Съботен бис: А-групата на чалгата трупа 2,8 млн. на морето

В топ 5 на най-търсените от ресторантьорите - Галена и Емилия
Обновена: 2 юли 2017 06:21 | 1 юли 2017 10:11, Камелия Цветанова
31
Съботен бис: А-групата на чалгата трупа 2,8 млн. на морето
Снимка: Булфото, архив

Средно около 2,8 милиона лева заработват имената от А-групата на фолка в активния летен сезон по морето, показва проверка на в. "Монитор".

Това е груба сметка, като обаче цифрите показват, че само за седмица в периода юли-август и извън традицията да комбинират по две участия на вечер осем от най-оборотните звезди в лекия жанр прибират общо 70 000 лв. хонорари.

В топ 5 на най-търсените от ресторантьорите артисти сред жените са завърналите се от майчинство Галена и Емилия, както и Десислава, Преслава и Анелия. Галена, която е сред малкото изпълнители, инвестиращи по 50 бона в клип, дава тон за песен срещу 10 000 лв., и то само в най-силните купонджийски дни в курортите – петък, събота и неделя. За да докара мускулна треска в ханша на отпускарите в рамките на 90 минути, Преслава също взима 10 бона. Цената й за участие скочи от Нова година насам с цел разреждане на ангажиментите и повече лично време.

Останалите три певици от гореописания топ пет уплътняват банковата си сметка с от 5 до 6 бона за ангажимент, като толкова взимат баща и син Стораро – най-хитовите имена сред мъжете в бранша.

Тупалката на фолка Илиян предизвиква водопад от салфетки срещу 3000 на вечер, а мохикани като Милко Калайджиев, в чиито репертоар влизат и турбо кючеци, и естрада, и италиански шлагери, се класират за 2000 лв.

Любопитен е фактът, че най-голямата звезда в сегмента на палавите ритми Азис бойкотира почти напълно Черноморието като територия за генериране на бързи приходи. Изпълнителят на колосалния хит "Хабиби" подбира ангажиментите си с прецизността на хирург, като клубовете, в които пее, са с капацитет от не по-малко от 3000 души, а предпочитаните градове са София и Пловдив. У нас момчето, което пее с лекота от фолклор и арендби, през люти ориенталски мелодии, до The Final Countdown на Europe, вече се предлага само в комплект с бенд. Цената за удоволствието с продължителност над два часа стартира от 15 000 лв нагоре. Азис работи изключително за българската диаспора зад граница, като Германия, Белгия и Швейцария са сред топ дестинациите му за участия. През последните две години той е топ звезда в Турция, където го посрещат по холивудски тертип – ескортират го с вертолет, посрещат го с лимузина, а опашките пред заведенията в Истанбул и Измир са километрични.

Певицата на народа Ивана също е оставила атаката на клубовете по морето през уикенда на по-младите си колеги, коментират спецове в музикалните среди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
. преди 6 години
А данъци дали плащат, как мислите ?
25
0
 
3
 
! Отговори
Не, не и не! преди 6 години
Чалгата не е музика, а манталитет. Когато разбера, че някой е почитател на чалгата, моентално го поставям под карантина! Досега не съм сбъркал в преценката си, факт.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затова и стана Чалгоморие и привлича само деградета.Нормалните българи почиваме в чужбина защото, наистина искаме да почиваме а не да ни залива простотия от изброените чалгаропитеци и техните "почитатели" от всяка крачка.Такива като тях свалят нивото на туризма у нас.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...гаАзис работи изключително за ромската диаспора зад граница, като Германия, Белгия и Швейцария...
22
1
 
11
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Така като гледам,фолкзвездите би трябвало месечно с данъците си да спомагат за един нов боен хеликоптер или както казва Бойко -това са коледните на пенсионерите ! Дано и НАП мислят като мен !
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е луд ,който изяжда зелника,а който му го дава.
20
1
 
19
 
! Отговори
22 сантиметра преди 6 години
а, така, наливайте вода на новите ***, да стават моделки и певици
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има чуждестранни изпълнители които изкарта същите пари само с един концертВ България музикалния бизнес е недоразвит и трудно един артист може да вземе мноог пари за един концерт
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..... а естественото развитие на фолкора е точно този, който се случи в Сърбия - традиционни мотиви и мелодии смесени със световни трендове в световната музика през годините - диско, евро денс, хаус и т.н. А не музика по руски и френски образец, пълно обезличаване.
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и чалга - цингания, има и попфолк - поп музика с фолк/етно мотиви. Да не се слага всичко под общ знаменател, защото има страхотни песни, проблемът е когато човек има предубеждения и предразсъдъци. В Сърбия за справка, техния фолк е наричан ЕСТРАДА, нашият проблем е 1. Близо до Турция/Анадола сме; 2. Получи се вакум, за което е виновен Живков с неговите забрани за естественото развитие на фолклорната ни музика, като музика, характеризираща българския народ и неговата идентичност.
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още от времето на траките е тръгнало разложението и чалгата. За справка - вакханки, оргии, плюскане, пиене. После идват римляните и ги попиляват, но пък при римляните разложението продължава и стига до още по-низки нива - Калигула и т.н. След това идваме ние, хуните и въвеждаме малко ред.
15
10
 
25
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
До Така е"Чалгата е огромен бизнес и за това е " виновен" Митко Пайнера..."================Не, бъркаш! За това е виновно населението от ниЗко образовани питекантропи, вегетиращо в Територията bg. Mного внимавам да нямам деца, защото не искам те да живеят в тази септична яма, да работят за изeдници и да живеят мизерно! Всеки стил, всеки ритъм, носи свой дух, но чалгата разнася смpaд!
14
1
 
21
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Но 67г. съм и слушам само рок от 60-70 г. няма да изреждам.. Слушам и хубав мелодичен метъл , без тия дето *** като че ли ги е настъпила овтомобилна гума.Е какво , и аз ли съм някакъв.....Чувал съм само няколко имена от чалгата , това не значи че трябва да плюя по тези хора.Чалгата е огромен бизнес и за това е " виновен" Митко Пайнера, а не Слави ,както някои се мъчат да ни внушат. Сега е демокрация и никай не маже да ни накара да слушаме Изкарай Гано ***....
13
7
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До ИЗВОДЪТ От къде си сигурен че на запад никой не се интересява от чалга?Много си ограничен.
12
5
 
11
 
! Отговори
varg преди 6 години
*** off
11
3
 
38
 
! Отговори
Неслушаща чалга преди 6 години
Никога не съм слушала чалга.Никой в моето семейство не ми е казвал какво да слушам и какво не.Въпрос на вкус.Аз се примирявам, че има хора, които харесват чалга.Примирете се и вие, че има хора с друг вкус.
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI VMESTO CALGA GLEDAITE I SLUSHAITE BOMBETA RITON,ASKO HEZA,MARA ILIOVATA GARAFA I RED DRUGI SVETOVNI ZVEZDI,KOITO PECELIYAT PO 200 000 EVRO NA VECER V BRODUEI I GOLIVUT.
9
2
 
37
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Нормално ,все пак свирят и пеят на В групата от народонаселението.
8
22
 
10
 
! Отговори
манипулации преди 6 години
До хубава музикаАбсолютно вярно ! Сещам се за приказката за голият цар ! Тогава двама шивачи втълпяват на царя и хората от царството ,че само умните хора могат да видят дрехите които те шият за царя ! В действителност те не шият нищо ,а царят и другите от страх да не ги помислят за глупави казват ,че виждат дрехите и те са много хубави ! Само едно дете казва - ааа , царят е гол !Същата работа е и с чалгата ,втълпява се на хората ,че само неграмотни и необразовани слушат чалга !
7
40
 
4
 
! Отговори
Гюбеците бейй преди 6 години
Всички обичат чалгата, но за жалост повечето фенове са двуличници!

Спонсорирани публикации