Рецептата Dnes: Картофена супа с много продукти

Вкусна и хранителна
Обновена: 22 авг 2019 09:46 | 22 авг 2019 08:47, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Картофена супа с много продукти
Снимка: iStock

Продукти:

3 чаши обелени и нарязани картофи
½ чаша нарязано селъри
½ чаша нарязан кромид лук
1 кубче пилешки бульон
1 чаша вода
1 чаена лъжица магданоз
½ чаена лъжица сол
1 щипка черен пипер
2 чаени лъжици брашно
1 и ½ чаши прясно мляко
1 и ½ чаши настъргано сирене
1 чаша нарязана шунка
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера сложете картофите, целината (селъри), лука, бульона, водата и магданоза. Овкусете със сол и пипер. Варете, докато зеленчуците омекнат. В отделна купа смесете брашното с млякото и разбъркайте добре, за да не останат бучки. Добавете към супата, за да се сгъсти. Накрая добавете сиренето, шунката и изчакайте, докато сиренето се разтопи. Сервирайте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩЕ ПPЪДНА!
6
0
 
1
 
! Отговори
Любопитен. преди 4 години
Какви чаши - за вода или за кафе.Ако са вторите - защо е необходима голяма тенджера.
5
0
 
3
 
! Отговори
Супа от чаши преди 4 години
Колко чаши, чаени лъжички и щипки се побират в една тенджера?!?То няма да остане място за продуктите.
4
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Не бих сготвила такава супа с тези продукти и пропорции. Нещо не е добре обмислено!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 ЧАШИ КАРТОФИ - 1 ЧАША ВОДА ????????????? И ОЩЕ ПРОДУКТИ???? Е КАК ЩЕ СЕ СВАРИ ТАЯ СУПА НЕ ДОУМЯВАМ ?
2
1
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Не бих сложил шунка в супа. Много е сложно да намериш свястна шунка напоследък, при всички случаи трябва да се запържи с малко масло преди супата, за да се убие вкуса на саламурата. Това пък за пилешкият бульон съвсем не го разбирам. Той е пълен със сол, овкусител и консерванти и всичко ще замирише на супа на прах. Направо се вземат пилешки подбедрици, сваряват се хубаво с черен пипер и мъничко сол. Бульона се филтрира, а кокалите, жилите и кожата се изхвърлят и се слага месото в супата.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рецептата добре, но превода е уникално неграмотен!Селъри - това като заплата или Целина да го чета? Сиренето всъщност е кашкавал или паемезан, но определено не е сирене в Българският смисъл на бяло саламурено...

Спонсорирани публикации