Рецептата Dnes: Стар хляб с лук, чесън и подправки

Не го изхвърляйте
7 ное 2018 08:20, Илияна Николова
9
Рецептата Dnes: Стар хляб с лук, чесън и подправки
Снимка: iStock

Продукти:

1 стар хляб
½ пакетче малко масло
1 голяма глава лук
4 стебла селъри
2 скилидки чесън
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. мащерка
сол, черен пипер на вкус
½ с.л. розмарин
600 мл пилешки или зеленчуков бульон, охладен
2 яйца
 
Приготвяне:
 
Нарежете хляба на кубчета и го сложете в дълбок съд. В добре загрят тиган разтопете маслото и прибавете към него нарязаните лук, селъри, стрития чесън и подправките. Гответе около 7-8 минути.
 
След това изсипете сместа върху нарязания хляб, разбъркайте, прехвърлете в тава, предварително намазана с масло.
 
В купа сложете бульона и прибавете към него яйцето. Разбъркайте добре и изсипете върху хлебната смес.
 
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути. След това премахнете фолиото и запечете до получаване на коричка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Аз до Анонимен 1 преди 5 години
А как правиш хляб БЕЗ мая.....в домашна хлебопекарна става ли? Какво брашно ползваш и какви други неща?Благодаря.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Куй туйТуй показва колко си готвил. Селъри и целина не са едно и също нещо. И дори и да са различни сортове на едно и също растение, по отношение на готвенето има значение, защото селърито е много по-сочно от целината. Стига вихте срещу луната. И аз съм против чуждиците, но не викам на броколите (да проверил съм - множествено число се използва) зелен карфиол.
6
0
 
13
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
Ама тя каква стана. Бавно и полека ни връщат към времето... "Яж лучец, пий вода и пак поглеж! Дий воле, дий..."
5
0
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
А, ВМЕСТО ХЛЯБ МОЖЕ ЛИ ДА СЛОЖА МРЪВКИ, АКО ИМА ПАРИ ЗА ТЯХ?
4
0
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
А таман щях да питам кой туй селъриту ........и квай тъз манджа без свинску, уа?
3
0
 
9
 
! Отговори
Куй туй преди 5 години
Селъри уа?щот *** има и в Бг и се казва целина.Баба ти се със " селъри "е готвила.
2
3
 
14
 
! Отговори
Куй туй преди 5 години
Селъри уа?щот *** има и в Бг и се казва целина.Баба ти се със " селъри "е готвила.Дееа илитератите ви даееа!!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добра руцепта, спомних си за времето когато ходех при баба на село и неделя сутрин нареди филии хляб в тавата и ги залее , пък като ги запече ....Първо пуснете една рецепта за хляб, аз откакта взех да си меся без мая, си дадох сметка каква разлика със заводския. Един път ката го направите и после ще се чудите как сте яли купешки.

Спонсорирани публикации