"Сигнал" ще бори чалгата по морето с черноморско турне

Йордан Караджов "За" акциите на Валери Симеонов
22 авг 2017 10:07,
18

Група "Сигнал", която догодина става на 40 г., това лято излезе по родната черноморска сцена в поход срещу чалгата.

"Винаги сме били против чалгата, не само на това турне. Не може едно общество да се отъждествява с най-просташката музика. Това не е попфолк, а чиста чалга. Разочарован съм. Въпреки че наскоро започнаха да се очовечават – пуснаха няколко балади", категоричен бе вокалистът на рок-бандата Йордан Караджов.

Музикантът отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че фактът, че пълнят залите при всяко свое участие, означава, че рок музиката има надежда да си възвърне величието от близкото минало.

Тъй като турнето на "Сигнал" е по Черноморието, а в момента там шумните събития не са на почит от властите, Караджов бе попитан дали подкрепя действията на вицепремиера Валери Симеонов.

"Абсолютно! Трябва да имаш смелост да тръгнеш срещу съдържателите на заведенията в Слънчев бряг. Дълги години в България имаше усещане за несправедливост. Надявам се Симеонов да спечели войната, тъй като това е пътят", подчерта вокалистът.

Фронтменът на бандата разкри, че скоро ще пуснат ново парче с име "Просяк или крал", записана в лондонското студио "Abbey Road", където са записвали The Beatles, Pink Floyd, Queen и други велики групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долнопробна чалгарска сгaн. Не залсужавате, даже да дишате. ВИЕ НЕ СТЕ ХОРА! ВИЕ СТЕ ГНУСНИ *** !
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема в бг е троленето и хейтването. ето и тук виждаме как мастити експерти пишат слаб 2 на Щурците и Сигнал, други направо си правят гаргара с Гришо и Кубрат... Аве кво да кажа, лошо е когато комплексите преминат на клинично ниво... Айде бе , специалисти, в коя област сте Номер 1 в Бг или сте номер 10 в света,че оценявате? Чакам!?
12
2
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
аве лошото на нета е,че такива музикални инвалиди и изобщо неграмотници дават нмение за всичко, включително и това, от което си нямат понятие. Щурците имали 1- 2 хита? Аве момче, имат още през 80- те имаха троен албум с хитове бе, ***! Слушай си там чалгицата и се пръждосвай от тука, рокът е сложна за кухари материя!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня брадат козел,да не им събере уредбите?
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До aloooИзвод: ожовей и ти 40 год. на БГ сцена, още повече по време на соца (за който вероятно само си чувал от дЕдо си) и пак се изказвай тук.
9
2
 
14
 
! Отговори
яЗЕКА преди 6 години
Гледах му един концерт вчера по тиви-то. Велики песни, но изпълнени на плейбек пред такава огромна публика си беше подигравка с хората. Ако иска да бори чалгата, поне да спре да практикува подобен род нямо отваряне на устата и да се разграничи от тая практика. И още едно нещо, докато микрофона е още в мен - означава ли това, че ще се бори срещу всички чалгари, включително щерка си?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тя и дъщеря му едно време се очалгари леко, но нали му е дъщеря, на нея ѝ е простено.Във всеки жанр има ббоклуци, има и качество, друг е въпросът кой какво открива от двете неща. А по морето тая година даже не чух чалга. Предимно фолклор по кръчмите, а другите заведения си бичат хаус и поп.
7
3
 
5
 
! Отговори
Дий-жей преди 6 години
Чалгата може да я бори единственно Стивън и Ясен Петров
6
1
 
10
 
! Отговори
alooo преди 6 години
"Ентелигентните" певци и хора борят чалгата вече 22-23 г. и както виждате са я "смазали".Доколкото до Сигнал, 99 % от хората ходят на концертите да си спомнят с умиление песните,които изпълняваха по време на соца, а не новите им "шлагери".
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, направо въ обивамм! Лошото е, че Варели изпълнява поръчка - не да намали шомъ, а под предлог, че се спасява торизмъ, да се отделят няколко гета за "младежки" шумен отдих, където вече тотално няма да има никакъв контрол върху нищо.
4
4
 
7
 
! Отговори
муньо преди 6 години
тоя пък нафталин,чак се изказва и за Валерката(хахах).....откъде такова самочувствие и у него и дъщеря му не мога да се сетя.
3
1
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Внимавайте за часа и децибелите, Валери дебне!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския рок трябва да е скандален, но бг рок групите не са интересни и затова и бг рока е на дъното.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След дъжд качулка, сезона свършва.

Спонсорирани публикации