Как Ким Чен Ун си купува "Мерцедес"-и? През Холандия, Русия, Япония...

Режимът се снабдяба с луксозни стоки, въпреки санкциите
Обновена: 17 юли 2019 09:47 | 17 юли 2019 09:43,
36
Как Ким Чен Ун си купува "Мерцедес"-и? През Холандия, Русия, Япония...
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на два бронирани автомобила "Мерцедес" за лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, заобикаляйки международните санкции, пише вестник "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

Американското издание се позовава на базираната във Вашингтон организация Център за перспективни изследвания в сферата на отбраната. Организацията твърди, че нейни служители са получили информация, че в КНДР през последните години са доставени над 800 елитни автомобила. Сред тях са и два автомобила "Мерцедес", всеки от които струва над 500 000 долара.

Още по темата

По данни на изследователския център двата автомобила са били доставени в КНДР от Холандия в периода от юни до октомври миналата година. Първоначално са били превозвани по море от Холандия до Китай, а след това в Япония, Южна Корея и Русия.

От Русия автомобилите били доставени в Пхенян на борда на самолети на държавната авиационна компания на Северна Корея "Еър Корио". В материала на "Уолстрийт джърнъл" се посочва, че през януари тази година за първи път Ким Чен-ун е забелязан да се вози на автомобил "Мерцедес Майбах Ес 600 Пулман Гард".
Тогава снимката на Ким до автомобила предизвика учудването и на самият производител, който каза, че няма представа как диктаторът е станал притежател на машината.

Според служителите на Центъра за перспективни изследвания севернокорейските власти заобикалят въведените срещу Пхенян санкции и редовно получават дрехи, козметика и техника от известни чуждестранни производители. Служителите на центъра твърдят, че е възможно КНДР да получава различни стоки от 90 различни държави, като за това съдействат севернокорейски дипломати.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че организацията е стигнала до този извод на базата на анализ на информация със свободен достъп за работата на пристанищата по света и за търговските сделки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
В момента безпрецедентно много хора ги пуска да напускат държавата. Естествено проверени хора. Да учат бизнес и финасни. Иска да прави отворена икономика от китайски тип. Никак не е случайно че Ким Чен Ир прескочи първите двама (нещо скандално в конфуцианската им морална система) и избра третия на клона. Виждал е потенциала, родителя най добре си познава децата. Този човек, Путин, китайците, Ердоган, и Тръмп в частност - се смеят в лицето на либерас*кия Запад.
28
2
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Има в тубата много хубави филмчета на български за този човек. Говори перфектно 3 езика освен своя, вкл. немски (израстнал е в Швейцария) справи се с глада от 90-те (самите корейци признават че се живее прилично добре), разви ядрените центруфуги. Преди като кажехме С.Корея се смеехме и закачахме. Отдавна вече никой не се смее. Във филмчета се казва, че НЯМА значение колко е мощна ракетата. Защото через външно-търговски фирми е развил мережа да я закара истреля от всяка точка на планетата.
27
0
 
3
 
! Отговори
до денги преди 4 години
НЕ САМО ДОКАЗАТЕЛСТВО НО И ФАКТ ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕМБАРГО ЗА ИНТЕГРАЛНИ СХЕМИ ,ОТ КЪДЕ ГИ КУПУВАХА АВСТРИЙЦИТЕ НО ПРИ НАС ИДВАХА НАЙ НОВИТЕ ОТ САЩ ,Е НА ПО ВИСОКА ЦЕНА НО Е ФАКТ
26
2
 
5
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Не си виждат нашия хал,вгледали се чаак в Северна Корея...И не виждат какви коли карат разни чалгари и чалгарки и др.мошеници и криминални типове в БГ Значи някакви крадльовци могат да се фукат с Мерцедеси,БМВта,Ферарита и др.тенекии а чужд държавен глава не може. Пуста Ганьовска завист и простотия.
25
0
 
7
 
! Отговори
смях преди 4 години
Една държава има полезни изкопаеми, ресурси, икономика. Кво е за една държава да купи 100 - 200 коли. Точно нищо. То за една по-голяма фирма е нищо, камо ли за държава с 30 млн население. Още повече, че Ким Дебели няма файда да краде, след като държавата е негова.
24
1
 
8
 
! Отговори
Берба преди 4 години
Слаба ракия е. Деси танасова има по-скъпо возило
23
3
 
8
 
! Отговори
Математик преди 4 години
Което доказва, че няма смисъл от никакви санкции. Никоя държава със санкции не можаха да превъзпитат, само си развалиха дипломатическите отношения.
22
2
 
7
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Путин е виновен!! Той му го е купил, платил му е екотаксата, покарал го е, и му го е продал тънко на старо.
21
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естетвено, че през клоаката Русия, диктаторите се подкрепят.
20
0
 
15
 
! Отговори
Денги преди 4 години
Това е доказателство, че може да си купиш всичко, стига да имаш достатъчно сухо от зеленото.
19
8
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
На гол тумбах чифте Майбах. Евалата на Ким.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двата автомобила са били доставени в КНДР от Холандия. Самият производител казал, че няма представа как диктаторът е станал притежател на машините.А на основанието на какви доказателства писачите стигат до заключението, че от Русия автомобилите били доставени в Пхенян на борда на самолети на държавната авиационна компания на Северна Корея "Еър Корио"? По пръстовите отпечатъци ли?
17
6
 
14
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Севернокорейците са гладуващ народ защото там няма Мак Доналдс,Алди или Лидл
16
0
 
9
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Веднага да бъде разследван от НАП
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е може ли нормален човек да има такава малоумно ухилена прасешка физиономия?!
14
16
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Почитателите на Ким Чен Грух наистина трябва да се освидетелстват ... Подобни индивиди доказват на практиката че мозъчните травми нанесени на народонаселението по времето на Тошовия СОЦ, РСО и "Вечната и непоклатима дружба с братския *** народ" са били затвърдени на генетично ниво вследствие на мутагенните фактори от аварията в Чернобил и са засегнали необратимо част от местното население ... !!!
13
4
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Това е несъвместимо с комунистическия морал!
12
14
 
16
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Цял народ гладен стои, ориз нямат, а тоя дебелак Майбах си поръчва! На гол тумбак народа го е казал, чифте пищови!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България vs Корея...а и останалия демократичен vs диктаторски свят. И ние и те си имаме шишковци. И нашите и техните са несменяеми. Техническа разлика - нашите дърпат конците в сянка, а техни ти винаги са се изтъпанили публично.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве да питам на *** кога ще бъдат наложени санкции за разработването и производството на ядрено оръжие?

Спонсорирани публикации