Tesla срещу 11 спортни коли: Най-великата гонка в историята

Автомобилите се надпреварват на драг-дистанцията от ¼-миля
Обновена: 23 сеп 2017 19:35 | 23 сеп 2017 19:35,
55
Tesla срещу 11 спортни коли: Най-великата гонка в историята
Снимка: кадър YouTube

Американското автомобилно издание Motor Trend публикува седмата част на състезанието "Най-великата надпревара", в което стандартни автомобили премерват сили на ¼-миля – разстояние, което се използва за стартове с драгстери.

Състезанието се провежда само веднъж в годината, като видеото се публикува в официалния канал на Motor Trend в YouTube. 

През тази година участват 12 автомобила - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Aston Martin DB11, Chevrolet Camaro ZL1 1LE, Chevrolet Corvette Grand Sport, Ferrari 488 GTB, Lexus LC500, McLaren 570GT, Mercedes Benz AMG GT R, Nissan GT-R Nismo, Porsche 718 Cayman S, Porsche 911 Turbo S, както и елекромобилът Tesla Model S P100D. 

Машините премериха сили на 4,5-километровата полоса за излитане на самолети във военно-въздушната база Ванденберг. Победителят измина разстоянието от 1/4 миля (402 метра) за 10,5 секунди, като на финала скоростта му беше 201 км/ч.

През 2016 г. се надпреварваха 13 автомобили, като спечели Audi R8 V10 plus. Германското купе даде време от 10,6 секунди, като на финала разви 209 км/ч.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тука много разбирачи каращи по 20 годишни пушещи кошници сьщото е и с Айфона вижда ли са го само на витрината ама много разбират как работел и тн.
42
0
 
0
 
! Отговори
tral преди 6 години
Изключително неграмотна "статия" сегашно, минало време и въобще не е посочен победителя в текста.
41
0
 
1
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До Анонимен Ами пич, да сравнят Енцо, мензо и другите "супер" автомобили с аналогичен клас електричка, каквато Nio EP9 EV- най- доброто време някога постигано на Нюрбургринг. Електронно ограничена на 1360 к.с.. Тръгнал да ми сравнява спортна кола, със семеен миниван...
40
1
 
2
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До Анонимен Пииич, ти *** нямаш представа за какво говориш! Инак да, Nissan GTR Nismo( единия от изгубилите конкуренти) е от най- ниския клас спортни автомобили...който "случайно" на Нюрбургринг има по-добре време от всички Ферарита, Зонди и други значително по-скъпи от Тесла автомобили
39
0
 
4
 
! Отговори
Богнострокулум преди 6 години
До Хм Не си обективен! Ако говорим за инвестиции в проучване и технологии, тогава автомобилите с ДВГ имат още по-голямо предимство. Мисля, че за изминалото време и вложени средства, Тесла се представя съвсем добре. На 1/2, иил на цяла миля, Тесла със сигурност ще загуби от( някои от) по-мощните автомобили. Но за мен би било интересно да видя как би се представила на далеч по -близко до реалността изпитание като Нюрбургринг. :-)
38
2
 
2
 
! Отговори
лупи преди 6 години
Какво толкова е станало? По-мощните коли спечелиха. 680 коня са си 680 коня, независимо лектричка ли е или нещо друго
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ама тая електрическата е близо 700 коня . Има доста сериозна разлика.
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Състезанието изглежда нагласено,не може Тесла да мине всички онези толкова лесно☺️
35
3
 
4
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако състезанието е на 1/2 миля къде ще е Тесла?А на цяла миля?Моите уважения към фирмата,ама без мощни батерии ел.автомобила не става!Нужен е голям пробив в тая област и сигурно ще се получи някога.Впрочем,ако сметнем колосалните инвестиции и държавната помощ,успехът на Тесла не изглежда толкова впечатляващ.Дали вече излезнаха на печалба?Лично за мен,на тоя етап хибридът(плъг-ин) е по-доброто решение-в града ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на ток,а навън ДВГ/ток,според условията.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ама Теслата не вдига никакъв шум.
33
4
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
*** що лексуса е последен?!... нали уж са мноо яки то и нисана се оака, гордоста на Япония, ха ха! Браво на Тесла и Алфа, уж всички ги плюят ама се представиха достойно!
32
9
 
13
 
! Отговори
sa преди 6 години
До АнонименЩо некадърници?!!Тесла-та е върховата технология и другите ще я догонят,след като се сетят,че това е бъдещето!!
31
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да дадеш 300 хил $ за порше и накрая да те издуха некаква електричка произведена от компания с 10 годишна история, сигурно Фердинанд се върти у гроба кат пумпал, като гледа на какви некадърници е оставил компанията
30
6
 
20
 
! Отговори
Porsche 911 Turbo S преди 6 години
Хубаво, че си дръпна крака от *** човека 5:40 секунда от клипа, иначе щяха да се прецакат измисления рекламен клип специално направен за Тесла. Porsche 911 Turbo S най бързата сред тия - даже се вижда още на самия старт как тръгва ;)
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реклама!
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Tова което прави Тесла е революционно, съизмеримо с мобилните телефони и онтернет,"Пич, първите електромобили се появяват в Европа в средата на 19-ти век... За какви революции ми говориш не ми стана ясно. Всички усилия биват задушени от американската петролна индустрия, на която САЩ дължи развитието си оттогава до днес. Сега да ми обясняваш как американците били пионери в областта е меко казано смешно.
27
5
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Е то и Сименс и Алкател си мислеха че никой неможе да ги измести в Европа
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто европейските компании изостават в това отношение с цяло десетилетие, по същия начин както пповечето европейски производители на електроника изоставаха в телекомуникациите през 90-те
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко бройки са произведени и продадени от тоя функциониращ модел на мерцедес?
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За твое огромно съжаление скоро никой няма да помни тесла_____Сигурен съм че така са разсъждавали и в ИБМ и в ХП и в Ксерокс пп отношение на ябълките и Майкрософт през 80те и 90-те

Спонсорирани публикации