"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има

Браншът разтревожен от негативните внушения към гилдията
Обновена: 24 мар 2019 19:00 | 24 мар 2019 19:00, Екип на Investor.bg
169
"Апартаментгейт", но спад в цените на имотите нямало да има
Снимка: Pixabay

Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите, прогнозира кредитният консултант Тихомир Тошев пред bTV.

Още по темата
По думите му цените в столичния квартал "Изток" най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартала са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант.

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението е ескалиралият скандал с имотите на министри и депутати, добил популярност като "Апартаментгейт".

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Асоциацията подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от там.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
5
 
! Отговори
Ще има преди 5 години
Ще има и мого скоро !!! Като се спука имотния балон и удари дълговата криза !!!
119
0
 
4
 
! Отговори
ГЛАД И МИЗЕРИЯ преди 5 години
ГЛАД И МИЗЕРИЯ НИ ЧАКА !!!! ИДВА КРИЗА ХОРАТА ЩЕ ЗАТЪНАТ В КРЕДИТИ !!! ИМОТНИЯТ БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА !!!!
118
2
 
2
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Името ти казва всичко за тебе. Да мисля, че повечето ядете доматите с колците, 90% пълни ..... Има едни 10% читави хора, ама ти определено не си..
117
4
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До "Лондонското Сити"И.ди..от!Ти да не мислиш, че тук ядем доматите с колците бе?!Като си толкова намахан, ела и си купи тук в София имот, който си заслужава, за под 1500 еур/м2Отишъл в Лондон за 2 г. и вече разбира целия БГ пазар, че и наклон на оная работа дава. Аре пл.яскай по 200 паунда наем на седмица, чети Таймс и не се занимавай с неща, които не разбираш...
116
0
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Не е лошо тези, които изкараха досегашните сделки, да се разровят по-дълбоко, защото нищо чудно и лица от други партии да са се облажили.
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Прага е 3000-4000 евро. Бях на заплата 1200 евро, тук съм на 1200, но лева. По-евтини са ни наемите, но да купиш в София е по-скъпо.
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно през последните години много хора не познават парите,е те това е!Ама,давайте и по 5000 евро ,шли сте големите баровци
113
7
 
9
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Пише ви човек от Лондонското Сити, на които работата му е да преценява къде си струва да инвестираш парите.Цвъки много добре ви показа на какви цени трябва да се купува. Това са реалните цени!Ако купуваш над тея цени, казва че или парите нямат много значение за тебе, или си напълно заблуден финансов *ретен.Разбира се второто важи за повечето "инвеститори", които скоро ще разберат че като направиш глупост и купиш на тея нереални цени, цял живот ще си сърбаш попарата. А цвъки си цвка:-)?
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нека внушаМи за съжаление сори пич, ама направи си сам, ако не ти харесва :)
111
5
 
11
 
! Отговори
Нека внуша преди 5 години
Сума за построяване на 100 кв/м=50000 лв. Добавяне на 100% оскъпяване=100000.Реална цена 513 евро за кв/м. За съжаление това не е достатъчно и всички искат да забогатеят като сложат още 100% оскъпяване на крайната цена и така получавате едни вариации от 900-1100 евро за кв/м. Ако ви устройва копувайте. Цветанов просто е пазарувал на реални цени. Брокери, вие сте на ход
110
1
 
11
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
имам чувстото че цвинокио нема да бъде отстранен физичеси от некой служба а от некоя мутра от строителниот бранш:)))
109
1
 
24
 
! Отговори
The real Man 2 преди 5 години
Тези от АРТЕКС, са верно ***.... Все едно да излез ат шефовете на Samsung и Apple и да кажат-да, нашите телефончета са със себестойност 150-200 долара, за "приятели" са по 250$(и пак печелим)... Ама вие си ги купуваите по 1000$...Иначе цецко, нищо не е плащал и нищо не е прехвърля... Всичко е постановка... Просто си е получил подаръче... За услуга...
108
0
 
17
 
! Отговори
й преди 5 години
Е как ще има спад в цените, като любимците Артекс са заложили не 1 а 4 небостъргача за строеж.
107
1
 
14
 
! Отговори
дърт преди 5 години
Спад има и то сериозен, но за "наши хора"!
106
0
 
21
 
! Отговори
НАСП преди 5 години
Строителния бранш генерира растеж но генерира и дълг да не говорим за скрития дълг от замърсяване на градската среда от пренаселването и т.н., ако ги служаш как са загрижени ще речеш че работят без печалба истината е че работят с много високи норми на печалба и генерират корупция ами и не можело да говорим за това , ще си говорим колкото искаме. На тия дето леят бетон в неделя платени ли са двойните надници а осигуровките ? Ама после си ги калкулирате в цената изедници мръсни !!!
105
2
 
27
 
! Отговори
Jimmy преди 5 години
в допълнение тъпия и алчен физкултурник помогна да се коригира/срине пазара на имоти!! кой балканец ще плати 4000 евро като знае, че себестойността е под 500 и терикатите купуват на 600:)) хахаха толкова са ***, че от алчност сами си го набиха:)
104
0
 
12
 
! Отговори
Elena преди 5 години
В България ...то браншове...то гилдий...В крайна сметка царство на крадци и мошеници...С такъв народ няма бъдеще. Самоизяждането е масово,надхитряването е ежедневие...,а за простотията да не говорим.
103
1
 
26
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Крайно време е балонът с цените на жилища да се спука! То бива , бива, но 200% печалба върху реалните разходи, е чист грабеж! Къде са органите? Къде е прокуратурата?
102
1
 
19
 
! Отговори
Jimmy преди 5 години
цените в българия са високи заради високата корупция, сива икономика и прането на пари! Цените за този стандарт като заплащане, инфраструктура, мръсен въздух и кучешки *** и разбити плочки навсякъде следва да е 200 евро в обеля и 1000 евро в докторската градина и изток! Ниските лихви подлугаха доста финансово неграмотни хора да се заробят за по 30 години но жътвата ще настъпи много скоро-до 1 година:)
101
3
 
20
 
! Отговори
Мапов преди 5 години
Спад няма да има,направо срив ще има. Спекулативните цени може до време ...Краят му се вижда...

Спонсорирани публикации