България и Германия в борба срещу фалшификатите в изкуството

Рашидов отново предупреди, че по този начин се срива пазара
25 юни 2019 19:45, Нели Христова
7
България и Германия в борба срещу фалшификатите в изкуството
Снимка: БТА

Вежди Рашидов предложи Германия и България да обединят усилията си в борбата с фалшификатите на изкуството, съобщават от БТА. Днес председателя на парламентарната Комисия по културата и медиите е на посещение в Бундестага в Берлин.

Още по темата

Рашидов се е срещнал с Йоханес Зеле, зам.-председател на Комисията по култура и медии в Бундестага. Той е уверил Рашидов, че Германия би подкрепила една инициатива за дискусия на страните членки на ЕС за усъвършенстване на законовата база за опазване на културното наследство, борбата с фалшифицирането на изкуството и битката с фалшивите новини.

Готов съм да предложа още по-строги санкции за онези, които фалшифицират, продават и разпространяват фалшификати на изкуството - така, както Германия е направила след един голям скандал с фалшиви картини през 2009 г., е заявил по време на срещата Рашидов, цитиран от Комисията по култура. Той е коментирал с германския си колега и скандала с фалшивите картини в България и отново е предупредил, че по този начин се срива пазара на изкуството.

България и Германия могат да задълбочат контактите си и в борбата срещу незаконния трафик на артефакти.

По-рано днес в Берлин Рашидов се е срещнал и с Фолкер Бересхайм, председател на Германо-българския форум и е обсъдил с него бъдещи проекти в областта на културата. Тази вечер Рашидов ще присъства на откриването на голяма изложба на пловдивски художници в залите на Българския културен институт в Берлин.

От германската столица Рашидов заминава за Рим за среща в парламента на Италия и за откриването на Празник на българското кино в салоните на прочутата вила Боргезе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа веждата ще копува зеле от Йохангнус
5
0
 
1
 
! Отговори
a преди 4 години
"борба" = немеца казва, а ти изпълняваш хаха.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази борба е абсолютно излишна. По добре е борбата да се премести в частния сектор. Да помогне Германия да се разбият крадливите колективи. Да се развие Местната власт. Да се разбие Централизацията.
3
2
 
6
 
! Отговори
Dolkres преди 4 години
Той въобще не е луд, просто е лобист на "колекционерите", както и някои други служители.
2
2
 
4
 
! Отговори
DRAX преди 4 години
Ама тва е за да замажем издънките които направихме или за да улесним укриването на уникати в трафика и незаконните колекции, за кое от трите?
1
3
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Тоя луд Вежди може и на НАСА да предложи да се борят съвместно срещу фалшивите детски рисунки. Боже пази България лудите я превзеха.

Спонсорирани публикации