Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Най-лошият вариант за нас е вътрешен конфликт в самата Турция. Ако тръгнат *** мигранти ще стане много лошо.
206
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
асад ако имаше нормални стратези, точно сега щеше да влезе в алепо и идлиб, на североизток, последното огнище на зараза, и да изгони всички ислямисти оттам. а не да се звери на турция. минимум още 5 години война се очертава там, защото дори и да се създаде 30 км коридор, свободен от войнствени кюрди, никой не може да спре цивилните/нормалните кюрди да се върнат да живеят там. а ердоган това не го устройва и ще продължават да се стрелят като кучета. без печелишви е ситуацията.
205
16
 
9
 
! Отговори
стар чвор преди 4 години
Кюрдите са геройБорят се за свободата си от турция ,както ние Българите навремето
204
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вече има известия че България ще приеме 3000-4000 имигранти. Да са ни честити.
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
213 - американците сами са се "филмирали4 и твърдят че са "международен пазител на мира", "междунроден жандарм" "една от осномателките на ООН" и пр. А извъднъж зарязаха ролята си на умиротворител и хвърлиха огънчето в Барутния погреб.
202
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
силно се надявам, да няма сблъсъци между турската и сирийската армия, понеже това означава война, а при война българия и гърция стават първите съседни сигурни държави, и да ни са честити няколко милиона 'бежанци'. турция има огромен проблем с над 3 милиона чужденци (предимно от сирия) и рано или късно трябва да ги върнат обратно, но лудият им диктатор реши да напада и кюрдите и да прави етническо прочистване. не знам как ще завърши това, но не отива на добре.
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган казал, че Асад е дикактор .Вица на деня. Крадеца вика - "Дръжте крадеца". Ако Асад е диктатор, какъв е Ердоган? Диктатор на квадрат.Ердоган се сърди, че НАТО не било зад него. Алоооо много бързо забравяш как стоят нещата. Те и гърциет могат да се оплачат, че когато ти ги нападне НАТО не стоя зад тях. Освен това НАТО следва да защитава ЖЕРТВАТА. Ти ли ЕРдогане, който влизаш в чужда държава си жертвата?
200
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като оставят 30-километровота ивица - какво. ЕРдоган в нея да заселва араби? в ЧУЖДА държава? ти съгласен ли си той да заселва турци в Кърджали, а българската армия да се одръпне? Разбира се, че трябва да си защитават родните места, по подобен начин Израел осъществи инванзия срещу Палестина. Първото рушаха къщите на палестнициет и слагаха еврейски къщо после още буфер, после още буфер....За каква операция на МИРА говорим, когато той не е извикан от ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО - АСАД?
199
5
 
12
 
! Отговори
Juls преди 4 години
Турция влезна в дълбоко блато, от което излизането ще е само с краката напред. Във войната която им предстои, ното броя нито военната тегника ще са от значение. Ще се изправят срещу най коравите и добре тренираните в реални бойни условия сили в света. Пешмергите и силите на Асад, горко им.
198
5
 
6
 
! Отговори
дядомраз преди 4 години
Ха,ха,хахаха. Всичко това е мислено и премислено от Русия,САЩ,Сирия,Иран и Турция как да стане. Няма агресия и т.н. ,а възстановяване целоста на Сирия.
197
10
 
3
 
! Отговори
Както винаги, преди 4 години
Всички губят - само Изpaeл печели.
196
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, не за да отблъсне агресията на Турция, а за да установи контрол над сирийската територия на левия бряг на р. Ефрат, която до този момент беше окупирана от пиндостанци, джихадисти, терористи, СДС-та и тем подобни.
195
10
 
17
 
! Отговори
theee преди 4 години
Турците нападат Сирия, а американците си затварят очите за поредната агресия срещу суверена държава. Миротворческият съюз НАТО си показва зъбите срещу Сирия, която до скоро се бореше за оцеляването си. САЩ, СА и Турция създадоха и поддържаха ИД, която бе разбита от Сирия и Русия. Планът се провали и сега остава директният сблъсък, който да реши проблема с кюрдите. Целта е да няма държава Кюрдистан. Чудя се ние какво правим в тоя агресивен съюз, сеещ смърт по цял свят? Сигурно за кефа на Паси?
194
4
 
16
 
! Отговори
Крайно време преди 4 години
Крайно време е, Сирийци и Кюрди да се разберат и да си оправят държавата, която от 10 години е замязала на ***, всякакви прасета минаха, жени и деца измряха само и само краварите да пуснат тръби от СА до Турция през Сирия
193
4
 
16
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Тези, които *** срещу турското нахлуване в Северна Сирия, същите избиват хусите в Йемен, при условията на наложена пълна блокада, при което липсва храна, липсват лекарства, .... хората *** от глад и епидемии от холера, бомбардирани от американска и саудитска авиация! За тях никой не го е грижа! Там цивилни няма... е това са двойни стандарти и лицемерие, което отвращава!
192
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може това да е начало на 3 световна война.
191
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде бе, били длъжни...по коя конвенция ??? Значи какво става - американците като отидат някъде са агресори, като се махнат са предатели. И какво стана сега - изтеглиха се и мюсюлманите се сбиха. До болка познато! Само, че този път в Белия дом има човек който не го е шубе да удари по масата!
190
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разширяване на територия за кюрдите и отделянето им. Това е ЕДНА от целите на Ердоган.
189
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трето - Турция навлиза в територията на суверенна държава. кюрдите са част от тази държава. Освен това дали Ердоган ги смята за терористи не е въпрос на негова преценка. То много хора смятат и ЕРдоган за терористи и диктатор. ООН не е обявило кюрдите за терористи. А ако някой трява да ги наказва - това е Асад. те са в НЕГОВАТА държава.В случая Ердоган е АГРЕСОР срещу Сирия.
188
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това - по точка първа. По точка втора . Ердоган не заслужава подкрепа. Един човек който се обябява за подкрепа на смъртно наказание, който забули народа си в шамии, който натика толкоз хора без съд в затворите, които не даде право на адвокати на толкова хора, които арестуваше адвокатите, или пък само за дума срещу него аресутва артисти, един човек който се държи като *** и рекетира ЕС....той трябва да бъде прегазен в кръв.

Спонсорирани публикации