Американските войски напускат Северна Сирия

САЩ няма "да се ангажират с война между хора, които се бият от 2000 г-"
14 окт 2019 19:32, Нели Христова
23
Американските войски напускат Северна Сирия
Снимка: Reuters

Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат страната, съобщи днес представител на администрацията на президента Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес.

"Изпълняваме тази заповед", каза въпросният източник, пожелал анонимност. Той подчерта, че ще бъдат изтеглени "всички (американски военни), разположени в Сирия, с изключение на тези, които се намират в Ат Танф" - база в южната част на тази страна, която е контролирана от около 150 американски войници.

Вчера министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че до 1000 американски военнослужещи ще бъдат изтеглени от Северна Сирия, но не уточни дали те ще напуснат изобщо страната или просто ще бъдат прехвърлени извън зоните на бойните действия между турската армия и кюрдски милиции, отбелязва Франс прес.

Днес Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати няма "да се ангажират в поредната война между хора, които се бият от 200 години". "Хората наистина ли мислят, че ние трябва да влезем във война срещу Турция, която е член на НАТО?", попита президентът на САЩ и допълни, че "безкрайните войни трябва да спрат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Бягат кат посрани
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Командирът на Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от кюрдските части, казал на висш американски дипломат: Вие ни оставяте да бъдем изклани, и поискал да разбере дали САЩ ще направят нещо, за да защитят сирийските кюрди, докато Турция продължава военната си операция, насочена срещу американските съюзници в Сирия кюрдите, пише БГНЕС.
21
2
 
5
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 4 години
САЩ трябва да си понесат Отговорността - те убиха Ирак , Сирия , Египет , Либия .
20
2
 
6
 
! Отговори
Мишки преди 4 години
САЩ сътвориха тази каша и касапница в Сирия и сега бягат,ама и ние не случихме на "съюзници"
19
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има реална опасност от Глобална Война между Русия и Нато. Ако се задейства член 9 на Нато заради Турция и Сирия бъде нападната от алианса под претекст че защитават Турция ще стане страшно.
18
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 4 години
До мишкиЛичи ти че прекаляваш с турските сериали и пропаганда , много си зле в преценките си.
17
2
 
3
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много убаво. Американски братя бягят като истинкси герои!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Игра на шах. Англичаните са напът да бъдат матирани. Руснаците са много силни в тая игра.
15
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Че кой въобще им вярва вече на тея ..... Те биха пледали всеки .... интереса клати феса ...... Американците се показаха ва целия свят, че тяхната дума не струва. Видяхме ги хамерисканците.....
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е нашата евроатлантическа солидарност с нашият боен другар в НАТО Турция? Къде се скриха всички евроатлантици и натовци в България? Къде са Паси, Шаламанов, Крадливото Ленче и сие натовци и евроатлантици? Така ли си сътрудничим в нашата отбранителна организация НАТО. Турция е наш евроатлантически партньор, а Сирия не е наш евроатлантически партньор. Това не е ли предателство? Питайте Паси и Крадливото Ленче. Какво става с евроатлантическата ориентация на България?
13
3
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
От България кога?
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им е ден, днеска, на хамериканските памперсници. Отвсякъде им бият шута вече.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучето като види дебелата Сопа подвива опашка и бега силно. Такава е и на Тарамбуката работата. Във Виетнам се ос, раха оттогава само подпалват войни и бегат като *** от дебел. Докато имаха полза от Кюрдите уж бяха с тях а сега ги оставиха на Турчина. Тикваров да внимава че с такива приятелчета такъв ше му го отвърват че зъркелите ше му изфръкнат. Май е забравил поговорката. Всеки тарикат си намира майстора.
10
2
 
2
 
! Отговори
Eли До Питър преди 4 години
Браво, добър анализ!
9
2
 
15
 
! Отговори
КЛ преди 4 години
Никоя страна от НАТО няма да предприеме военни действия срещу друга страна от НАТО. И Ердо(г)ан го знае.Затова и войниците на САЩ се изнесоха.А Сирия също не може да влезе в пряк сблъсък с турската армия, това би означавало да нападне Алианса.В патова ситуация сме. Без полезен ход.Ердо(г)ан затова е толкова смел.Интересна ми какви ще са реалните действия от страна на Солтенберг и сие.Това ще е сигнал и за нас доколко можем да разчитаме на новите ни "приятели".
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни лешояди напускат Сирия, други остават !
7
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
САЩ няма "да се ангажират с война между хора, които се бият от 2000 г-" - Глупости на търкалета! - А, ако нападнат Израел?!?
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е терориста ?Тръмп: Безкрайните войни трябва да престанат !Путин: Който не е поканен на война в Сирия, да напусне !
5
3
 
2
 
! Отговори
Вв Путин преди 4 години
До номер 1 :Ей марш веднага да се прегледаш в главата бе.Да не си падал снощи докато си спал....
4
5
 
23
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До АнонименТи нещо май не си много в час. Пореден колосален геостратегически провал за щатите. На следващия ден кюрдите се споразумяха с Асад, а сирийската армия вече влезе в зоната им. Ердоган от своя страна се е споразумял с Путин, който пък координира със сирийците. Пореден гросмайсторски ход на Русия, Нато обсъжда дали да наложи санкции на втората си по сила армия, Путин е на турне в Саудитска Арабия.... Щатите са в цайтнот и ступор... Тръмпета ги хлъзга надолу към бунището на историята..

Спонсорирани публикации