Рецептата Dnes: Мъфини със сладко

Чудесни за следобедна закуска
21 сеп 2019 09:15, Иванка Гъркова
2
Рецептата Dnes: Мъфини със сладко
IStockphoto

Уикендът е времето, в което може да се поглезите с нещо сладко и засищащо за закуска. Когато ви мързи да правите палачинки и да висите пред котлона, може да си изпечете вкусни мъфини. Ако пък наскоро сте правили сладко, използвайте и малко от него, за да се засладите за деня.

Много хора не правят мъфини, защото смятат, че разделянето на сместа в толкова малки формички е пипкава работа, но това въобще не е така. Повечето рецепти за кексчетата са много бързи и лесно изпълними.

Необходими продукти за днешното предложение:

2 яйца;

3-4 супени лъжици олио (за тестото и намазване на формата);

2 чаени чаши брашно;

1 чаена чаша кисело мляко;

2 чаени лъжички бакпулвер;

3 супени лъжици захар;

малко бурканче сладко от ягоди (около 10 чаени лъжици);

3 супени лъжици вода;

пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне:

Вземете подходящ съд и в него чукнете яйцата. Добавете захарта и разбийте хубаво с миксера. После изсипете киселото мляко и олиото.

Пресейте хубаво брашното на отделно място. Смесете го с бакпулвера. После ги добавете към яйцата с лъжица и бъркайте бавно, след което за кратко с миксер.

Намажете формичките с олио. Изсипете по 2 супени лъжици във всяка. Потопете чаена лъжичка в студена вода и загребете сладко, което да сложите в средата на всеки мъфин. После добавете тесто, но не пълнете догоре.

Загрейте фурната предварително на 200 градуса. Поставете формичките и печете за около 20-30 минути. Пробвайте мъфините с клечка за зъби. Ако по нея няма тесто, значи са готови. Оставете ги да изстинат хубаво преди консумация.

Още вкусни рецепти четете в Tialoto.bg 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шоколадов кекс250 гр. начупен на едри парчета шоколад4 средна големина яйца(отделяни белтъци и жълтъци)Шоколада се разтопява в микровълнова за 30 сек. на 600 вата. Оставя се температурата на шоколада да спадне и се добавят 1х1 жълтъците и разбиваме с тел. С миксер разбиваме белтъците на твърд сняг и ги добавяме към яйчно-шоколадовата смес разбъркваме внимателно отдолу на горе внимателно в една посока за да не спаднат белтъците. Слагаме в тавичка и печем за 35-40 минути.

Спонсорирани публикации