Рецептата Dnes: Зимнина от кисели краставички

Време е за буркани
23 авг 2019 08:20, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Зимнина от кисели краставички
Снимка: istock

Продукти:

1 кг корнишони
50 г захар
1 л бял оцет
2 клонки естрагон
1 супена лъжица синапено семе
пипер на зърна
сол
 
Приготвяне:
 
Почистете и измийте корнишоните, поставете в подходящ съд и покрийте изцяло със сол. Нека отлежат за 12 часа. След това разбъркайте оцета със захарта, естрагона и пипера. Бланширайте краставичките за няколко секунди в оцета, отцедете с решетъчна лъжица и ги сложете в бурканите.
 
Добавете синапеното семе. Кипнете отново сместа с оцета и след това допълнете с нея бурканите. Оставете ги да изстинат и поставете капаците. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Курнишон преди 4 години
А екстрагона за какво е?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са стерилизирани краставички, а не класическата туршия от кисели краставички. Вкусът е доста различен.
1
1
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
Вода и сол 4лъжици в 5 л пл. буркан и става сурова туршия от кис. краставички .

Спонсорирани публикации