В самолета – да седим изправени?

Безумие или една добра идея?
5 юли 2017 19:30,
18
В самолета – да седим изправени?
Източник: Reuters

Авиокомпаниите непрекъснато търсят начини за увеличаване на приходите си. Докато повечето от тях таксуват за допълнително място за краката или привличат клиенти с други екстри, една авиокомпания разработва нестандартен подход за повишаване на продажбите.

Южноамериканският превозвач VivaColombia е предложил полети, по време на които пътниците седят изправени в т. нар. "вертикални седалки“.

Макар да не звучи като най-комфортното изживяване, то може да бъде идеално решение за тези, които искат да пътуват на кратко разстояние. И не на последно място – увеличеният брой на пътниците ще доведе и до намаляване на цените на билетите.

Пътниците ще носят предпазен колан, който преминава през рамото им, подобно на използвания от екипажа на борда по време на излитане и кацане.

Тази нестандартна идея за първи път е представена през 2003 г. През 2010 г. друга авиокомпания се опитала да приложи идеята, като за целта се провежда анкета сред 120 000 души. Тя установява, че 80 000 от тях биха обмислили възможността, ако имат избор, докато 42% заявяват, че ще използват тези седалки, ако цената на билета е наполовина.

Тази идея обаче бива критикувана отстрана на органите за гражданска авиация, като се изказват съмнения относно безопасността на пътниците.

До този момент идеята никога не е била одобрявана от авиационни власти в света. Сега обаче тя отново е поставена на дневен ред от основателя и главния изпълнителен директор на VivaColombia, Уилям Шоу, пише още DailyMail.

Още любопитни новини може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще изпотрепят народа само и само да имат печалба! Н...ци! Какво следва? Полети в стил "пътуване в софийска маршрутка"? Т.е. докато поеме? И не, не става дума за комфорт, при кратки полети не е проблем да стоиш изправен примерно 30 мин, а за сигурност.
15
0
 
1
 
! Отговори
търтлю преди 6 години
Следващият етап е пакетирани в кашони и натъпкани в багажното като бройлери. Направо ще е безплатно возенето.
14
0
 
1
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
всеки самолет си има капацитет...ако натъпчеш 300 души в самолет с капацитет от 150, тогава става лошо...
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам на автора на идеята полет веднъж месечно Европа-Буенос Айрес не първа класа
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав, седнал, с манджа, без манджа, все едно ми е. Важното е да летя колкото може повече.
11
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Алчността струва човешки животи.
10
0
 
3
 
! Отговори
Flex преди 6 години
10 виждал ли си представите за развитието на авиацията от 60-те някъде? Народа си е мислил, че ще летим буквално в шикозни стаи, с огромни маси все едно си на ресторант, а сега сме натъпкани като цаца в консерва, аз затова предпочитам да съм прав всъщност, повечко място имам...Но тогава малцина богизбрани са можели да си го позволят, сега билета до италия ти е по-евтин от автобуса до пловдив, и само дето като американците не сме почнали с кокошките да се товарим по тея самолети.
9
3
 
2
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Всъщност аз съм за, от гледна точка на кратък полет. И дългите (10+ часа) ги прекарвам половината прав, ако става въпрос за час-2 що да не, заседяването е гадно (както и стоенето на едно място де). Ако е опция, да се отделят някаква малка част от самолета за такива + някаква малка отстъпка от билета... и други виждам киснат прави по дългите полети.
8
0
 
4
 
! Отговори
Бай инжинер преди 6 години
Идеята ми дойде от филма Индияна Джонс.
7
1
 
7
 
! Отговори
Бай инженер преди 6 години
Аз разработвам в курника на село ремарке за самолет. Имам още малко проблеми с аеродинамиката.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако цената на билета е наполовина щели да се качат...Ами нали така трябва да качат 2 пъти пoвече хора(и багаж), за да имат същата печалба, като обикновен самолет? И пак няма да им се получи, понеже самолета ще изразходва повече гориво, поради по-голямото си тегло... Въобще, за да има смисъл(печалба) от цялата история, трябва да се качат 2.5 пъти повече пътници от тези в обикновения самолет. Което почти със сигурност удря тавана на товароносимост на повечето модели самолети.Ми гениално е!
5
3
 
10
 
! Отговори
Полет преди 6 години
Видях от къде произлиза предложението и изпаднах в панически смях. В Колумбия ядат банани по дърветата още и основният им земеделски отрасъл се шмърка масово в Калифорния, авиокомпания създали. Имат 1 самолет, който може да полети ако заложиш 500кг тротил под него и 1 който е набор на динозаврите ли? Предвиждам следващото гениално, икономично и удобно предложение от тази компания - *** покрива на самолета и всички правостоящи да махат с ръце, за да лети самолета по-ергономично и евтино!!!!
4
1
 
7
 
! Отговори
Малко преди 6 години
На капиталистите винаги ще им се струва малко печалбата...Предлагам под крилете да закачат по един кафез и вътре яко до козирката скариди.Последния ми полет беше 12ч директен, да доидат те да седят прави.
3
0
 
16
 
! Отговори
Nick преди 6 години
Не знам как се "седи изправен", но предполагам авторът иска да каже "стои изправен".
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не карат хората в транспортни самолети, балирани като слама? Тогава Воинг 747 ще качи над хиляда пасажера
1
1
 
13
 
! Отговори
Брей преди 6 години
То ако може и на челна стойка да се возим, че е полезно за здравето. Ей, съвсем изпростяхме заради тези пари, приходи и прочие.

Спонсорирани публикации