Британците жертват гражданството си: Стават холандци заради Brexit

Преди референдума почти никой не иска да сменя гражданството си
Обновена: 16 сеп 2019 19:41 | 16 сеп 2019 19:37, Нели Христова
103
Британците жертват гражданството си: Стават холандци заради Brexit
Снимки: Reuters

Какво биха направили британците, за да останат в Европейския съюз? Очевидно всичко, дори и да жертват гражданството си.

Откакто Великобритания гласува да напусне ЕС, броят на англичаните, които се местят да живеят в Холандия нараства бързо. Повечето от тях кандидатстват за холандско гражданство. Процедура, която изисква хората да се откажат от предишното си гражданство.

Преди Brexit почти никой не прави смяната.

"Аз имам холандски паспорт, единствено холандски паспорт, казва Ана пред BBC.  -  Когато оставих британското си гражданство, трябваше да премахна британският си паспорт. Нещо, което повече няма да се върне. Почувствах се по-странно отколкото очаквах, когато натиснах бутона, който гласеше "Да, искам да премахна британското си гражданство. Не мислех, че ще ме засегне толкова, защото ми беше писнало от цялото това нещо с Brexit.”

Ана решава да стане холандска гражданка, като емоционален отговор на референдума.

"Чувствам се 100% европейка. Казах си: "Ако това иска Великобритания, то аз вече не съм британка. Но сега чувствам само облекчение, че приключих с цялата тази неразбория. Вече сме спокойни, че каквото и да се случи с Brexit няма да ни засегне“, споделя Ана. Тя не мисли, че това е нелоялност към страната й, тъй като факта, че имаш паспорт, не те прави повече или по-малко британец.

"Винаги ще пия чая си с мляко. И да, все още трябва да се интегрирам, но Холандия е много гостоприемна държава. Беше позитивно решение“, категорична е Ана.

"Имахме прекрасни времена заедно... мисля, че ще се разплача. - казва Джак, друг британец, който е готов да се откаже от гражданството си. - Знаем за Brexit от дълго време, но изглежда правилата на играта постоянно се променят. За мен да сменя паспорта си беше последното спасение. От една страна, той е просто документ, който ти позволява да живееш, работиш и пътуваш на определени места. Но от друга – имаш голяма емоционална връзка с него. Да оставя зад гърба си паспорта, както и британското си гражданство, е огромна жертва за мен. Аз съм горд британец. Но домът ми и приятелите ми сега са тук. Имам страхотна работа и не искам да се намирам в позиция, в която моят работодател да ми каже: "Ок, благодаря ти за службата, сега се разкарай от страната.“

Джак все още не е предал британския си паспорт. Но ако нещата станат прекалено сложи за него, той няма да се поколебае да изпрати документа обратно във Великобритания.
Денят, в който получава холандския си паспорт и става холандска гражданка, Саманта е ужасно щастлива.

"Да, беше тъжно, че трябваше да се сбогувам с британската си националност. Би ми се искало да имам и двете, защото в сърцето си все още съм британка. Виждам холандския си паспорт като шанс да съм тук с децата си. Не исках да рискувам да трябва да се върна обратно във Великобритания и да ги оставя в Холандия. Когато остана сама, ставам емоционална, започвам да плача. Нали знаете, Дарби не може да излезе от сърцето на момичето, но момичето може да си тръгне от Дарби“, казва Саманта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Един англичанин е турист, двама са пияници, трима правят колония" Един турчин е яваш, двама яваш яваш, трима дембел хъмънъ" - от вестник Щурец 1933г.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 97.Мен лично брекзит ме изненада не с друго ами мислех че уж англичаните го искат.Само че тук в чужбина дето съм и аз се случи в последните три години едно супер странно явление преди тук английски почти не се чуваше а сега като ида в централния парк почти никой не говори на местния език а само на английски.Преди и по квартирите нямаше англичани както и в университетите.Сега е пълно.Остави тива преди не искаха гражданство.Сега докато дойдат и с това започват за принципното.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само че вече няма да има европейци в Лондостан ми ще останат само черни и въз.*** субекти официалната религия ще е сунитски ислям формата на управление султанат той Джонсън нали е турчин само това знае да прави и Великобритания пак ще е член на съюз.На африканския съюз имам предвид.
94
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 4 години
5 години след Брекзит,белите ще изчезнат от територията на Лондостан!
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89:Много точен и правилен коментар !
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зНАЧИ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ, ЧЕ БРЕКЗИТ Е МЕРОПРИЯТИЕ НА ГРУ! ЕТО ТУК ГЛЕДАМ РУСКИТЕ *** КАК САМОДОВОЛНО ПОТРИВАТ РЪЦЕ. ЕЛИМИНИРА СЕ СИЛЕН ВРАГ, РАЗПАДА СЕ ЮК НА СЪСТВАНИТЕ ЧАСТИ. ВРЪЗКАТА СЪС СКРИПАЛ... НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА.
91
3
 
1
 
! Отговори
ДО ДРУГАРА 85 преди 4 години
МИ КОЙ НИ Я НАТРЕСЕ ДЕМОКРАЦИЯТЯ БЕ, ***? НАЛИ ВИЕ СВАЛИХТЕ БАЙРАКА И НИ Я НАТРЕСОХТЕ ТАЯ "ДЕМОКРАЦИЯ" НА АГЕНТИТЕ НА КГБ- ОЛИГАРСИТЕ!
90
10
 
2
 
! Отговори
КО НЕ преди 4 години
1 ОВЦА ,ИСКАЩА ДА БАЧКА В КВАРТАЛА НА ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ ,СИ СМЕНИЛА ГРАЖДАНСТВОТО И В ДНЕС БГ ЧЕТЕМ ЕДВА ЛИ НЕ ЗА БЕЖАНСКА ВЪЛНА!
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига бе, джурналята, вземете се в ръце, бе! Тия заглавия вече загубиха всякаква връзка със сдравия разум - тук, в този сайт, твърдяхте "Британците стават германци", после българи, сега холандци.... А спрете се де!Вие какви ставате - британци, германци, папуаси... Или само мечтаете? А няма BulExit!Британците поне ги питаха дали искат да вляззът/излязът от ЕС - като хора! Вас както ви вкараха, така и ще ви изкарат - като стадо!
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобалисти- дървета без корени накъдето ги духне вятъра натам отиват като л айнян вестник в стърнище !!!
87
3
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Аз съм живял в Англия през 90-те години и началото на новия век. Сиреч преди 20 и повече години.Още тогава британците не искаха да са с Европа.Те говореха за Европа като за "континента", а за Великобритания като нещо различно от Европа.Така че, господа промити от евроатлантическата пропаганда мозъци, не пишете глупости, че британците били напускали ЕС по заповед от САЩ.Британците си имат такова мислене. Никой не ги е изкомадвал да напуснат ЕС. Те просто винаги са се смятали за нещо различно.
86
7
 
6
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Голям рев за британците. Да не са луди да стоят е ЕС!
85
14
 
15
 
! Отговори
Напредък на САЩ преди 4 години
Представете си през комунизма.2 здрави семейства,комшии с по 2 деца и хубави къщи...Дойде демокрацията.Тези "2 семейства",вече са "разведени". А децата им са по чужбина. Едната къща,що не и 2-те,са " продадени"! И помен няма от здравите семейства и живота който е царял! Та,това е днес " демокрацията" " внесена" от Америка в България. По-скоро натресена ни!
84
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манията на отминалото величие на селяните-дребнобританци все още ги терзае!Младите, еродирани и интелигентни британци гласуваха "За" ЕС.Възрастното поколение и британския "***" живеещ на соц-помщи (като онзи който уби българина Работещ на Острова) гласуваха "Против" ЕС.дребноБритания "потъва" в гордото си самомнение, а когато икономиката им рухне Шотландците ще побързат да се отделят от Англия (и северно-ирланците ще последват примера им) това ще бъде краят на някогашната велика империя.
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като хамстери във въртележка са британците и май скоро няма да има изход от там
82
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 80... Ти луд ли си бе човек? Дърто парче си усещам те.Знаеш как живяхме през комунизма.И да казваш че е " измишльотина"? Несериозен си .На колко ракийки си сега? Я ходи да спиш. Ще казваш тиЧе живота на баба ти и Майк ти е " пропилян"? Абе яяяяя...сещаш се! То сега " цъфнахме" и " вързахме" вече 30 г в Американска " демокрация" и окупация от американски ботуш! Американофили са вече младите Европейци и не само! Да им пикая на " капитализма" на Американците АЗ!-:(
81
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тоя син парцалКойто сте показали уважаеми от мен " редактори" Със звездичкиМакар и жълти, А не червени Щото червените тогава.Които вие оплювате Обединяваха ! То днес тия " жълти" ни разединяват!!!-:(
80
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 78Това за съперничеството между ЕС и САЩ е 60 годишна комунистическа измишльотина. Навреемето комунистическата пропаганда ни проглуши ушите за трите центъра на капитализма САЩ, ЕС и Япония които били в невиждано противоречие и в крайна сметка щели да се саоунищожат. Сега виждам че все още има апологети на тези глупости които искат да ни убедят в огромните капиталистически противоречия.
79
6
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
със сигурност това са единици
78
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайКато не им трябва ЕС, защо бяха толкова време в него? ... Просто клекнаха на САЩ, защото САЩ вече имат притеснения от това, че икономиката на ЕС е по-силна от тяхната и започнаха да мътят водата на европейците. Ако ЕС беше обединен като Щатите в този момент и ако имаше една армия, то автоматично щеше да заеме мястото на лидер номер 1 в света, но това би било проблем и за американците, и за китайците, и за руснаците. За нас българите не е проблем, но е трудно да се обясни на русофилите...

Спонсорирани публикации