След право хоро и ракия – българка стана африканска принцеса!

Красивата Виктория Македонска се омъжи за принц от Гана
2 авг 2017 15:00,
244

Снимка: Facebook

Българска красавица стана африканска принцеса, след като се венча на пищна сватба за принц от Гана. Виктория Македонска пристана на любимия си в Англия в края на юни пред 80 гости от родните места на младоженците, разказа пред в. "Телеграф" организаторката на събитието Невена Жекова.

Пери Ний Сампа Отуми е принц на голямо племенно общество в африканската република, чийто крал е чичо му. Дядо му пък преди това е бил един от най-уважаваните крале в Гана.

Виктория и Пери се запознали на спирка в Лондон, където българката отишла да учи.

Сватбата започнала с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия. Любимата му Вики също била пременена в носия, а косата й - сплетена на плитка.

На Пери му се наложило да пие българска ракия на екс, за да стане ясно на всички, че държи на почерпка. След това отговарял на гатанки, с цел да се установи, че е достатъчно разсъдлив и находчив.

Кумата забулила булката, а малко по-късно, отново по стара българска традиция, цървулът й бил скрит, за да бъде намерен от любимия й. След като булката се простила с роднините си, се развило право хоро, за което ганаецът преди това репетирал дълго.

Втората част от сватбата продължила в Лондон. Там влюбените и гостите им се отдали на типични за Гана ритуали.

"Те наподобяват нашия годеж. Роднини на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Разбира се, носят подаръци", разказва Жекова.

След това направили договорка, разпитвайки първо булката дали иска да пристане на Пери, а след това родителите й – дали я дават. Облечени в парени дрехи, традиционното за Гана кенте, влюбените си казали: "Да".

"Огласихме английските поля с българска гайда и завъртяхме магичния кръг на хорото, за да пребъдат младите. После машината на времето ни пренесе над планини и океани, за да се докоснем до Африка. В красива зала в Лондон се потопихме в мистиката на ганайските сватбени ритуали. А след това веселбата продължи до зори", пише в своя блог Невена Жекова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Нема салам за Меркел преди 6 години
Македонска попари надеждите на Меркел. Последната толкова се надяваше някой антрацитен принц да я избере.....даже покани цяла Африка за да си повиши шансовете, ама.....това не е като да фалшифицираш изборите.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В неговото село няма канибали. Последният са го изяли през 2015.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па няма само Волен Сидеров да се жени, я!
160
2
 
1
 
! Отговори
Teodor преди 6 години
Кава българка бе ***, не виждате ли че е Македонка, то си пише.
159
5
 
8
 
! Отговори
ники преди 6 години
...крачка се срещат хора с наследствени заболявания, жените им са отблъскващи, безформени и приличат на ***. Провете се малко в историята и вижте уродливите им, болнави крале. Чистокръвието не само, че не е за предпочитане, то е потенциално опасно за здравето ни. Важно е да съхраняваме българското като етнос, като култура, а това дали корените ти са в Патагония не е от значение.
158
12
 
11
 
! Отговори
ники преди 6 години
Боже, направо се хващам за главата какви *** има тук .Абсурдно е противници на междурасови бракове да се явяват хора, които принадлежат към най-смесената нация в Европа - а именно българите (това се потвърди и от генетични анализи). Стремежът към чистокръвие е най-голямата простотия в човешката история и можем да сме благодарни като народ, че при нас това никога не се е случвало. Само вижте за какво става въпрос в Обединеното Кралство, където от вманиачаване да не са смесени на всяка ...
157
7
 
7
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 6 години
У Гана е готину, йедене и пииенье на тумбак. Па и неколко ганайки изплющях навремето, кат' газелки са им момите и еФтинки най-вечИ! Белите сме кат' царчета там!
156
6
 
8
 
! Отговори
афродита преди 6 години
До 123 Най-хубавия коментар който прочетох досега! Наистина африканците,са много добродушни,и добре възпитани,тук в Холандия същите си гледат жените като писани яйца,децата също..Най-редовно можеш да видиш на спирката на трамвая млад африканец с бебешка количка ...Изключително привързани към семейството са..Имат респект и уважение не само към жените си,но и към всички други! Няма ден в който моите комший да не ме поздравят в асансъора,или да не ми пожелаят приятен ден!
155
5
 
9
 
! Отговори
Роза преди 6 години
Желая им много щастие и обич в съвместния път!
154
12
 
12
 
! Отговори
Morbius преди 6 години
Такива бракове не трябва да се допускат ... Целта трябва да е да се опазят обичаите, културата и традициите на всяка една държава, и цвета на нейното население, а не някви *** да се раждат.... Докато израства такова дете в обществото ще бъде обект на подигравки... Но Америка и Турция са сложили ръка над Европа да стане помюсюлманчена и със смесено население от тези прииждащи нечистоплътни маймуни наречени ,,бежанци"
153
5
 
8
 
! Отговори
селчо преди 6 години
Евала за коментарите, добре се развеселих ,а иначе,щом се обичат да се вземат,живота си е техен, както пишат някои от коментиращите
152
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 6 години
Още един ***. Какво ни занимават с нея ???
151
4
 
3
 
! Отговори
Mr.Putin преди 6 години
Napravo sa kato po kalap.Toa ima li sestra da se ozena za nea?E moze i maika mu ako me aresa.
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога зашумят шумите, буките,кога зашумят шумите, буките.плачат за войводата, капетано.Кога през село пойдете, пойдете,кога през село пойдете, пойдете.с коне да не тропате, ама тропате.Да не ви чуе майка ми,старата,да не ви чуе майка ми,старата.ке ви пита за мене, ама за мене.къде е син ми Костадин, Костадин.Къде е син ми Костадин, Костадин-войводата, капетано.Син ти се, майко, ожени, ожени,син ти се, майко, ожени, ожени.за една македонка поробена.
149
8
 
18
 
! Отговори
не одобрявам избора преди 6 години
Но сигурно държи на България щом и хоро го е научила и гатанки е познавал.
148
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момето е симпатично,щом са щастливи...Македонците пак са "по-по-най",нали булката се казва "Македонска".:)
147
8
 
8
 
! Отговори
Чибо преди 6 години
Точно по "Черен влак се композира"! Не научила занаята, ами се хванала за... любовта, нищо че по-черничка
146
16
 
22
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, стига с тези глупоси от рода на "отишла да учи"!Отишла да върти "занаята" и хванала "принца" за ... тъй де, сещате се!!Сигурно си рекла си е - по добре пишман "принцеса" на Гана в Лондон, отколкото в студ и пек на да търчи по лондонските "пиаци", ъъъ.... на спирки, де.
145
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хах .. Това е интересна и забавна новина. Да са живи и здрави.
144
5
 
11
 
! Отговори
Охо Бохо преди 6 години
Ей, ще има ала бала и хоп в казана!

Спонсорирани публикации