Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци

Турската операция не можело да бъде окачествена като инвазия
10 окт 2019 15:09, Елка Василева
341
Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци
Реджеп Ердоган. Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши да "отвори границите" към Европа за сирийските бежанци в Турция, предаде ДПА.

"Ей, Европейски съюз! Не може да окачествяваш нашата операция като инвазия", заяви Ердоган в Анкара.

Още по темата

"Тогава ние ще отворим границите и ще изпратим 3,6 милиона бежанци", каза Ердоган, като добави, че турската военна операция има за цел единствено "да елиминира тероризма".

Той заяви днес, че 109 "терористи са били убити" от началото на операцията на Анкара в Североизточна Сирия вчера, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"От началото на операция "Извор на мира" на изток от р. Ефрат нашите военни са елиминирали 109 терористи", посочи президентът, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган заяви също така, че „Ислямска държава“ няма да присъства в Североизточна Сирия след турската операция. Той каза, че гарантира, че джихадисти от "Ислямска държава" няма да присъстват в Североизточна Сирия, след като Турция завърши офанзивата си срещу кюрдските милиции в региона, предаде Ройтерс.

В реч пред представители на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ердоган заяви, че затворниците от "ИД", които трябва да бъдат държани под арест, ще останат зад решетките, а онези, които бъдат приети от собствените си страни, ще бъдат върнати в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
Stork преди 4 години
Нато кво даде за България?Дайте данни щото ми е скучно...ние няма от кого да се пазим щото сме умрели котки и не сме фактор за абсолютно нищо!41889
265
0
 
0
 
! Отговори
Stork преди 4 години
Варане,ако нямаш работа вземи прочети колко поколения турци работят в Германия,Холандия и Белгия,ти къде живееш бе бавноразвиващ?
264
0
 
2
 
! Отговори
македониибългарански преди 4 години
До Варан ама как ще го спират, даже ще му построят завод на фолксваген... лицемерна европа, и ние част от нея... ще чакаме нашият ред. днес Сирия, утре България...алал да ни е !
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е,че се правят на улави и чакат да щракне капана
262
0
 
4
 
! Отговори
Варан преди 4 години
Какво прави ЕС срещу този нагъл диктатор? Няма ли кой да го спре? Германия, Франция, Италия,къде сте,защо не го стреснете?
261
0
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Ердоган е живо доказателство,че свастиката не прави фашиста
260
0
 
6
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Диктатор с мустаци и психопат
259
0
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Ще ни хръднат на пуя твойте бежанци- всичките ще ги похристиянчим ако трябва и със сила,никой няма да мине минните полета без да е заплюл чaл мaтa и без да е целунал кръста!
258
0
 
6
 
! Отговори
Драгунов преди 4 години
Ще го отсвирят,завалията и той си знае,ама змията хапе най-силно когато умира.
257
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чобанинът е сам срещу 28 държави.Колкото и да са слаби 28, са много по-силни от него.Това е началото на края на анадолските чобани.
256
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Де, снайперист, де...
255
0
 
4
 
! Отговори
Вънот НАТО преди 4 години
Вън башибозушка Турция от НАТО.Ще пуснат милиони ислямисти към цивилизована европа,но ще получи и червен картон от нато.Едва тогава може да има някаква сигурност за натовските балкански страни,понеже тогава потенциалната заплаха от югоизток няма да е под чадъра на нато.
254
2
 
6
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Да живее Свободен Кюрдистан.
253
0
 
5
 
! Отговори
застава "Нимфа& преди 4 години
НЯМА БИВШ ГРАНИЧАР !!!
252
0
 
6
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Ердоган си проси : " Ела бой бий ме"! И ще го има.
251
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нека да видят дойчовците от VW в каква държава и на какъв сатрап и изнудвач са тръгнали да наливат милиарди
250
1
 
6
 
! Отговори
info.info преди 4 години
След като туроператора Томас Кук фалира, някой да препоръча туристическа агенция, защото искам да посетя невероятно красивата държава Кюрдистан. Кюрдите били мил и гостоприемен народ.
249
3
 
3
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
До SS; Ти подкрепяш тероризма? А знаеш ли какво може да ти се случи? Да не видиш за последно звездите една нощ и толкова от тебе. Нехранимайко такова. Там ще бъдат убити невинни жени и деца бе негоднико. Много завист, мръсотия, гадост и подлост има в твоята малка коварна, робска душа. Ти си заченат без любов , самичък си, не доял, не долекуван, голтак който мрази всеки и всички защото не може да бъде като тях. Жалък индивид на Земята.***...
248
4
 
8
 
! Отговори
минаващ преди 4 години
Пусни ги господин Президент,пусни 1.800.000 през България и толкова през Гърция Да разберат,че когато падне Турция пада и възпиращата стена от Изток на Запад.Даже обеви,че Турция не се интересува от трафика на бежанци и всеки който иска може да мине през територията й на Запад.Пусни не само сирийците ами има още афганистанци, иракчани, пакистанци, сомалийци...За българите пусни само кюрдите от Сирия и Ирак, те(българите)много обичат и милеят за кюрдите. В Турция има около 560.000 кюрди дай им ги
247
7
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
След като загуби изборите във трите най-големи града-той е решил да си изкара яда по друг начин на някой друг. И му е крива Европа, че турчулята вече видяха и разбраха, че тяхната изостанала религия е религия на диваци! Видяха човешката цивилизация какви неща може да направи, а те си стоят още в Диарбекир във палатки и шатри! И прави последен и отчаян опит да покаже колко е велик с тази изостанала в развитието си религия! И разчита засега само на подкрепата на Путин.Но Путин не забравя .....!!!!

Спонсорирани публикации