Баба даде 12 300 лв., 500 евро, че и злато на ало апаш

Бандитът се представил се за полицейски началник
Обновена: 11 юли 2017 12:53 | 11 юли 2017 11:52,
26
Баба даде 12 300 лв., 500 евро, че и злато на ало апаш
Снимка: Getty images

81-годишна жена от гр. Нова Загора е била измамена по телефона със сумата от 12 300 лв., 500 евро и златни накити.

Това съобщиха от полицията в Сливен.

Престъплението е извършено на 7 юли. Сутринта мъж се обадил на телефона й и се представил за началника на МВР в Нова Загора. Казал й, че полицията има нужда от съдействието й за залавяне на телефонни измамници. За целта е трябвало да остави пред врата на дома си наличните ѝ пари и златни накити.

Мнимият началник щял да ѝ върне сумата след приключване на акцията.

В последствие жената установила, че е била измамена.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати държавата, егати простотията! Добре, че се махнах. Няма ли органи в България, които да изкоренят това явление "алоизмами"? То институция до институция, пълни със служители, наредени на държавната софра, а дейността им... прах в очите на хората.
21
1
 
1
 
! Отговори
язе преди 6 години
Поредния успешен експеримент на "днес.бг". Браво !!!!
20
0
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Я си признай, теб като те измамиха защо не се оплака в МВР?Защо си мълча и даже и на роднини и на приятели не си призна как са те преметнали?
19
1
 
4
 
! Отговори
българина преди 6 години
Не ги съжалявам тези които сами си дават парите, но хванат ли ги измамниците, 20 г каторжен труд в урановите мини без предпазно облекло
18
1
 
1
 
! Отговори
Stefko88 преди 6 години
хак да им е ! Колко се говори за това по медиите и те пак не прихващат поне малко от това , което им се показва и обяснява като на малки деца. Не ме е жал сами са си виновни , като не могат да се оправят с пари защо не ги оставят на близките си да ги пазят?!?!?! Докато iq-то им е на ниви индийска сапунка така ще е.
17
1
 
5
 
! Отговори
Герон Тофилов преди 6 години
Егати богатата баба! В България навсякъде има мат'рял за Макрон
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек и да се присмива на другите и той остарява. Така ще пишат и за теб подобните на теб, ако вече не са и почнали. С кой акъл определи, че 1000 лева са белите пари за черно дни? С този дето го нямаш ли? Знаеш ли колко трябва да платят, ако се разболеят по-сериозно, а това на тази възраст в България е нещо очаквано.? Не знаеш разбира се и изобщо това не достига до мозъчето ти.
15
1
 
3
 
! Отговори
караконджала преди 6 години
Възрастните хора участват в най-новот реалити от снимката на статията " Big Button - Големия Бутон". Който вдигне пръв дава 5000 евро на участникът който го е набрал. Така всеки участник натиснал големия бутон получава коледна надбавка и се намалява безработицата в страната , като се пускат в обръщение пари които са били прибрани по тавани и мазета. Укритите пари сега се изпират през реалити формата и се наливат в родната икономика.
14
2
 
2
 
! Отговори
караконджала преди 6 години
До АнонименБели пари (между 15 и 20 000 евро) са малко множко за черни дни. За черен ден отиват около 1000 лв. Останалите са за спец акции и мними роднини. Редно е пенсиите да се намалят защото се харчат неразумно, дават се коледни добавки на алоджиите по 5 000 евро на калпак от бабата и внучката ама от сърце.
13
2
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Да станем като Украйна.Премахване на пенсийте и проблема с измамниците е решен.И защо не пишете какво става с измамените пенсионери после.? Имат ли чувство за вина , ходят ли на психолог и такива ми ти работи?
12
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Оффф, престанете вече.Глупостто е национална българска черта.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бели пари, за черни дни.Това обират измамниците от хората в България. Мамят хора на всякаква възраст, но пишат само за по-възрастните, по съвсем понятни причини.*Една жена на 81 години, която се е пенсионирала на 55 години, както беше до 1989-та година и малко след това, има 26 години пенсионерски живот. По 45 лева да е спестявала всеки месец и ето ги 14000 лева, а ако е продала и някой наследствен имот, то е повече от ясно откъде са парите, но това е нещо еднократно, а човека пак си е беден.
10
4
 
3
 
! Отговори
До 8 онзи от ГЕРБ преди 6 години
Какво е "комунизите"?Питаш нещо и отговор не чакаш, защото самият ти въпрос е пълна безмислица, което явно не си в състояние да разбереш, както и повечето твои ортаци от ГЕРБ.
9
0
 
4
 
! Отговори
Още преди GSM-ите преди 6 години
И съвсем не съм сигурен, че става дума за случаен принцип. Напротив, това стана след като по принуда имах вземане-даване с едни (тук не мога да напиша кои са), които ми копаеха нещо на вилата и изливаха бетон. Това стана преди повече от 10 години. Тогава GSM-ите още "прохождаха" и масово бяхме на стационарни телефони.
8
2
 
7
 
! Отговори
Още преди GSM-ите преди 6 години
Истината е, че всеки може да бъде измамен. И на мен ми се обаждаха преди години, но аз яко ги отрязах. Първо уж ми е роднина, "не ме ли позна" и чака име. Лошото е, че това може наистина да е роднина, но аз директно питам за името - Кой си, не мога да те позная? След известно шикалкаване, ама как не можеш да ме познаеш и т.н., пак чакаше име, мина на друга вълна - "аз съм следовател еди-кой си", но в тази последователност това вече нямаше шанс. Заплаших го, че утре отивам в БТК да видя кой звъни
7
0
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Обаждат се по стационарни телефони в малки населени места на случаен принцип. И на дядо ми, Бог да го прости, му се обаждали. Телефонът му и адресът му се знаеха в селото, защото продаваха разсад. Не е минала измамата при него, още в началото е разкрил,че не са тези, за които се представят.
6
0
 
8
 
! Отговори
Крум Зарков преди 6 години
Тия новини вече може да се генерират автоматично. "Баба/Дядо на [число по-голямо от 80] години от село [Патреш/Лозен/Липница/Селце] даде [случайна сума над 10000] лева на телефонни измамници, които са се представили за местния полицейски началник. "
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНа случаен принцип работят и на мен са ми се обаждали. И ми казват аз съм внука ти Георги, после смени името на Иван и накрая затвориха.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имала е бол пари, дала е.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми да беше оставила една торба с вестници или една десета от парите,а не всичко дето има.Всеки ден по телевизията се предупреждават тези хора,че са обект на измама и пак ги лъжат

Спонсорирани публикации