Пада възрастовата граница в МВФ – искат си Кристалина Георгиева

Изискването е управляващият да бъде до 65-годишен, българката е на 70
22 авг 2019 07:00,
85
Пада възрастовата граница в МВФ – искат си Кристалина Георгиева
Снимка: Reuters

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи вчера, че неговият Изпълнителен съвет е препоръчал да отпадне възрастовата граница за поста управляващ директор на фонда. Това е необходимо, за да може Кристалина Георгиева, която е номинирана от Европейския съюз за поста, да бъде одобрена, предаде Ройтерс.

Още по темата

Германците са оптимисти, възрастта на Кристалина не е проблем

24-членният Изпълнителен съвет на МВФ препоръча промяната да бъде утвърдена от Управителния съвет на МВФ, включващ представители на всичките 189 страни членки на Фонда. Така МВФ ще последва примера на Групата на Световната банка, в която няма възрастово ограничение, пише БТА.

Сега правилата на МВФ изискват управляващите директори да бъдат под 65 години, когато встъпят в длъжност и не могат да продължат да я заемат след като навършат 70 години. Георгиева, която си взе отпуск като главен изпълнителен директор на Световната банка, навърши 66 години миналата седмица, посочва Ройтерс.

Директорите на МВФ препоръчват също да се премахне правилото, според което след навършване на 70 години ръководителят на МВФ трябва да напусне поста си, предаде Франс прес

Гласуването на препоръките ще протече от 21 август до 4 септември и за приемането им ще е необходимо обикновено мнозинство.

МВФ припомня в комюникето си, че кандидатурите за приемник на Кристин Лагард начело на фонда все още могат да бъдат депозирани до 6 септември. Избирането на новия шеф на МВФ ще се състои най-късно на 4 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Марица преди 4 години
Тая пък, за едната службица си казва годините, а уж е жена ...
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е демокрация, правила, конкуренция, плурализъм.Един човек за всички постове.
66
0
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 4 години
"Изискването е управляващият да бъде до 65-годишен, българката е на 70"...По публикацията работи Павел Гълъбов."Българката" е родена на 13 август 1953 година.То бива неосведоменост в този сайт, но от време на време направо да им се чуди човек.
65
1
 
3
 
! Отговори
Аз знам преди 4 години
много важно, що ни занимавате с глупости ! нямат наяждане ! проблемът си е техен, а те могат да изкарат и до 100....
64
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българин на толкова висока позиция не е имало до момента, дано да я изберат. Пожелаваме й здраве и успехи.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Изискването е управляващият да бъде до 65-годишен, българката е на 70", пише в подзаглавието на статията, което е лъжа. Тя не е на 70. Защо не вземат да гледат какво пишат?
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето че може да се работи и до над 70 г., а българите са се разглезили - 65 г. възраст за пенсиониране и 40 г. трудов стаж им били много. Още като се върнат от морето, депутатите да гласуват за увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази не е Българка! Тя е американска гражданка и тяхна ***!
60
1
 
8
 
! Отговори
Искра Фидосова преди 4 години
Голям праз!!!
59
1
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Да говорим, че тази е кандидата на ЕС е комично, тя прекара толкова време в световната банка, че можем да я приемем за чист ам. кадър
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионната възраст ще вдигнат, но Кристалина едва ли ще издържи медицинския тест.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мария Габриел е на 44 и без трудов стаж в МВФ но тя и Георгиева не е работила в МВФ. Щом са опрели до Георгиева, значи никой друг не иска да работи там и са много зле и ще наемат вече пенсионери .
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ как не прати Лилето тя е универсална и може да краде на всеки пост където и да я сложат.Освен това е по-млада и има още да наддава на килограми докато стигне Фидосова..
55
1
 
11
 
! Отговори
Споко преди 4 години
Синедрионът ще уреди повишаване на възрастовата граница.За следващия мандат пък, ако искат да пробутат някой съвсем млад техен човек, ще прокарат решението горната възрастова граница да е 30 г.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То за мафиотските босове възрастовите ограничения не важат.
53
1
 
24
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
МВФ се контролира от САЩ, явно много държат на своя агент и български национален предател Кристалина.
52
10
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Нормално е при демокрацията правилата да се нагаждат и променят спрямо желанията на богатите и тези които котролират парите. При демокрацията само простите и некадърните са бедни, умбите и кадърните правят пари и забогатяват и определят правилата, само простите и некадърните стават в 6 сутрин да блъскат цял ден за мизерния надник с който едвам си покриват сметките. Демокрацията е най-добрата система.
51
1
 
23
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Стига с тази измислена Сталинка - при Сталин би била от първите разстреляни за вредителство (крадене).
50
1
 
17
 
! Отговори
не точно преди 4 години
До Ти да видиш..За разлика на повечето от нас тук, защото сме "деца на демокрацията", Кристалина наистина е била ***. Била е и агент на ДС, защото как си представяш преди '89-та да я пуснат на специализация на Запад?Тя има закалката на партийните секретари, които бяха готови да ги назначат на всяка една изгодна длъжност.Преди време я уважавах като преподавател, учил съм по нейният "Микроикономикс". Но след това осъзнах, че е един кариерист и нищо друго.
49
1
 
22
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Щом променят правилата за такива кадри, не ми се мисли какви са на всички други позиции. Нещата хич не са розови.

Спонсорирани публикации