От 2019-а си купуваме е-винетка. Колко ще струва?

АПИ обеща: Цената на еднодневните ще е стотинки!
Обновена: 21 сеп 2017 11:56 | 21 сеп 2017 11:15, Анисия Иванова
47
От 2019-а си купуваме е-винетка. Колко ще струва?
Архив: Булфото

От 2019 година ще можем да си купим и електронна винетка, а цената за леките коли ще бъде същата, каквато е и в момента - 97 лева. Това обясни пред Нова тв инженер Светослав Глосов, член на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура".

Новите стикери за пътуване ще бъдат въведени, когато заработи дългочаканата тол система.

Още по темата

Електронните стикери ще можем да си ги купуваме през таблет и смартфон. Те ще важат 12 месеца от датата им на издаване.

Ще има и еднодневни винетки. Каква ще е цената им обаче засега не е ясно. "Вероятно ще струва стотинки", обясни Глосов.

С въвеждането на електронните винетки ще ни следят дистанционно дали се движим без платена такса по първокласните пътища и магистралите. Видеокамери ще следят трафика и ако минем без платена винетка, ще получим автоматично глоба.

"След заплащане на винетката, номерът на колата ще бъде въведен в системата. Ако шофьорът няма възможност да си купи стикера онлайн, ще може да го стори във всеки пункт, в който и в момента се продават винетки и данните ще бъдат въведени в електронната система", обясни Глосов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
12
 
! Отговори
Ядосан преди 5 години
Дано само свещи да си купувате бъдете проклети само пари търсите даите ни работа нени крадете и мъчете проклети бъдете да гледате вашите деца и внуци как се чудят да намерят пари да бъдат наи беспарични..
48
1
 
1
 
! Отговори
srboja преди 5 години
До Край ti koga si ot nis do beograd?kude tam plastas 8 evro?nesto ne mi e jasno
47
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
сега пък са измислили електронни винетки а цените си остават пак съштите неможе ли да ги намалят или да ги махнат е как ште ги махнат като някои хора си пълнят джобовете така от народа а иначе немогат да видят какви са пътищата и да ги оправят
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекет даден, рекет приет!
45
4
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
До ВескоСпоред това количество гориво което използваме за 1 година ,ако отделим 0.02 стотинки за държавата ,ще има доход от около 100-200млн лева годишно.А с винетките и ТОЛ системата тези доходи ще са около 1.5млрд лева годишно.Така че сам сметни тази твоя "умна" идея дали ще бъде доходна за държавата.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Васе, в момента 1 лев от всеки зареден литър бензин или дизел отиват като акцизи, данъци в бюджета. Мислиш ли, че ако отиват 1.02 лв нещата ще са по-различни?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега ако на преминаващ през страната "германец" държавата му прибира пари за 1 седмична или 2 седмични винетки (15-30 лв), след многомилионната инвестиция същият за тол системата същият ще плаща 2 еднодневни винетки или 10 лв. Т.е. държавата от лекотоварния транзит ще е твърдо на минус.
42
2
 
3
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До ВескоОчевидно защото ще донесе по-малко доходи от сегашните.Ето ти формалната причина.
41
8
 
3
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Сигурно има някаква формална причина, но винаги съм се чудил. Защо не сложат 2 стотинки на всеки литър гориво за пътищата и край. Който кара повече и по-тежка кола, съответно по-голям разход, плаща и повече за пътя.Толкова е просто, че явно е незаконно.
40
2
 
5
 
! Отговори
дърабъра преди 6 години
До 111тол таксата ще е само за тежкотоварните
39
0
 
3
 
! Отговори
Никк преди 6 години
Не ми е ясно защо да има и електронни винетки и тол-система едновременно!?Нека всички мпс-та имат електронни винетки и чрез камери да се събират глобите.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената на винетките вече веднъж беше обявена за незаконна, ама не ги намалиха.Сега на какво основание е същата? Нещо променило ли се е?
37
1
 
13
 
! Отговори
111 преди 6 години
Интересно сега като сложат ТОЛ такси на 80% от пътъщата ,това означава ли ,че винетките ще отпаднат или просто ще ни друсат с по две такси за всяка пътна мрежа ?
36
1
 
23
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 11 (Край)В Сърбия умнико, има само тол такси на магистралите, обаче по всички останали пътища на Сърбия се пътува безплатно и няма никакви Винетки/Mинетки!А да, не е за подценяване и факта, че със свещ да търсиш няма да намериш кьopaва дупка, за разлика от нашите пътища!!!
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тогава вече ще почнат здраво да се крадат регистрационните табели на колите-слагаш върху твоя фалшивия и караш-при техн преглед си с и с твоя
34
1
 
15
 
! Отговори
я преди 6 години
Пак искат заковани пари....е как не им стигна, не наядоха се.
33
0
 
7
 
! Отговори
Спок преди 6 години
Контракс са проводници на тази далавера . Точно копие на Унгарския модел, но с огромен обхват
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да си плащам но за пътища а не за колите и хотелите на крадливите мутро-политици. Не искам да плащам на доган хеликоптерите, островите и яхтите, на свинчо шкембето или на *** милиардните сметки. Искам да плащам за пътища. Нали 50% от бензина е акциз за пътища. Освен всичко и ДДС на акциза плащам. И винетка и данък и какво ли още не.Но тези пари потъват в измами вместо да се ремонтират и строят пътища. У нас пътищата струват 5 пъти по-скъпо отколкото в Германия а се рушат 3 пъти по-бързо
31
37
 
8
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Във всяка една държава пътната мрежа се плаща. Само ний българите искаме да минем метър и да имаме хубави пътища без стотинка да дадем. Цената на винетката е приемлива, даже ниска. Стига ревали.
30
3
 
27
 
! Отговори
Питам се, преди 6 години
Що за хора сме българите? На толкова тормоз и живот...но не би издъжало.

Спонсорирани публикации