След право хоро и ракия – българка стана африканска принцеса!

Красивата Виктория Македонска се омъжи за принц от Гана
2 авг 2017 15:00,
244

Снимка: Facebook

Българска красавица стана африканска принцеса, след като се венча на пищна сватба за принц от Гана. Виктория Македонска пристана на любимия си в Англия в края на юни пред 80 гости от родните места на младоженците, разказа пред в. "Телеграф" организаторката на събитието Невена Жекова.

Пери Ний Сампа Отуми е принц на голямо племенно общество в африканската република, чийто крал е чичо му. Дядо му пък преди това е бил един от най-уважаваните крале в Гана.

Виктория и Пери се запознали на спирка в Лондон, където българката отишла да учи.

Сватбата започнала с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия. Любимата му Вики също била пременена в носия, а косата й - сплетена на плитка.

На Пери му се наложило да пие българска ракия на екс, за да стане ясно на всички, че държи на почерпка. След това отговарял на гатанки, с цел да се установи, че е достатъчно разсъдлив и находчив.

Кумата забулила булката, а малко по-късно, отново по стара българска традиция, цървулът й бил скрит, за да бъде намерен от любимия й. След като булката се простила с роднините си, се развило право хоро, за което ганаецът преди това репетирал дълго.

Втората част от сватбата продължила в Лондон. Там влюбените и гостите им се отдали на типични за Гана ритуали.

"Те наподобяват нашия годеж. Роднини на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Разбира се, носят подаръци", разказва Жекова.

След това направили договорка, разпитвайки първо булката дали иска да пристане на Пери, а след това родителите й – дали я дават. Облечени в парени дрехи, традиционното за Гана кенте, влюбените си казали: "Да".

"Огласихме английските поля с българска гайда и завъртяхме магичния кръг на хорото, за да пребъдат младите. После машината на времето ни пренесе над планини и океани, за да се докоснем до Африка. В красива зала в Лондон се потопихме в мистиката на ганайските сватбени ритуали. А след това веселбата продължи до зори", пише в своя блог Невена Жекова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
13
 
! Отговори
Грудю преди 6 години
Тоз мумун кой знае как е *** и пълни
102
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле..да не дава господ!
101
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам коментарите, в България е пълно с аборигени.
100
1
 
4
 
! Отговори
Булка от Сой преди 6 години
Булката е от важна династия от преди Амон ра да застане начело на средиземно морието..
99
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..една мадама родила черно бебе, и сега маика и да обясни в квартала защо бебето е черно казала че черен я бил гонил и много уплашил...а един от комшиите каза, "маи не само я е гонил, ама и настигал" :)
98
6
 
32
 
! Отговори
проф. Ан преди 6 години
Ако ще и собственик на Гана да е...пак момето ще роди Тошко Африкански! Вари го, печи го, после стържи...се ще е прегорел!
97
9
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
КОЛКО Е ЛЕСНО ДА ИЗЛЪЖЕШ БЪЛГАРКА !И АЗ ИЗЛЪГАХ ЕДНА ,ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 25 Г. ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО !БЪЛГАРСКИТЕ СА КРАСИВИ ЖЕНИ ОБИЧАЩИ ГРОЗНИ МЪЖЕ !
96
8
 
21
 
! Отговори
Мачо Пикчо преди 6 години
Ще се наяде на черна луканка и бяло сладко ... Ай чиститу
95
9
 
21
 
! Отговори
Шибил Бенев Шибалкоф преди 6 години
Он как ли я *** с черниу жезъл...!!! Она не мое се изпръцка кът ората... Тва животну шъ я пръсне отвсякъде... ЦЦцццццтцтцтцт
94
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната българска кюрва отишла в чужбина и предала собствените с традиции.Парите ще и се струват след година две като пожълтялите листа по дърветата,но маймуналъка всеки си го плаща рано или късно,а принцесата на Гана ще съ я опънали цяло племе до тогава,барабар с юношите .
93
5
 
25
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Извинете ама чак красавица не е - хайде хайде ......
92
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интересна двойка. Жената изглежда обикновено момиче. Вероятно и момчето е такова. Това с "принца" е за да има новини и кликания на умрелите от глад сайтове. Гана има над дузина етнически групи, всяка от които има десетки племена. Все едно е взела внука на селски кмет. Само факта, че сватбата е била за 80 човека, трябва да ви говори достатъчно, че няма нищо аристократично в цялата история. Само медийни псевдосензации. Иначе да са живи и здрави, щом се обичат!
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 87 Подмокри ли се миличка :)
90
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Хубава и интересна новина. Да са живи и здрави.
89
5
 
5
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Много хубава, чок гюзел кадьн! Джаньм беним. Мога да бьда цял век с такава едра на форми сладурана!
88
5
 
15
 
! Отговори
Станчо Германеца преди 6 години
"Бял човек,Бяла мисъл.Черен,Черна мисъл!!!!"
87
11
 
11
 
! Отговори
росен плевнАЛИЕВ преди 6 години
И мен негарите много ме кефят.Особено морячета от флота на нато...мммм..късам ги от целувки!!!!ловеее..Рос+Обам=ВНЛ. котьооооо
86
10
 
6
 
! Отговори
Честито преди 6 години
Да са здрави и щастливи заедно.На киселяците завистчии от форума пък повелавам Д.Г.Д.
85
6
 
40
 
! Отговори
българка преди 6 години
Не знам какво чак толкова им харесват на тези мъже ?!? Аз съм явно малко расистка.....На моя приятелка дъщеря и имаше гадже от Конго - направо беше лилав......но беше английски гражданин. Ходиха 5 години, щяха да се женят. И познайте какво каза бъдещата свекърва - аз бяла жена вкъщи не искам ! И се разделиха. Ние не съжалявахме, разбира се....все някой трябваше да ги спре, добре че не бяхме ние "задръстеняците" от България.
84
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На вкус и цвет товарищей нет", са казали братята руснаци.Аз виждам едно обикновено момиче. Повече хубава, отколкото грозна. Ама чак пък красавица...Но който го кефи-няма проблем.Свят широк-хора и вкусове всякакви.Хайде, със здраве.

Спонсорирани публикации