"Без будилник": Екстремно красиви – с минерален грим

Да отдъхнем на плажа или в планината без притеснения за визията си
9
"Без будилник": Екстремно красиви – с минерален грим
Снимка: Минерална козметика

Най-обичаният сезон на отпуските е в разгара си. И понеже нищо човешко не ни е чуждо, включително суетата, искаме да изглеждаме добре (даже прекрасно) и на плажа, и в планината. А това съвсем не е присъщо само на дамите! В тази нелека мисия открихме ценен помощник - минералният грим, който умело подчертава предимствата на лицето и се грижи за недостатъците на кожата. В "Без будилник" днес ще се наслаждаваме на свободното време в пълния си блясък!

Минералната козметика е не само безвредна, но и полезна при различни проблеми на кожата, защото е без алергени. Тя е във вид на пудра, а съставките й са естествени земни пигменти и минерали.

Изцяло натурална козметика без парабени и аромати, която е подходяща за чувствителна кожа - звучи чудесно, нали? Надя Костова я открива първо за себе си. Ние пък срещнахме Надя на едно от популярните изложения за здраве и красота, които идват само от природата.

Събеседничката ни казва, че този тип продукти не са много познати у нас, но не става дума за това да ги тестваме върху себе си, а просто да се приобщим към нещо широко използвано по света.

В търсене на работещо решение за своята кожа, преди няколко години Надя смело пробва сама да "сготви" минерален грим.

Отначало не е особено сръчна, както е обичайно за всяко ново нещо, постепенно обаче положителните отзиви растат и едва успява с поръчките от голямото си женско семейство и кръга от приятелки. Така се ражда "Минерална козметика", проект, който и днес Надя развива със същата страст като в началото.

"Готвенето" на грим не е по-различно от това да направиш торта например. Изисква малко повече експерименти, да четеш и да се информираш", обяснява тя и допълва, че нанасянето му е специфично, но е въпрос на време да свикнеш.

Неприятното наслояване, което често се получава при познатите ни сенки например, се избягва. Минералната козметика не е толкова ярка и стои по-естествено върху лицето. Това обаче съвсем не означава, че не може да се използва за специалните поводи, в които искаме да блестим по особен начин.

За да се увери в качествата на този вид грим, Надя смело го тества при всякакви екстремни условия. Последно - часове наред в Пирин, когато преминава Кончето.

"Поражения по тялото (личат си в разликата и изгорелите ми ръце). Поражения по лицето - никакви! Тест успешен - минералният фон дьо тен пази кожата ви и тук", споделя тя с приятели и почитатели в социалната мрежа.

Редовно тества минералния грим и на плажа. А визията с него си остава прекрасна и естествена и след влизане във водата.

Надя дори препоръчва нанасянето на умерени количества грим на плаж и планина. Наслояването на маслата в обичайните продукти, които използваме за слънцезащита, често действа зле на кожата. Ако нанесем по-лек продукт и минерален грим върху него, който има естествен слънцезащитен фактор около 10-15, ще имаме добра алтернативна грижа за лицето.

С минералния грим смело може да използваме един продукт за различни неща, което спестява пари и пространство.

Ружът например може да стане червило, когато на устните нанесем първо безцветен балсам. С различна техника на нанасяне, сенките ще подчертаят очите ни и като очна линия.

А ако се чудите дали сте "в крак" с последните тенденции в грима, ето ги - контуриране на лицето, хайлайтъри, които правят кожата по-сияеща и свежа, червило в два крайни варианта - телесно и матово или "вампирско" в кафяво-лилавата гама. Стоят прекрасно на лице с тен и ни остава единствено да се наслаждаваме на лятото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
пак ли тези преди 6 години
фирма има регистрирана, може да си поръчаш, фактури обаче не....фирмичка на тъмно , Надето още май мисли, че ние пасем ...
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dnes.bg защо не обявявате платените си статии?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бих си сложила нетестван гримНе знаеш какви последици би могъл да предизвика Има си класна френска козметика Не се мажете 5 за 4
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, дайте линк от който човек да може да си купи такъв грим.
2
0
 
7
 
! Отговори
и2 преди 6 години
басси, защо на *** има цензура:)......да живей домашния ССапун!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Велислава Дърев преди 6 години
Аз съм си ефортлесли бютифул без никакви гримове!

Спонсорирани публикации