"Легионерска болест" удря по морето: Как да се предпазим?

Предава се чрез климатици, охладителни системи с вода
Обновена: 23 авг 2019 09:59 | 23 авг 2019 09:56,
17

От "легионерска болест" е издъхна двама британски туристи, които  са били на почивка у нас в Слънчев бряг, твърдят британски медии.

Още по темата
От здравното ни министерство заявиха, че пробите, взети от водата в хотела, в който са били отседнали и двамата, за наличието на опасната бактерия преди началото на сезона, са били отрицателни.

Анелия Крушкова, бивш председател на Агенцията по туризъм, заяви, че у нас има контролни органи, които трябва да вземат съответните мерки, защото всеки смъртен случай е удар срещу туристическия бранш.

"Министерството на туризма задължително трябва да вземе отношение по този казус и да успокои чуждите гости и българите, които почиваме по морето. Да има обективна оценка за създалата се ситуация", посочи тя.

"Легионерска болест" се предава чрез климатици, охладителни системи с вода или дори застоявала вода в хотелите, обясни пулмологът д-р София Ангелова. Тя посъветва, където и по света да ходим на хотел, първо да източим водата в банята.

"Сега светът е отворен и това е едно заболяване, което го има по целия свят", обясни пулмологът пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ причинителят може да е в различни места, но хора с добра имунна защита не биха се разболели, а алкохолът и пушенето помагат за развитието на болестта.

"Заболяването протича под две форми. Първата форма е грипоподобна, трудно може да се отличи. Тя отминава за 7 дни - една обща симптоматика, приемаме, че е летен вирус. Втората форма вече е свързана с тежка пневмония", обясни д-р Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От "легионерска болест" е издъхна двама британски туристи,"Ако това е квалифициран български, все пак не е превод, а статия от "квалифицирана" журналистка Габриела Джекова ми става ясно защо чуждите инвестиции клонят вече към нула.Бългaрия има много добри неграмотни специалисти!
11
2
 
0
 
! Отговори
! преди 4 години
Ясно е от къде идва тази болест. Случайно ли неофициално Путин забрани на руснаците както и на васалите от Беларус и Казахстан да пращат туристи в България. Но Путин знае че не може да командва западняците особено британци затова и спретна био атаката с тази болест. Ясно е че всичко това е опит на Раша да засипе българското черноморие за да могат руски фирми да купят земята и отново да окупират България.
10
0
 
1
 
! Отговори
Едноръкия готвач преди 4 години
Спокойно де! След малко пълнените чушки ще са готови... изтрайте още малко!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи вече на Фекаломорието ще има бонус - дизентерия + легионерска болест.
8
2
 
4
 
! Отговори
иванов преди 4 години
Тая болест не е легионерска ,а е англотуристическа
7
1
 
26
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Ако случайно се заблудя да мина за малко през наще курорти, винаги си пазарувам от магазините там опаковани храни и вакуумирани продукти. В кухните на хотели и заведения работят само кафяви хора с дълги кални нокти, немити коси, разнасящи всякакви зарази. Здравните книжки са проформа, такава се вади с телефонно обаждане за 30 минути. Пазете се и не им стъпвайте в заведенията. Няма такава мизерия, лично съм влизал в над 20 кухни по морето
6
0
 
25
 
! Отговори
Drad преди 4 години
Наще *готвачки* студена кухня, сутринта работеха в Чистотата в Несебър, а следобяд в кухнята да правят салати какоо.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глоби, глоби и пак глоби, всеки ден, по цялото мутроморие, докато не се научат местните да уважават хората, които ги хранят!!! Не да ни гледат като подвижни касички, които незнайно защо сме им длъжни.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да се предпазим ??! - не ходете на българското черноморие! Толкова е просто...
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2Ало гръцкия турист, в Гърция не си ли пипат патките или сам направо ви дават вие да ги пипате?? ***
2
3
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Обявяваме карантинна зона около слънчака и се почва. Хотелиерите които сами не избият гостите ще бъдат глобявани. Отпускат се по 300 лв за дезинфекция.
1
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От легионерска болест може да се предпазите единствено, ако се запишете войник във Френския Чуждестранен Легион...

Спонсорирани публикации