Битката за София: Манолова срещу Фандъкова за обществени поръчки

Има ли проблем с поръчките за електробуси за столицата?
Обновена: 21 сеп 2019 17:29 | 21 сеп 2019 17:20, Веселина Йорданова
89
Битката за София: Манолова срещу Фандъкова за обществени поръчки
Снимка: архив, БулФото

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова влязоха в задочен спор за обществени поръчки на Столичната община.

Манолова съобщи за две обществени поръчки, които по думите й Столичната община бърза да реализира дни преди местния вот. Те се отнасят за купуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лв. с ДДС.

Според Манолова става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс, защото липсва обсъждане с гражданите какви точно електробуси да бъдат купени, както и мотиви за това защо поръчката е формулирана именно по този начин.

Според нея неясно защо за най-големите столични квартали се предвиждат електрически микробуси само с девет седящи места.

Групата на ГЕРБ в СОС определи като заплаха за спечелените проекти изявленията на Манолова и като проява на "опасна некомпетентност за града". До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая, се посочва още в позицията.

Йорданка Фандъкова коментира, че в комисиите, които разглеждат документите, влизат представители на Общинския съвет, включително на БСП.

"Госпожа Манолова работи с колегите от БСП. Нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае, защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация, и знания затова как се прави", каза Фандъкова. По думите й, "ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Чичето преди 4 години
На сайта на столична община има обществените поръчки от 2008 година насам. Прави впечатление обаче, че тези ОП се печелят постоянно от осем фирми - и че почти 100% от договорите са с последващи анекси (разбирай - по-висока цена). И това при условие, че само в София има регистрирани над 17000 фирми!А тези анекси са 109% гаранция за корупционни схеми. Нещо, което гейберите със зъби и нокти ще пазят!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
75, 76 - Хората, живеещи в този блок, да наемат частно лице - познат майстор, да им залепи тези 22 плочки. Във всеки 16-етажен блок има по над 100 апартамента. За да платят този ремонт, от всеки апартамент ще трябва да дадат стотинки.Така хем ще им излезе евтино, хем плочките няма да се отлепват и никой няма да падне по тези стълби.Иначе все пак е интересно да знаем колко е платила Общината и на коя фирма, за тази нескопосно свършена работа?
75
2
 
4
 
! Отговори
Дагон преди 4 години
Да бяхте узаконили проституцията преди да се появявате пред хората. Тиквата ще плати на "шведите" да гласуват за картофената принцеса. За кюстеднилската натрапница няма кой. Колкото до тези родени в София, за номади няма да гласуват. Летище София по някаква случайност е международно.
74
3
 
5
 
! Отговори
Сбъркан чип преди 4 години
Мая Манолова през 2013 призна, че тя е предложила Пеевски за шеф на ДАНС!Няколко пъти нарече софийските протести против Певски "платени", а сега иска да стане кмет на същите тези софиянци за да бори мафията...Въобще как е възможно българите да имат толкова кратка памет и да са толкова наивни?!А Фандъкова е ясна...
73
5
 
8
 
! Отговори
Никога Костинбродска преди 4 години
Мая Манолова погази закона за изборите като излъга цяла България с абсолютно измислената афера Костинброд, което съда доказа след това. Не сме забравили.
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голата вода Мая кюстендилска с фалшивата диплома за юрист.И изобщо не й пука.Хабер няма какво се случва и какви са проблемите,но някой й казал,че е всеядна,.Щом си остави сигурната работа и 8000 лв.заплата,да слезе по долу,не е случайно,важно е кой я бута.Сега,ще вкара червени общински съветници и куку-то Вапцаров,откривателя на Иванчевата,,иначе софиянци разбираха колко е куха,то е видно.Но кой ще й плаща кампанията,не са само червените има и друг който кара влака.
71
9
 
7
 
! Отговори
До София е синя преди 4 години
Твоята Фандъкова Е *** И КОМУНИСТКА! Тя е родом от едно самоковско село и е учителка по руски. Рабра ли, кaлъф герберокомунистически. ГЕРБ са комунисти, както и БСП.
70
4
 
9
 
! Отговори
Рептилката преди 4 години
Тя Мая нали, затова е ходила на партийно обучение в Москва - за да може на бялото да казва черно и да манипулира хората. Точно такива мръстнитци крепяха с лъжи фалшивия социалистически строй.Вижте й профила на снимката - прилича на хищен комодски варан! Прекалено е, че дори един човек се събужда сутрин със това лице до него. Камо ли цяла София!! Лицето е огледало на душата!
69
2
 
7
 
! Отговори
Продълж. на Давам пр преди 4 години
Въпросът е, коя е фирмата, на която е било възложено да смени плочките и колко пари са дадени? В крайна сметка, ако сега идете да погледнете, повечето от тези уж поправени 22 плочки пак са отлепени и някой може да се пребие там.Ето за такива "благи" поръчки е спорът между ГЕРБ и БСП. Някои от тези поръчки са за милиони.
68
2
 
10
 
! Отговори
Давам пример преди 4 години
Бул."Г.М.Димитров", отсечката между "Драган Цанков" и "Н.Габровски", западния тротоар - там има два 16-етажни блока, един до друг.За да се стигне до тях от тротоара на "Г.М.Димитров", трябва да се слезе по стълби.Някои от плочките(22 на брой), с които са облицовани стъпалата бяха отлепени и хората настояваха да бъдат подменени.За смяна на 22 плочки дойдоха 5 или 6 човека и работиха 2 дена! Това е работа, която сам човек ще свърши за по-малко от 1 ден.След 2-3 дена плочките отново се отлепиха!
67
8
 
10
 
! Отговори
София е синя преди 4 години
*** и комунистка никога не е ставала кмет на София и никога няма да стане. Мая Манолова е и *** и комунистка т.е. никога не може да стане кмет на София.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т'ва са КГБ-ейски трикове. Фандъкова или Манолова е все тая. Това е и целта. Предизборните им плтформи са пълна глупост и не предлагат решение на основните проблеми: задръстване, презастрояване, кражба от проекти. И двете са си кандидатури на ДПС.
65
2
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Иска ви се да ни накарате да повярваме, че това е битката. Но това не е битката на тези избори в София. Скоро ще стане ясно.
64
6
 
3
 
! Отговори
pipo преди 4 години
Селянката с/у Фандъка, баце!
63
3
 
5
 
! Отговори
Генианално преди 4 години
Пари нема.Плащайте такса талавизор.Нищо,че българската тв не става за гледане и може и без нея.
62
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже сто човека следяха Иванчева за корупция и тя не взе подкуп две години, никой не е следил Фандъкова и другите кметове, така че корумпирани ли са или не е ПЪЛНА ЗАГАДКА. Факт е обаче че кметовете на ГЕРБ изгониха чуждите инвеститори и пазят робската работна ръка за местния мутробизнес...
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето как скандално герб управлява 15 години София, и 13 България. С един нагъл рекетьорски мутренски прийом - ВМЕСТО ДА ПОДОБРЯТ ЖИВОТА НА ХОРАТА, ТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ГО ВЛОШАТ, И ПОЧВАТ ЧРЕЗ СВОИТЕ СВИНСКИИ МЕДИИ - ЕТО СЕГА НИЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ НАРОДА БОЛНИЧНИТЕ... ЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ Е ЯСНО, ЗАЩОТО ХОРАТА ЩЕ ГИ ИЗГОНЯТ С КАМЪНИ И БУХАЛКИТЕ ПРОКУРАТУРА И МВР НЯМА ДА ГИ СПАСЯТ. АКО ИСКАТЕ МУТРИ И ЗАПЛАТИТЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ А, НО ТОГАВА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА НИ РАБОТЯТ ,А???
60
2
 
6
 
! Отговори
Морги преди 4 години
Началникът има последен думата.Все пак животът е в неговите ръце.
59
7
 
7
 
! Отговори
Георги преди 4 години
"Товарищи"комунисти,Вие да сте чули "мафията"някога да е губила?Не се надявайте,на Вашата" улица слънце няма да изгрее.
58
8
 
12
 
! Отговори
Смешни и жалки преди 4 години
Мафията е в потрес че ще загуби София.Фирмите на Бойко,които крадат милиони ще загубят позиции.Чиновниците треперят.Всички са се обединили срещу Мая.Шкембе войводата пуска тежката артилерия Джамбазки.Той горкият е готов да остави Брюксел и да се хвърли в битката за София,само и само да не спечели Мая.Цецо потрива доволно ръце.Без него ще бъде трудно.Очаквам и Бойко да се включи в надпреварата за кмет.Спокойно може да изпълнява и тази длъжност по съвместителство.

Спонсорирани публикации