Митовете за французойките - в кои да вярваме?

Истина ли е, че имат перфектна фигура?
20 сеп 2019 22:24, Екип на Tialoto.bg
26
Митовете за французойките - в кои да вярваме?
Pixabay

И без да сте обсебени от френската култура, сигурно десетки пъти сте чели, че Париж е най-романтичният град в света, французите са галантни и добри в леглото, а жените са стройни, стилни и рядко се нуждаят от диети.

Дали обаче повечето от тези стереотипи имат общо с реалността? Нека видим част от тях.
 
Френските жени никога не дебелеят
 
Въпреки изобилието от сладкарници с примамливи витрини, повечето френски жени поддържат форма – подобно мнение може да се чуе дори от тези, които са били в Париж. Писателят Пъри Мари Итуел счита това за заблуда. Разбира се, затлъстяването във Франция не е толкова драматично, колкото в Америка. "По правило чужденците посещават места като Париж и разглеждат най-престижните и модерни части на града – и затова се връщат с впечатлението, че всички французойки са стройни", казва Итуел. В други региони на Франция обаче има тревожни статистики. Например в региона Нор Па де Кале 20,5% от хората са с наднормено тегло и затлъстяване – с 6% по-високо от средното за страната.
 
Заключение: Мит

Френските жени предпочитат вино
 
Френските вина са ценени по целия свят и за изненада на много туристи изобщо не са скъпи. Добра бутилка вино може да се закупи и за 10 евро, което дори в България е труднопостижимо. Между другото, някои видове бутилирана вода в супермаркетите може да струват повече от бутилка вино. Затова френските жени много често избират чаша вино към своя обяд. Ако отидете на гости на френско семейство, със сигурност ще ви предложат вино.
 
Заключение: Вярно
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достатъчно е да прочетете описанието на жената на Тенардие в "Клетниците", за да разберете, че не всички французойки са били кльощави дори и преди 200 години.Не знам защо си изсмуквате такива "материали" от пръстите.
14
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Навремето много аресвах Бриджитката ,ама има одърте и прилича на ошафка...
13
1
 
9
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Не се притеснявайте за истинските французойки, те никога не се женят извън тяхната обществена класа.Те си пазят богатствата, живеят в защитени с огради и камери резиденции, пътуват далеч от тълпата. Вярно е, че има много араби и черни, но те си остават работещата класа. Имотите ги притежават белите, те ги дават под наем на ниските класи. Това е истината, Франция е разделена на класи и това никога няма да се промени. Тяхната поговорка е: "Не трябва се смесват чистите кърпи с парцалите в кухнята".
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди около 30 години попитах един приятел на нашите (международен шофьор):-Чичо Милене, вярно ли че французойките са много красиви и елегантни?-Васко, ако видиш във франция красива жена, да знаеш, че или е африканка или е славянка. - ми отговори той.А сега вече там е таква клоака, че французойките се броят на пръстите на едната ръка на капитан Черното Гърло (на едната ръка той имал 3 пръста, а другата му била ампутирана). Толкова за франция!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия бурки вече не може да каже човек стават ли французойките или не. Освен това аллах забранява алкохола, тъй че за какво вино ми говорите тука?
10
10
 
18
 
! Отговори
николай преди 4 години
У французойките има една вродена елегантност, която липсва при всички други жени. Може да е наследство от тяхната култура през вековете, разбира се при богатите, някакво особено чувство къв красивото, към оригиналното. Французойката се забелязва в обществото - тя никога не носи крещящи дрехи, много бижута, ярко червило. Дрехите са добре съчетани, лицето е с подчертана естествена красота. Никога дебел грим,като Мая Манолова,семпли прически, малко парфюм, изправена и красива походка....
9
2
 
11
 
! Отговори
Eiffel преди 4 години
Почват да пият още от обяд.
8
5
 
16
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Аз познавам французойка която си пълни багажа с българско вино и цигари когато се връща в Париж.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да питам авторите на статията дали са били НЯКОГА във франция??А дали са виждали жива французойка???????Как по дяволите пишете статии за неща от които си нямате хабер???
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красивите жени в Европа са изтребени през средновековието.
5
6
 
13
 
! Отговори
:) преди 4 години
До Анонимен 2Българките по бай Тошово време ...тогава ти сигурно си бил на 16, 18, 20 г. и затова почти всички момичета са ти се виждали божествени.
4
11
 
20
 
! Отговори
Гого преди 4 години
То класически френски жени почти няма вече. Повечето са *** или чернокожи.Просто факт. Не искам да звучи расистко, но французите като идентичност са почти заличени ... :)
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3..Това за французойките е голям мит и легенда че въртят френска любов. Незнам откъдее дошъл този мит а и не съм се интетесувал но и французойките са като всяка друга жена по света. Има ги всякакви. Едни обичат да въртят други не искат защото не им харесва. Но иначе митове и легенди са останали още от средновековието.
2
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По красиви от полякините и рускините няма. В това число влизаха и Българките ама по бай Тошово време. За французойките мога да кажа от 5 годишното ми пребиваване в Париж че между тях може да се намери някоя хубава но не и красива. Що се отнася за дебелите францизойки то те съществувст и то в голямо количество но повечето живеят в провинциални градчета и селца. В самият Париж рядко се виждат дебелани. Парижанките пазят диети за да се харесат на жигулата.
1
12
 
18
 
! Отговори
брях преди 4 години
Тп па едно вино,умити бъчви за по 10? бутилката.Виж онуй от по 100-ина? си е добро,ама нашеското е по-хубаво,демек мит е,че френското вини било най-хубуото.А баш френските жени са ниски,слаби и мустакати,за френска любов че упражняеат е мит.Нашенките са много по-разкрепостени.

Спонсорирани публикации