За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000

"Горящият жираф" била окачена в галерия в Санн Франциско
15 окт 2019 17:15, Нели Христова
9
За 32 секунди откраднаха картина на Салвадор Дали за $20 000
Снимки: Reuters

За по-малко от минута безсрамен крадец отмъкна картина на Салвадор Дали от музей в Сан Франциско. Мъжът бил забелязан да се разхожда по улицата спокойно с творбата под мишница.

"Горящият жираф“ на испанския майстор е нарисувана между 1966 и 1667 година. Струва около 20 хил. долара и е вдъхновена от Пикасо. Тя бе окачена в галерията Dennis Rae Fine Art. 

Според ABC7 на мъжа му отнело само 32 секунди да се сдобие с творбата.

Расая Хопкинс, директор на галерията обяснява пред Time, че бил сам в помещението. Според него, бързата кражба се случила, когато той се отдалечил от предната част на галерията, където картината била изложена с лице към витрината.

Охранителните камери не са били включени по време на инцидента. Към картината имало и прикрепена аларма, но и тя не е работила по време на кражбата. Според Хопкинс "Горящият жираф“ е бил местен преди дни, а кабелът на алармата не е бил прикрепен обратно, когато платното е върнато.

Според директора, крадецът едва ли ще продаде картината онлайн, тъй като е една от най-известните творби на Салвадор Дали и веднага ще бъде хванат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
Гост преди 4 години
20 000 е, от малка серия гравюри. Изненадах се, защото е големичка, както се вижда от снимките на крадеца, черен мъж по спортни къси панталони, когато се отдалечава по улицата. Не са се пазили добре.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иэобщо не ни интересува
7
0
 
33
 
! Отговори
Веско преди 4 години
До Наблюдател до ВескоСъгласен съм и в никакъв случай не ги защитавам. Масово списувачите на новини са полуграмотни, а числата са им напълно непознати. Точно затова обикновено когато една новина ме заинтересува е проверявам в други източници. Известната картина е рисувана по време на гражданската война, а тези гравюри са правени по-късно за парички ;)
6
1
 
38
 
! Отговори
Ради преди 4 години
Хммм... "нарисувана между 1966 и 1667 година"... как става тая работа?
5
0
 
34
 
! Отговори
Наблюдател до Веско преди 4 години
Бат Веско, моите уважения към твоите познания, но никъде в статията не става дума за гравюра или скица. Сазват си хората - една от най-известните картини на Салвадор Дали , която струва около 20 000 долара. Не ги защитавай, ами им прочети небивалиците докрай.
4
0
 
39
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Всъщност не става дума за платното от музея, а за гравюра със същата тема. Такива се печатат с десетки копия и там някъде струват. Също и скици правят художниците преди да се нарисува маслената картина
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е една от най-известните картини на Салвадор Дали.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес.бг, я пак?Картината е не 20 "хилки" (според речника на фризьорката Иванчева - любимка на вашите трольовци от година), а 20 милиона.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За $ 20 хил? Дали е на Дали?Надали!

Спонсорирани публикации