Министерско обещание: Всички училища отварят на 15 септември

И там, където има ремонти, занятията започват, каза Вълчев
12 сеп 2017 14:42, Анисия Иванова
3
Министерско обещание: Всички училища отварят на 15 септември
Снимка: Reuters, архив

Всичките 2400 училища на територията на страната ще отворят врати на 15 септември. Това обяви пред журналисти в Казанлък министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

По думите му има малко училища, в които продължават ремонти, но учебните занятия ще започнат и там.

За първи път от десетилетия средната учителска заплата ще бъде над средната за страната.

Министър Красимир Вълчев и кметът на Казанлък Галина Стоянова откриха в Казанлък първия у нас Национален център по природоматематически науки. Водосвет отслужи Старозагорският митрополит Киприян.

Центърът се намира в Математическата гимназия "Никола Обрешков", втората открита в България през 1971 г. и известна с школата по физика на Теодосий Теодосиев. Нейни възпитаници днес са водещи програмисти и преподаватели.

Националният център ще бъде достъпен и безплатен за ученици от цялата страна. Той ще е модел за привличане на много ученици към природо-математически науки, посочи министър Красимир Вълчев. В изграждането на Центъра са инвестирани един милион и половина лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Образованието е тотално сбъркано. Отидете по селските училища и вижте третокласници не могат да четат и пишат.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десет години след голямата учителска стачка, "развалянето на седянката" и реформите на Даниел Вълчев българското образование е в тотален колапс!Надежда всяка оставете, защото сегашния министър бе главен секретар на МОН и именно той въведе днешната порочна система на делегираните бюджети и псевдоматурите. Израстна цяло неуко поколение, избутвано без каквито и да е знания, само за да се запази училищния бюджет!С този министър оправия не чакайте!
1
0
 
2
 
! Отговори
Николина преди 6 години
Ето че успяхме да се вместим в срока, браво.Нека да си пожеляем децата по-малко да стрелят и да убиват хора, за да не се случват такива убийства като на рожденния ден във Виноградец, където дете застреля възрастен човек. Нека да има по-малко такива деца убийци.

Спонсорирани публикации