Яйца като миньони - как да си ги направите?

Лесно и забавна техника за боядисване
25 апр 2019 16:22, Иванка Гъркова
0
Яйца като миньони - как да си ги направите?
Tialoto.bg

Велика сряда е. Според народните вярвания, на този ден не бива да се върши никаква работа. Днес децата берат здравец, който да раздават на Разпети петък, а домакините подготвят всичко необходимо за боядисването на яйцата.

Няколко поредни дни ви представяхме различни техники за шарене на яйцата. Днес ще ви покажем последната, подходяща за изненада на най-малките, за които боядисването е същинско удоволствие.
 
Миньоните са любими герои на малчуганите от популярен анимационен филм със същото наименование. Трудно може да ги сбъркате. Те се отличават със синьо-жълтия си цвят и ококорените очички. Ако искате да ангажирате вниманието на децата, кажете им, че ще правите от бъбривите пакостници и бързо ще се сдобиете с помощници.
 
Как да си украсите яйцата като миньони?

Необходими продукти:

– яйца; 
– синя и жълта боя; 
– залепващи се очички; 
– сухо лепило; 
– малко оцет; 
– черен маркер и две купички.
 
За да получите точни копия на миньоните, е добре да ползвате бели яйца. За предпочитане е да ги измиете предварително и ако можете, с гъба да премахнете червения печат, поставен им при пакетирането.
 
Сварявате добре яйцата на бавен огън. Във водата може да сложите малко оцет, за да може боята да хване добре. В две купички сипвате по малко топла вода и разтваряте синята и жълтата боя според указанието (може и да сложите две бои за по-добър резултат).
 
Първо потапяте цялото яйце в жълтото и го оставяте за 4-5 минути. След това го изваждате и го оставяте да изсъхне за 1-2 минути. Внимателно го хващате с подходяща щипка или чисти пръсти и потапяте „дупето“ на яйцето в синята боя. Идеята е да се получат две равни половини с различен цвят.
 
След като боядисате всички яйца в синьо и жълто, идва време да сложите очичките. Тях трябва да купите предварително от магазините за левче или артматериали. Някои са самозалепващи се, на други може да сложите малко сухо лепило и да ги притиснете добре към яйцето, за да се закрепят. После използвайте черния маркер, за да сложите усмивки, коса и някои други орнаменти, типични за миньоните. Оставете ги настрани да изсъхнат хубаво, за да не размажете маркера с ръце.
 
За да ви е по-лесно, може да си отворите няколко снимки на миньони на компютъра или телефона.
 
Крайният резултат със сигурност ще се хареса на най-малките на Великден. Препоръчително е да съхранявате яйцата на по-студено място вкъщи, но не и в хладилник, за да не се развалят рисунките с маркера от влагата.
 
Видеото с техниката на боядисване може да видите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации