"Без будилник": В чакане на лятото – да се отдадем на ски!

Марибор, Малниц или просто в Алпите – където и да е, ще си струва
Обновена: 20 дек 2017 11:14 | 14 дек 2017 18:45,
6
"Без будилник": В чакане на лятото – да се отдадем на ски!
Малниц предлага чудесни ски условия Снимка: http://www.mallnitz.at

Рано или късно лятото свършва и идва зимата. И ако в града тя е свързана основно със студ и киша, то в планината снегът е очакван. Ски, шейни, къщурки, сгушени в снега... ни теглят да поемем на път. Да се отдадем на природата, релакса и вкусната храна. Задача, която никак не е трудна - доверете се на Posoka да организират вашата зимна приказка. Елате с нас да се разходим в "Без будилник"!

В родните курорти започна сезонът, но ако вече сте усвоили пистите в Банско или пък Боровец, защо да не се насочите към най-добрата ски дестинация - Алпите?

Когато си представим Алпите със сигурност първата ни мисъл е за Австрия или Швейцария? Но част от Алпите са се настанили удобно и в Словения.

Словения е всъщност една от страните, дала много за историята на ските. Нацията, в която всеки пети кара ски, определено може да предложи много на любителите на зимните спортове.

Един от двата най-големи ски курорта на Словения определено си струва. В Марибор можете да избирате от 23,50 км писти с ниска трудност, или 13 км писти със средна трудност.

Ако пък вече сте овладели изкуството на двете ски, то 16 влека, 5 седалкови лифта и 1 кабинков могат да ви отведат до 5-километровите писти с по-висока трудност.

Ако обаче предпочитате Централните Алпи - посоката е Австрия, а курортът - Малниц. Малкият австрийски курорт се намира в началото на националния парк "Hohe Tauern" и предлага скромна, но все пак добра ски база: 2,8 км писти за начинаещи, 5 км за по-умелите и 5 км за асовете на ските. 

За начинаещите пък Сейнт Урбан предлага цели 7 километра писти с ниска трудност и лесен достъп с 8 ски влека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: скиски почивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
да преди 6 години
До АнонименНе че съм ходил на много места но съм ходил... Мислех че австрийските курорти са най-добрите, докато не отидох във Франция и по-конректно 3-те долини. Неслучайно Куршавел, Мерибел, Вал Торенс са предпочитани от най-големите баровци и монарси... неслучайно...
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези места описани в статията са може би най лошите за ски.Ако разполагате с пари отидете в ски зона Арлберг ,Лех,Австрия.Никъде в европа няма по добри условия за ски.Ако сте с кола може да намерите по изгодни варианти за преспиване в съседните селца.Ние се караме за един кабинков лифт в Банско ,а само в Арлберг са десетки.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста смотани предложения за неизвестни курорти с дължина на пистите 20-30км при положение че курортите им са със средно 100 и нещо км писти...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шумахере, оправи се, брат! Ти си най- великия!
2
1
 
6
 
! Отговори
Поет преди 6 години
Ще се отдам на ски, ама немам пари.
1
2
 
4
 
! Отговори
Първи преди 6 години
Интересно, не са много скъпи офертите

Спонсорирани публикации