Официално: УЕФА ни обвини в расизъм, разследва и Англия

Разследването срещу България е по четири точки
Обновена: 15 окт 2019 20:03 | 15 окт 2019 20:00, Веселина Йорданова
106
Официално: УЕФА ни обвини в расизъм, разследва и Англия
Снимка: БТА

От УЕФА официално повдигнаха обвинения срещу България след евроквалификацията с Англия в София, завършила с тежка домакинска загуба с 0:6.

Двубоят на "Васил Левски" обаче бе спиран на два пъти заради расизъм от родните фенове.

Още по темата
Сега европейската централа започва разследване срещу България по четири точки, предаде bTV.

Първата е за "расистко поведение" по член 14 от Дисциплинарния правилник на УЕФА. Втората за "хвърлени предмети" по член 16, а третата за "прекъсване на националния химн". Последната точка е за "повторения на големия екран" по член 42 от Правилника за сигурност и защита.

Съперникът също ще бъде разследван - заради прекъсване на националния химн и недостатъчен брой британски стюарди.

Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин призова правителствата на европейските страни да започнат по-активна борба с расизма, за да не се допускат повече сцени като тези на "Васил Левски" снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: футболУЕФАрасизъмбфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изваждането от Европа най-вече ще удари Лудогорец и всички направени инвестиции ще изтекат в канала. Чужденците ще си тръгнат. Може и да е за добро, да играят само българи, така ще се развият школите.
72
0
 
3
 
! Отговори
8:0 преди 4 години
Англичаните преиначиха нещата, отзвука е по-голям от бомбандировките на Турция над Сирия и на английските бомбандировки над София. Крадците на света.А тирето кога идва в Ловеч?
71
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 80Никои в Европа не се опитва да се бори с нацизма!Докато има само права за малцинства и имигранти и само задължения за данъкоплатците ще има и нацизъм и национализъм!Ако искате да няма нацизъм или расизъм,то тогава правата и задълженията трябва да са за всички!А не както сега е в България едните да не са внесли и 1 стотинка данък и да имат права на помощи за хиляди левове,а в същото време родители които работят да са наказани и да нямат право на помощи, а само да плащат данъци
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никои досега не се е справил,нито с нацизма,нито с национализма!!!!Всеки може да опитва,но каузата е загубена!!!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НЕ ВИ ЛИ НАМИРИСВА НА МИНАЛОГОДИШНАТА С РУСКИЯ ШПИОНИН,КОГОТО РУСНАЦИТЕ ПЪРВО ПУСНАЛИ ОТ ЗАТВОРА,А СЛЕД ТОВА ТРЪГНАЛИ ИЗ АНГЛИЯ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО УБИЯТ С БОЙНИ ОТРОВНИ ВЕШЕСТВА И С АТОМНИ БОМБИ ? НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА,ЧЕ БОЗАВИТЕ *** ЗАПОЧНАХА НАЙ-НАГЛО ДА СЕ ПОДИГРАВАТ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ? НАЛИ ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАМЕ КОЛКО ДОЛНИ ПИЯНДЕТА СА,И КАКВИ СМОТАНИ *** СА . И ТРЪГНАЛИ МИРИЗЛИВЦИТЕ ДА ОБВИНЯВАТ....ПФУУУ,АМАН ОТ ИЗВРАТЕНЯЦИ
68
0
 
11
 
! Отговори
Кого и как щеНакажат преди 4 години
заради това, че английските фенове на българска земя извършиха нарушение, дефинирано в Наказателния кодекс на Република България? Те освиркаха националния химн на България.Какво наказание се предвижда за поругаване на национални символи?
67
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
За расизма не е виновно БФС, а държавата! Има си причина да сме такива! Ако от ЕС не искат да сме расисти да взимат "братята" и да ги интегрират там, като ги махнат от тук много бързо ще изчезне и расизма от България! Расизъм има само когато изконни човешки права се нарушават за едни, а други се ползват с протекция! Расизма в България е резултат от политиката на държавата спрямо гражданите им последните 30г.! Докато "братята" имат само права, а нормалния българин само задължения расизъм ще има!
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бях фен на Англия..... май до вчера, докато не прочетох това заглавие: Lions vs Animals. Също не харесвам много черти от българския манталитет, но един журналист от страна, която има в речника си думата "gentleman " и претендира за джентълменско поведение, чест и достойнство, дори и изданието да е жълт таблоид, това заглавие си е журналистическо хулиганство! Този трябва да го уволнят, ако не го направят, ще е голям фарс! Ако това се беше случило напр. в Полша, англичаните никога нямаше да посмеят на напишат "животни " за полските фенове- онези щяха да ги пометат! Но наште си мълчат
65
0
 
14
 
! Отговори
до 67 преди 4 години
Българите,сме озлобени от ,,много хубавия живот" в България. Затова толкова народ емигрира или умря! В страните от Западна Европа НЕ са видели толкова инфлации в живота си,които българите видяхме през 97 година, ако им кажеш,че минималната заплата у нас е 520 лева, няма да ти повярват. Така че си има причина за тая злоба. Хората са озлобени,когато им липсва любов и не им стигат парите да се нахранят. Важи и за млади,и за стари.Все живеят с икономии.Дълбоко в душата си българинът обаче НЕ е зъл.
64
0
 
11
 
! Отговори
до 66 преди 4 години
Я да млъкваш!!! Ти пък си много хубав човек, като мразиш собственият си народ! Българите сме били такива, българите сме били онакива. Те от англичаните например няма пияници и расисти, така ли? Всички 6 милиона българи сме ти направили мръсно, едва ли не! Българомразец НЕ ща за приятел!
63
0
 
16
 
! Отговори
до 68 от 61 преди 4 години
Аз НЕ чупя седалките на стадиона. НЕ хвърлям пиратки, НЕ вземам дрога и НЕ ходя пиян по мачовете,за да ми викаш кратуно! Тия англичани ОСВИРКАХА БЪЛГАРСКИЯТ ХИМН!!! В коя друга държава ще го направят, я кажи? Заслужиха си да им викат Не*гра и да ги обиждат,защото те самите преди мача са обиждали,че българите сме Ц*И*Г*А*Н*И,а в английската преса ни изкарват животни(прочети и другите новини). За футболистите ни,че са некадърни е факт,но да те обиждат в собствената ти държава е прекално!!!!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама не. И какво от това. Току що прегледах и видях, че Фарьорски острови са взели победа над Малта. И двата *** имат по 3 точки. Андора и Люксембург имат победи и са с повече точки от нас, по-зле от нас са само Гибралтар, Лихтенщайн и Сан Марино. Повтарям в текущите квалификации Андора, Фарьорски и Люксембурт имат победи, България не.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британските фенове са безплодни ***. Подобно на БФС и националния ни отбор.
60
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
А това, че наричат в пресата си българските футболисти и народ "животни", какво е? Това е предварително режисирано! Забелязахте ли как "снежния човек" с прическа "разплетена дамаджана", си прикрива устата с ръка и се хили като, каквото искате го наречете?!
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега една солена глоба на Ганчовците да ги видиме колко ще са расисти.Селски бекове.
58
4
 
10
 
! Отговори
До 61 преди 4 години
Верно ли, бе кратуно, за това се ходи на мач? Да псуваш, да злобееш, да мразиш. В нормалните държави хората ходят със семействата си на стадиона, децата им се радват и плачат за отборите си, пеят се песни за любимия отбор, а кратуната иска да ходи да зверее. За това нормални не останаха по стадионите ни, в сектор Б се продава водка и амфетамини, а в сектор Г са пък някви други наци-олЬигофрени
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 66 и една много лоша, че сте най-злобната нация.И то даже и помежду си, което никоя друга нация не го върши.
56
6
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Ганьовистанецът е свикнал да обижда по всевъзможни начини, но него някой ако го засегне, тогава е обидчив, чувства се недооценен, отхвърля грешките си и не признава вината си, което засилва злобата и омразата. Карл Юнг е дал за това термина КОМПЛЕКСИ. може да се каже, че в бг се развива епидемия от комплексираност, подхранвана и от профанизирани журнaля и политици. Това не води нищо добро. Общество в тежка депресия, мегаломания за някаква велика цивилизационна значимост, неосъзнат срам и т. Н.
55
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Английските медии са еврейски както българските, - всичката врява е по плана Геноцид на бялата раса. Но докато в българите това го знаят, англичаните не забелязват че след векове лицемерие вече са угандийци - техните сметалки сами казват, че цвета на кожата няма значение.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Северозападен пакистан кога ще напуска Европа най-накрая?

Спонсорирани публикации