант.

Според националната статистика всеки месец пътуват все повече българи. От авиопревозвача също наблюдават такава тенденция.

От началото на годината досега България Ер отчита със 7% повече превозени пътници по всички редовни полети спрямо първото шестмесечие на 2016 г.

Най-желаните дестинации за първото шестмесечие са Амстердам, Лондон, Париж, дестинациите в Испания, Берлин, Франкфурт, Брюксел, Тел Авив, Варна.

Ето още полезни съвети за изгодно пътуване от специалистите от авиокомпанията:

Проверете какво влиза в цената на билета ви

Изключително важно е да знаете какво се включва в цената на самолетния билет, който си купувате, за да не бъдете изненадани. Проверете дали в него са включени и летищните такси, защото тяхната стойност може да надхвърли цената на билета. В този случай трябва да ги платите допълнително, което би оскъпило екскурзията ви.

Проверете на кое летище кацате    

Често проблем за пътуващите може да бъде и летището, на което самолетът каца. Ако то се намира извън града, трябва да заплатите и за транспорт, който да ви отведе до желаната дестинация. Другият минус при отдалечените летища е, че губите много ценно време в трансфер до града.

Най-удобно и изгодно е, когато самолетът каца на централно летище в самия град или непосредствено извън него и може да използвате градски транспорт.

Направете си застраховка на пътуването

Туристическите застраховки не са много разпространени у нас, но много от любителите на екстремните преживявания са добре запознати с тях и задължително сключват такава преди да тръгнат на път. Това е и единственият начин да сте убедени, че каквото и да се случи, няма да изгубите вложените пари и почивката ви ще бъде спокойна.

Едно от най-големите застрахователни дружества у нас – "Армеец", например предлага застраховка за отмяна на пътуване, при която всички предварителни плащания на самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, се възстановяват от застрахователя, ако се наложи да отмените пътуването си. Така със сигурност, каквото и да се случи, може да сте сигурни, че няма да сте на минус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пише, че това е платена публикация (т.е. реклама?)
5
1
 
2
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Наистина полезна статия. Със сигурност ще се възползвам.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Vandam.mlВинаги евтиното излиза скъпо. Разбирам, че има авантюристично настроени хора, но ако не е възможно с друг, а ми се налага много да пътувам, чак тогава избирам нискотарифна компания и всеки път стискам палци всичко да е по план.
3
5
 
3
 
! Отговори
Vandam.ml преди 6 години
Skupo e s tiya, moga da namerya za po 10,20evro bileti s rysn,wizz i easyj.
2
3
 
4
 
! Отговори
дамян преди 6 години
Доста полезни съвети са това, ще си спести човек много главоболия.
1
1
 
5
 
! Отговори
Kamerier Kelnerov преди 6 години
Ami ot Doha do Varna, Bansko i Burgas kak sa samoletite?!

Спонсорирани публикации