След право хоро и ракия – българка стана африканска принцеса!

Красивата Виктория Македонска се омъжи за принц от Гана
2 авг 2017 15:00,
244

Снимка: Facebook

Българска красавица стана африканска принцеса, след като се венча на пищна сватба за принц от Гана. Виктория Македонска пристана на любимия си в Англия в края на юни пред 80 гости от родните места на младоженците, разказа пред в. "Телеграф" организаторката на събитието Невена Жекова.

Пери Ний Сампа Отуми е принц на голямо племенно общество в африканската република, чийто крал е чичо му. Дядо му пък преди това е бил един от най-уважаваните крале в Гана.

Виктория и Пери се запознали на спирка в Лондон, където българката отишла да учи.

Сватбата започнала с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия. Любимата му Вики също била пременена в носия, а косата й - сплетена на плитка.

На Пери му се наложило да пие българска ракия на екс, за да стане ясно на всички, че държи на почерпка. След това отговарял на гатанки, с цел да се установи, че е достатъчно разсъдлив и находчив.

Кумата забулила булката, а малко по-късно, отново по стара българска традиция, цървулът й бил скрит, за да бъде намерен от любимия й. След като булката се простила с роднините си, се развило право хоро, за което ганаецът преди това репетирал дълго.

Втората част от сватбата продължила в Лондон. Там влюбените и гостите им се отдали на типични за Гана ритуали.

"Те наподобяват нашия годеж. Роднини на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Разбира се, носят подаръци", разказва Жекова.

След това направили договорка, разпитвайки първо булката дали иска да пристане на Пери, а след това родителите й – дали я дават. Облечени в парени дрехи, традиционното за Гана кенте, влюбените си казали: "Да".

"Огласихме английските поля с българска гайда и завъртяхме магичния кръг на хорото, за да пребъдат младите. После машината на времето ни пренесе над планини и океани, за да се докоснем до Африка. В красива зала в Лондон се потопихме в мистиката на ганайските сватбени ритуали. А след това веселбата продължи до зори", пише в своя блог Невена Жекова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ето една жена,намерила корените си.А вие чалгопитеци кога ще си заминете за Индия или Бангладеш..а то пък пък ще останат сто човека..Стойте си.По добре стоте да си идем!
82
1
 
4
 
! Отговори
чужди МЪДИ преди 6 години
исках да напиша
81
4
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Родът се продължава от мъжа, а жената е радост за чужди ΜЪДИ.
80
3
 
3
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Да му завиди човек на Шведа, много хубава с големи заоблени вими.
79
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имах състудент от Гана - възпитано момче но виришеше лошо
78
3
 
13
 
! Отговори
цар Киро преди 6 години
Бе, ако е за принцове и тука си имаме.
77
1
 
3
 
! Отговори
безинтересно преди 6 години
До интересно 74кауза пердута, дето се вика :) , спасение не дебне отникъде. и то се спасило :)))
76
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СРАААААААМ! Не дай боже да му се случи на човек!
75
4
 
27
 
! Отговори
Цун Кай Х*й преди 6 години
Тая просто не знае в какъв филм се е вкарала от тая жажда за пари и известност, принца барабар с цялата рода ще и продънят тръбите ... Ще стане широка като микровълнова ... Ако се омеша цялото население на Земята да кажем .. Няма да има чувство за принадлежност и идентичност... А такова население се управлява лесно ... Имаме пример: Америка ..а те правят това сега с бежанците. В Европа да настане същата мешания ...
74
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук имаме местни крале, като Суджука от Добрич. Пък сме и по-бедни от ганайците, които си нямат и топлофикация, че да им дврат още една кожа.
73
24
 
11
 
! Отговори
интересно преди 6 години
Влизам да прочета коментарите за да не забравям какви сънародници имам :) как да се обясни на шепа закостенели никога на пропълзявали от хралупата си хора че света е "малко по-голям" отколкото знаят :)
72
6
 
32
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Има и свръхбогати ганайци, сред океана от мизерия и беднотия. Същите имат хареми и ако си вземат бяла жена, тя става номер едно в харема. Тъмна Африка, нашенката скоро ще разбере, къде се е натресла. Като и се насити въпросният младоженец, може да я изпрати като подарък на чичо си, та и той да се пооблажи с бяла парцалеса. В Гана има стотици племена и всяко си има"крал". Горе - долу като нашите *** царе. Имах колежка, която ожени щерка си преди 40 г. за подобен "принц", та научихме доста...
71
3
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Според мен просто има голяма рода и е отнело много коментари докато я поздравят цялата.
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелеееее 120 коментара и половината издялкани. Много пишкa e отнесла "принцесата" в коментарите...
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво така можем да направим след 20 години добър национален отбор по футбол а не само немците и французите да се перчат
68
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубаво си ни е момичето :-)
67
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой ти гледа к'ва е Гана, важното е да блеснем пред кратунковците, че сме принцеси.
66
9
 
36
 
! Отговори
Душко Добродушков преди 6 години
Абе тая се е хванала с него заради черната паламарка(явно ги обича големи) и парите дето има ... поредната *** ... И не знам с к'во е толкова красива, прилича на четиритактов двигател у главата ...
65
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
масово български к.рволяци го правят това за пари се продават
64
4
 
18
 
! Отговори
Лили преди 6 години
Анонимко, завиждаме ли и? Ако беше принц Хари, принц Алоис, принц Фредерик, граф Гийом, братята Фери и т.н-европейски принцове, това е нещо друго. Да, със сигурност щях да и завиждам, признавам си. Хубави мъже в добавка към добро образование, богатство, отбрано общество и т.н. И Бяла кожа. Сори, но ние сме бели и такива са ни вкусовете, не виждате ли, че тази новина радва само няколко души тук, другите я " благославят".

Спонсорирани публикации